Načítání...
 

Česká energetika na rozcestí

2021 /2

Česká energetika se dostává do stádia, kdy tato kolonie přestává plnit i ty životně důležité úkoly pro blaho nadnárodních kolonizátorů. Je zbytečné poznamenávat, že zájmy našich občanů jsou až na posledním místě.

Americká atomovka za všechny prachy

Václav Umlauf

Mrkněte se na seznam 157 reaktorů, které byly zrušeny buď před zahájením výstavby, nebo v jejím průběhu. To už nemůžou utáhnout ani Spojené státy, obzvláště když mají na krku další mlýnský kámen zvaný Pentagon.


Postoj e-republiky k výstavbě jaderných elektráren je zásadně negativní, viz důležité články na toto téma dané pod článkem. Problémem je zejména bezpečnost provozu, doba výstavby, náklady na dekontaminaci. V Česku je dalším problémem fakt, že po implozi Vrbětic jsme vazalský stát jedné nejmenované mocnosti. V tendru na německé, pardon, české Dukovany už byly ze strategických důvodů vyřazeny ruské a čínské firmy. Tak se podívejme, jak si na tom stojí americký gigant přímo v USA.


Kouzla s cenou elektřiny aneb Být kolonií není zadarmo

Václav Umlauf

Z grafu je jasně vidět, jak došlo k umělému snížení zdrojů, které musí mít každý stát v rezervě. Nebyly ničím nahrazeny, kromě málo funkčních větrníků, které letos nic podstatného nenamlely. A tak muselo mlít EU, ale bohužel pouze hubou. Cíle bylo dosaženo a vypukla panika na energetické burze popsaná výše.


Minulé tři články sledovaly vývoj cen plynu v závislosti na energetické politice EU, která slouží globálním korporacím, jako všichni placení politici v Evropě a prakticky všude jinde (Zelený úděl I - Komu se zelení na poli ideologické pomatenosti). Shrňme synergii korporací a prodejných EU-byrokratů v rámci nové podoby Deep state. EU-chobotnice napojená na korporace a banky postupuje zcela racionálním způsobem, který jasně ukazuje neoliberální paranoiu.

  1. Zdražme spekulativně ceny elektřiny, neb je třeba vydělat pro jedno promile.
  2. Zničme přitom střední třídu, aby nezvedla hlavy a skončila na smetišti dějin, jako proletáři a další socky.
  3. Přes koupené EU si zařiďme monopol na kontrolu obyvatel skrze novou energetickou politiku propagovanou jako zelený úděl za daně těch, které potřebujeme zotročit.
  4. Přitom zničme cenami energie menší průmysl a donuťme lidi koupit e-auta, která plně kontrolujeme (tj. řízení přes PC a elektrickou spotřebu přes smart sítě).
  5. Na tom znovu vyděláme, protože fízlovací auta a fízlovací elektřina do nich stojí dvakrát tolik jako spalovací vozy. Přitom mají tyto vozy o třetinu méně mechanických součástek a elektřina do nich bude naše i s rozvody.
  6. Až to dokončíme, nikdo strachy ani nezvedne hlavu. Tedy kromě Ruska a Číny, proti kterým už vedeme studenou válku. Ale jich elity dělají totéž v národním kontextu, takže si vlastně výborně rozumíme beze slov.


Představenstvo ČEZ by mělo být odvoláno pro neschopnost

Václav Umlauf

Představenstvo ČEZ plní zadání Deep state stejně pilně, jako to už předtím dělala bankovní rada ČNB. Služba cizím zájmům se dostala do rozporu se zájmy ČR a jeho obyvatel, které má ČEZ zastupovat na prvním místě.


Článek Kouzla s cenou elektřiny aneb Být kolonií není zadarmo byl psaný v neděli (7.11.) a v úterý (9.11.) vyšly v médiích výsledky hospodaření skupiny ČEZ. V krátkých zprávách jsme publikovali jeho podstatný obsah.

Zisk ČEZ za tři čtvrtletí klesl o téměř sedm miliard
Čistý zisk energetické skupiny ČEZ za tři čtvrtletí letošního roku klesl meziročně o téměř sedm miliard na 6,7 miliardy korun. Tržby činily 156 miliard korun, což je přibližně stejně jako za stejné období loni. Snížení zisku ovlivnila klimatická politika EU a také doporučení Uhelné komise ČR ukončit spalování uhlí nejpozději do roku 2038. Firma to dnes uvedla na svém webu. Po očištění o mimořádné vlivy dosáhl zisk 16,9 miliardy korun, a meziročně tak klesl o deset procent. (České noviny)


Závěr si udělejte sami, není k tomu třeba žádný velký myšlenkový výkon. Z předešlého je jasné, že je třeba žádat rezignaci představenstva ČEZ, protože poškodilo energetické zájmy ČR.