Načítání...
 

Zprávy_jednou_větou

Položky 13811

ID Cislo Nadpis Url Text
13261 Armádní veteráni vyzváni k práci v továrně na iPhone https://www.rt.com/news/566646-china-veterans-iphone-factory/

Armádní veteráni vyzváni k práci v továrně na iPhone
Podle listu South China Morning Post zveřejnil úřad pro záležitosti veteránů v okrese Čchang-che, který má něco přes 700 000 obyvatel, v úterý otevřený dopis, v němž vyzývá bývalé vojáky, aby "odpověděli na výzvu vlády" a "podíleli se na obnovení výroby" ve výrobním komplexu společnosti Foxconn. V tomto závodě se vyrábějí populární chytré telefony iPhone 14 Pro a Pro Max. Jak píše list, zpráva byla později bez vysvětlení odstraněna z oficiálního kanálu úřadu na platformě WeChat. (RT News)

PS. Čína mobilizuje své vojenské vysloužilce na výrobu amerických nakouslých jablek, aby se to stihlo do vánoc. Jak jde kapitalismus dobře dohromady s komunismem, když jde o dolary...

13260 Moskva ironizuje obvinění Zelenského https://www.rt.com/russia/566622-zakharova-zelensky-poland-missile/

Moskva ironizuje obvinění Zelenského
Mluvčí ruského ministerstva zahraničí Maria Zacharovová prohlásila, že ukrajinský prezident Vladimir Zelenský překročil hranice svých vztahů se zahraničními chlebodárci. Měla na mysli jeho snahu mobilizovat NATO k odvetě vůči Rusku za smrtící incident v Polsku. "Zelenský sedí v bunkru a nemůže pochopit, proč jeho verzi o 'ruské raketě v Polsku' odmítli i ti největší rusofobové," napsala ve středu (16.11.) na sociálních sítích. Dodala, že prezident by si měl uvědomit, že jeho úkolem je "dělat špinavou práci, a ne říkat jeho šéfům, co mají dělat". (RT News)

13259 Odliv dividend trhá rekordy https://www.novinky.cz/clanek/ekonomika-odliv-dividend-trha-rekordy-40414709

Odliv dividend trhá rekordy
Odliv dividend z Česka ve srovnání s loňskem zrychlil o desítky miliard. „Od počátku letošního roku se jedná o částku v objemu 225,5 miliardy Kč. Za období leden–září 2021 bylo podle předběžných dat vyplaceno 146,3 miliardy Kč,“ uvedla na dotaz Práva mluvčí České národní banky (ČNB) Petra Krmelová. Ke spekulacím, že by si majitelé bank a některých zahraničních energo firem mohli nyní přilepšovat kvůli chystané dani z neočekávaných zisků, tzv. windfall tax, se analytici zpravidla nechtějí vyjadřovat. Jak upozorňuje analytik UniCredit Bank Jiří Pour, včetně úroků bylo podle předběžných dat ČNB od ledna do září na dividendách vyplaceno z České republiky do zahraničí z titulu přímých zahraničních investic 241,8 mi­liardy korun, což je o 47 procent (77,6 miliardy korun) více oproti stejnému období loňského roku. (Právo)

13258 Polsko zasáhla ukrajinská raketa https://www.rt.com/russia/566597-poland-us-ukraine-missile/

Polsko zasáhla ukrajinská raketa
Raketa, která v úterý zasáhla polské území a zabila dva civilisty, byla s největší pravděpodobností vypálena z Ukrajiny, nikoli z Ruska, uvedli američtí představitelé pro agenturu Associated Press. Podle předběžných odhadů byl projektil odpálen ukrajinskou protivzdušnou obranou uprostřed rozsáhlého ruského bombardování ukrajinské energetické infrastruktury, uvedla ve středu agentura AP. Dřívější zpráva agentury AP s odvoláním na "vysokého představitele amerických zpravodajských služeb" uváděla, že šlo o ruskou raketu, která dopadla na polské území. Pentagon však na dotaz odmítl toto tvrzení potvrdit. Americký prezident Joe Biden, který během summitu G20 v Indonésii vedl kvůli incidentu konzultace se spojenci z NATO, uvedl, že "vzhledem k trajektorii je nepravděpodobné, že by byla (raketa) vypálena z Ruska". (RT News)

PS. Zbytky střely ukazují na typ 5V55K. Je to stará raketa sovětské výroby (1978-82) pro systém protivzdušné obrany S-300, který Ukrajina používá proti ruským řízeným střelám. Její dolet v rámci PVO je 75 kilometrů. Przewodow v Polsku, kam raketa dopadla, leží asi 70 kilometrů severně od Lvova na Ukrajině.

13257 Členové EU budou cvičit ukrajinskou armádu https://www.rt.com/news/566520-eu-ukraine-military-training/

Členové EU budou cvičit ukrajinskou armádu
Rada Evropské unie zahájila vojenskou asistenční misi EU (EUMAM), jak uvedla Česká republika, která v současné době předsedá tomuto orgánu. V rámci mise poskytne blok výcvik přibližně 15 000 ukrajinských vojáků, neboť vojenský konflikt mezi Moskvou a Kyjevem pokračuje. Šéf zahraniční politiky EU Josep Borrell v pondělí novinářům řekl, že rozhodnutí o zahájení výcvikového programu bylo dohodnuto v "rekordním čase", a uvedl, že mise bude funkční "během několika týdnů".

PS. Takže pod vedením pětikolky začala válka s Ruskem na území EU a NATO, protože tady budeme mít ukrajinské výcvikové tábory plné ušlechtilých demokratů. Až Rusko začne další fázi "protiteroristické operace", tak budeme mít válku na území EU. Blahopřejeme spojencům k plnění vojenských plánů USA.

13256 Němci začali segregaci válečných obětí https://www.rt.com/russia/566523-germany-war-graves-segregation/

Němci začali segregaci válečných obětí
Německé sdružení, které se stará o hroby válečných obětí, prohlásilo, že chce začít oddělovat Ukrajince od Rusů a dalších národností bývalého Sovětského svazu, a to počínaje hřbitovy v Hamburku. "Začínáme rozlišovat," řekl německé tiskové agentuře DPA Christian Luebcke, výkonný ředitel hamburské pobočky Německé komise pro válečné hroby. Jeho prohlášení vyšlo v neděli (13.11) v den národního smutku, kdy lidé v celém Německu uctívají památku padlých ve válce. (RT News)

PS. Pak nejspíš vyloučí Rusy padlé při osvobozování Hitlerova Německa ze společných hřbitovů a nechají tam jen ty nacisty. Heydrich a Himmler budou se svými soukmenovci konečně spokojeni.

13255 Neradostné vyhlídky: Rusko hrozí, že kvůli machinacím USA opustí OSN a vytvoří paralelní organizaci https://reseauinternational.net/sombre-perspective-face-aux-manoeuvres-des-etats-unis-la-russie-menace-de-quitter-lonu-pour-creer-une-organisation-parallele/

Neradostné vyhlídky: Rusko hrozí, že kvůli machinacím USA opustí OSN a vytvoří paralelní organizaci
Odsunutí Ruska na okraj koncertu národů a může vést k vytvoření mezinárodní organizace, která by měla seskupit státy, které pravidelně odsuzují americký či západní suprematismus (Čína, Severní Korea, Bělorusko, Venezuela, Kuba, Írán, Sýrie, Mali...) a které chtějí žít suverénně bez diktátu hlasatelů dodržování lidských práv a dalších soudců. Tím vznikne další "koncert národů", který je schopen stanovit svůj díl "červených linií". A tyto linie by nemělo překročit zbylé společenství pod hlavičkou OSN. Jinak hrozí riziko, že, lidstvo skončí v osudové třetí světové válce. Ta dnes všechny láká, i když se jí všichni obávají. (Réseau international)

PS. Článek odkazuje na důležitou studii (ZDE), která popisuje situaci, kdy USA blokují víza diplomatům v OSN. A také zapomněl na země BRICS, které toto nové OSN potřebují.

13254 Zděšená policie: 91letý kradl Masox a klobásy. Soupis kradeného jídla https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Zdesena-policie-91lety-kradl-Masox-a-klobasy-Soupis-kradeneho-jidla-720360

Zděšená policie: 91letý kradl Masox a klobásy. Soupis kradeného jídla
S tím, jak se zhoršuje situace některých českých občanů, začíná přibývat krádeží, a to už nějakou dobu. Navíc začínají krást i ti, kteří nikdy nekradli. Ve Strakonicích například 91letý senior odnesl Masox a klobásu. A v Hradci Králové se seniorka před strážníky rozplakala. „Dříve to bývaly třeba skupinky mládeže, které si chtěly udělat večírek, takže ukradly alkohol a brambůrky. Teď ale převládají krádeže věcí denní potřeby, hlavně jídla, případně kosmetiky,“ uvedl pak pro iDnes ředitel městské policie ve Zlíně. (Parlamentní listy)

PS. Komunisti v 1948 slibovali komunismus a dali reálný socialismus. Dnes po Klausovi a spol máme místo mercedesu za kupóny reálný neoliberalismus o hladu.

13253 Vypnuté weby: Úspěch s trestním oznámením na stát. Úkol od Černochové ve stupni důvěrné... https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Vypnute-weby-Uspech-s-trestnim-oznamenim-na-stat-Ukol-od-Cernochove-ve-stupni-duverne-719642

Vypnuté weby: Úspěch s trestním oznámením na stát. Úkol od Černochové ve stupni důvěrné...
Plukovník ve výslužbě a bývalý člen Vojenského zpravodajství Jiří Wagner tvrdí, že se vláda i bezpečnostní složky dopustily zneužití úřední osoby, přisvojení pravomoci úřadu, pomluvy a křivého obvinění. Trestní oznámení se týká i některých politiků a novinářů právě kvůli následným prohlášením, že tyto weby ohrožují státní bezpečnost a podobně. Hlavní problém tkví podle bývalého zpravodajce v tom, že pokyn k zablokování osmi internetových serverů (později se jejich počet zvedl na 22) přišel právě od Vojenského zpravodajství, jehož činnost podléhá vládě, a tedy se na celém procesu podílelo: „Už jen tím, že vytvořili seznam a šli za poskytovatelem služeb s důrazným požadavkem, aby weby zablokoval, jednali protizákonně. Vojenskému zpravodajství něco takového nepřísluší, jde o úřední osoby, které zneužily a přisvojily si pravomoc úřadu. Ony nerozhodují o tom, kdo by měl být zablokován, to přísluší orgánům činným v trestním řízení. Přesto samy vytvořily seznam a šly za poskytovatelem,“ vysvětlil redakci Wagner. (Parlamentní listy)

PS. K tomu jsme po naší DDoS blokaci v únoru 2022 napsali toto: Chybička soudruhů na současném vnitru a generál Lorenz z StB.

13252 Když Česko chudne, měli by chudnout i důchodci, říká Hampl https://www.seznamzpravy.cz/clanek/ekonomika-byznys-rozhovory-kdyz-cesko-chudne-meli-by-chudnout-i-duchodci-rika-hampl-218943

Když Česko chudne, měli by chudnout i důchodci, říká Hampl
Ekonomické špičky z NERVu připravily pro vládu 28 nápadů, kde škrtat a kde danit. Podle ekonoma Mojmíra Hampla by krizi měli pocítit všichni, nejen zaměstnanci, ale i penzisté. Díky mimořádným valorizacím penzí, které kompenzují inflaci, jsou důchodci do jisté míry vítězi současné krize. „Jejich pokles reálného příjmu je daleko nižší než u všech ostatních v ekonomice. V nějaké podobě se šetření musí dotýkat každého,“ řekl předseda Národní rozpočtové rady vlády (NERV) Mojmír Hampl v rozhovoru pro SZ Byznys. (Seznam)

PS. Ten NERV vykopaný z ekonomického hrobu nás opravdu praštil do brňavky. Ti borci jsou skvělí, už nic neskrývají.

13250 Jak dopadl mítink o národní bezpečnosti USA https://twitter.com/TaylerUSA/status/1590812899164889088

Jak dopadl mítink o národní bezpečnosti USA
"A tak jsem se zeptal Johna Boltona, proč lhal o zbraních hromadného ničení v Iráku, kryl válečné zločiny v Afghánistánu a slavil, když byl zatčen Julian Assange. Okamžitě jsem byl zadržen a vyveden ze sálu."

Novinář Tayler Hansen byl zadržen ochrankou a vyveden z konference. Když byl odváděn, sklidil Bolton potlesk davu, když poznamenal, že "to je další příklad prvního dodatku v praxi", čímž měl na mysli záruku svobody projevu stanovenou americkou ústavou. (@TaylerUSA)

13249 Jak přišel Sun Tzu do hospody v Chersonu https://reseauinternational.net/sun-tzu-entre-dans-un-bar-de-kherson/

Jak přišel Sun Tzu do hospody v Chersonu
V současné době se Cherson nachází na "špatné" straně Dněpru. Z pravého břehu byli evakuováni všichni obyvatelé Chersonské oblasti (celkem 115 000 lidí), kteří chtěli být přesunuti do bezpečnějších zeměpisných šířek. Generál "Armagedon" věděl, že je to nevyhnutelné, a to z několika důvodů: Žádná mobilizace poté, co původní plány na speciální vojenskou operaci šly do kytek; zničení strategických mostů přes Dněpr s metodickým tříměsíčním ukrajinským ostřelováním mostů, přívozů, pontonů a přístavišť; žádné druhé předmostí severně od Chersonu nebo západně (směrem na Oděsu nebo Mikolajv) pro vedení ofenzívy. A pak, což je nejdůležitější: masivní výzbroj v kombinaci s faktickým řízením války ze strany NATO vedla k obrovské převaze Západu v oblasti průzkumu, komunikací, velení a řízení. Nakonec může být ústup z Chersonu relativně malou taktickou ztrátou. Z politického hlediska to však byla naprostá katastrofa, zničující ostuda. (Pepe Escobar, Réseau international)

PS. To odpovídá analýzám nezávislých komentátorů z Ruska. Ti navíc připomenuli, že USA asi dalo Zelenskému příkaz, že nesmí ostřelovat ústupové kolony. Ale Cherson je podle referenda ruské území a to říká vše.

13248 ČEZ hlásí rekordní zisky i zdražení pro spotřebitele http://www.nasepravda.cz/zpravodajstvi/cez-hlasi-rekordni-zisky-i-zdrazeni-pro-spotrebitele-2/

ČEZ hlásí rekordní zisky i zdražení pro spotřebitele
Polostátní energetická společnost ČEZ od začátku příštího roku zdraží elektřinu. Tento krok oznámila v ten samý den, kdy přiznala rekordní zisky. Čistý zisk firmy za tři čtvrtletí letošního roku stoupl na 52,3 miliardy korun z 6,7 miliardy korun ve stejném období před rokem. Za celý letošní rok firma očekává zisk 65 až 75 miliard korun. I tak se ale mohou odběratelé těšit na zdražení minimálně o tři sta korun. (Haló noviny)

13247 COP27: Hejno lobbistů za fosilní paliva na jednáních o klimatu https://consortiumnews.com/2022/11/10/cop27-fossil-fuel-lobbyists-swarm-climate-talks/

COP 27: Hejno lobbistů za fosilní paliva na jednáních o klimatu
Z analýzy předběžného seznamu účastníků ostře sledované konference OSN vyplývá, že na jednání je přihlášeno 636 lobbistů za fosilní paliva, což je o 25 procent více než na loňské konferenci COP 26 v Glasgow. Podle organizací 'Corporate Accountability, Corporate Europe Observatory a Global Witness, které analýzu provedly, je na konferenci COP 27 registrováno více lobbistů za fosilní paliva než jakákoli jiná národní delegace s výjimkou Spojených arabských emirátů.

PS. Korporace celé EU připravily zmanipulovaný Green Deal, tak je jasné, že to musí kontrolovat na všech úrovních.

13246 Jak probudit většinovou společnost https://www.novarepublika.online/2022/11/jak-probudit-vetsinovou-spolecnost

Jak probudit většinovou společnost
Opozicí míním i třetí opoziční proud, proud alternativních a vlasteneckých stran, který se z mého pohledu, po třetí úspěšné demonstraci politicky etabloval. Tři demonstrace, na které přijdou desetitisíce lidí je signál, který nelze přehlédnout. Je to jasný signál, že s vládní politikou není něco v pořádku. V mnoha ohledech. A zároveň, že se zde může politicky etablovat třetí síla, pomyslný jazýček na vahách v příštích volbách. Je k tomu sice ještě daleko. Ale je třeba uvažovat několik kroků dopředu. (Nová republika)

13245 Výsledky hlasování o platech v NHS: členové hlasovali pro stávku u většiny zaměstnavatelů NHS ve Spojeném království https://www.rcn.org.uk/news-and-events/news/uk-nhs-nursing-strikes-2022-rcn-strike-ballot-results-released-091122

Výsledky hlasování o platech v NHS: členové hlasovali pro stávku u většiny zaměstnavatelů NHS ve Spojeném království
Hlasování probíhalo mezi 6. říjnem a 2. listopadem a bylo vyhlášeno v návaznosti na letošní oznámení o platech v rámci programu Agenda for Change. Zdravotní sestry si reálně pohoršily o 20 % ve srovnání s obdobím před deseti lety. Generální tajemnice a výkonná ředitelka RCN Pat Cullenová po hlasování uvedla: "Chci poděkovat všem, kteří se zúčastnili a podpořili toto hlasování. Můžete na to být pravdu hrdí. Výsledky jsou přesvědčivé a jasné. Vedeme kampaň za zvýšení platů o 5 % nad úroveň inflace, abychom překonali toto reálné snížení platů, podpořili ošetřovatelský personál v krizi životních nákladů a ocenili jeho dovednosti, které jsou pro veřejnost nezbytné." (Royal College of Nursing)

PS. Bude to první všeobecná stávka odborů zdravotních sester v historii Velké Británie za posledních 106 let. Stávka bude někdy v zimě.

13244 Moskva stanovila podmínky pro jednání s EU https://www.rt.com/news/566280-russia-open-eu-talks/

Moskva stanovila podmínky pro jednání s EU
Změnu EU-narativu podle Zacharovové vyvolal vznikající rozkol mezi politiky a běžnými evropskými občany. Ti "začínají být unaveni permanentní konfrontační rétorikou a nekonečnými nepodloženými obviněními vůči Rusku," uvedla a dodala, že "roste tlak na ukončení ukrajinského konfliktu". Tyto obavy jsou rovněž podloženy ekonomickými problémy Evropy. "Zprávy o nových sankcích nebo pravidelné výzvy k 'potrestání' Ruska ekonomicky děsí samotné Evropany," poznamenala. "EU zřejmě potřebuje zlikvidovat svou ekonomiku, než budou výzvy k zahájení dialogu doprovázeny konkrétními kroky." EU tuto politiku provádí, aby se zavděčila USA. Podle Zacharovové je Moskva otevřena "diskusi o východiscích ze současné krize". Ale jakékoli mírové urovnání musí být pro Rusko do určité míry výhodné. "Je důležité, aby jakékoli návrhy zohledňovaly reálnou situaci na místě a měly pro naši zemi přidanou hodnotu," poznamenala.

13243 Uhlíkoví miliardáři: Investiční emise nejbohatších lidí světa (PDF) https://oxfamilibrary.openrepository.com/bitstream/handle/10546/621446/bn-carbon-billlionaires-071122-en.pdf?sequence=14

Uhlíkoví miliardáři: Investiční emise nejbohatších lidí světa (PDF)
Nejbohatší lidé na světě vypouštějí obrovské a neudržitelné množství uhlíku a na rozdíl od běžných lidí 50 až 70 % jejich emisí pochází z jejich investic. Nová analýza investic 125 nejbohatších miliardářů světa ukazuje, že v průměru vypouštějí 3 miliony tun emisí ročně, což je více než milionkrát více, než je průměr 90 % lidstva. Studie také zjistila, že investice miliardářů do znečišťujících průmyslových odvětví, jako jsou fosilní paliva a cement, jsou dvakrát vyšší než investice miliardářů do průmyslových odvětví určených průměrem Standard & Poor 500. Miliardáři drží rozsáhlé podíly v mnoha největších a nejmocnějších světových korporací, což jim umožňuje určit jednání korporací. Vlády musí hnát k miliardáře k zodpovědnosti a legislativně je donutit, aby snižovali emise uhlíku. Vlády musí prosazovali přísnější požadavky na monitoring a povinně zdanily zisky a investice do znečišťujících odvětví. (Oxfam)

PS. Pár miliardářů vytváří investicemi emise, které se rovnají uhlíkové stopě celých zemí, jako je Francie, Egypt nebo Argentina. Oxfam na eko-cirkusu v Egyptě jako jediný promluvil o odpovědnosti bohatých lidí za celkové emise se při tvorbě klimatické politiky.

13242 Meta zruší přes 11 000 pracovních míst a Zuckerberg říká: "Musíme to dělat lépe" https://www.bloomberg.com/news/articles/2022-11-09/meta-begins-slashing-11-000-jobs-across-company-zuckerberg-says

Meta zruší přes 11 000 pracovních míst a Zuckerberg říká: "Musíme to dělat lépe"
Generální ředitel Mark Zuckerberg ve středu (09.11.) uvedl, že společnost zruší více než 11 000 pracovních míst v prvním velkém kole propouštění v historii giganta sociálních médií. Snížení počtu zaměstnanců, které se rovná přibližně 13 % pracovní síly, bylo zveřejněno ve středu v prohlášení. Společnost také prodlouží zmrazení náboru zaměstnanců do prvního čtvrtletí. (Bloomberg)

PS. Elon Musk vyhodil lidi z Twitteru, protože je na další manipulaci už nepotřebuje. Facebook by je potřeboval jako sůl, ale nemůže je platit. To to je konec západní neoliberální civilizace Made in USA.

13241 Maďarsko reaguje na plán EU-pomoci Kyjevu https://www.rt.com/news/566202-hungary-rejects-ukraine-plan/

Maďarsko reaguje na plán EU-pomoci Kyjevu
Maďarsko odmítlo úvěrový program EU, který má v příštím roce poskytnout Ukrajině stabilní finanční pomoc ve výši 18 miliard eur. Ministr financí Mihaly Varga v úterý podle médií prohlásil, že Budapešť má se společnými půjčkami EU "špatné zkušenosti" a stále nedostala dostatečnou pomoc v souvislosti s pandemií Covid-19. Podle agentury Bloomberg Varga svým kolegům na setkání v Bruselu řekl, že Budapešť nepodpoří myšlenku využít rozpočet EU k tomu, aby Kyjevu nabídla zvýhodněné půjčky. Toto opatření musí schválit všech 27 členských států bloku. (RT News)

PS. Fialová pětikolka by měla Maďarsku maximálně vděčná a za ušetřené peníze na nesmyslnou válku může u Orbána nakoupit ruský plyn na českou zimu. Bude 5x lacinější než ten německý z Ruska, takže za ty ušetřené prachy dostaneme 5x tolik kubíků.

13240 Kdo bude příštím šéfem NATO? Závod začíná https://www.nytimes.com/2022/11/04/world/europe/nato-next-secretary-general.html

Kdo bude příštím šéfem NATO? Závod začíná
Představitelé sice upozornili, že je ještě brzy a často se stává, že jména, která se objeví jako první, nepřežijí vyjednávání mezi 30 členy NATO, ale jeden hlavní kandidát se podle nich ve Washingtonu objevil: Chrystia Freelandová, 54letá kanadsko-ukrajinská vicepremiérka a ministryně financí Kanady. (...) Ale názory paní Freelandové na Ukrajinu mohou být pro některé příliš silné. V roce 2014 se vydala do Kyjeva, aby oslavila svržení Kremlem podporovaného ukrajinského prezidenta Viktora Janukovyče a setkala se s tamními představiteli. K její lítosti ji pak Rusko zařadilo na dnes již dlouhý seznam zakázaných osob. Existuje také starší obava, kterou premiér Justin Trudeau odmítl, že její ukrajinský dědeček, vděčný přistěhovalec do Kanady, se v mládí angažoval v ukrajinském nacionalistickém hnutí, které vidělo v nacistech užitečnou protiváhu Sovětům. (NYT)

PS. Američanka Nulandová připravila v roce 2014 Majdan a proxy-válku na Ukrajině, která ničí EU. Kanaďanka Freelandová s nacistickou rodinnou minulostí nejspíš připraví proxy-válku mezi Ruskem a EU, která nás zničí úplně.

13239 Velké banky dostaly souhlas USA k provádění některých operací s Ruskem https://www.bloomberg.com/news/videos/2022-11-07/big-banks-get-us-nod-for-some-russian-ties

Velké banky dostaly souhlas USA k provádění některých operací s Ruskem
Podle lidí obeznámených se situací ministerstva financí a zahraničí USA vyzvala bankovní giganty včetně JPMorgan a Citigroup, aby pokračovali v obchodování s některými strategickými ruskými firmami, a to i přesto, že někteří zákonodárci požadují přísnější sankce proti Rusku kvůli válce na Ukrajině. Jenny Suraneová o tom informuje v televizi Bloomberg. (Bloomberg)

PS. Čeští podpindosníci USA by měli zbystřit ideologický zrak, aby jim neujel vlak.

13238 Ruský vyslanec ocenil papežovu zprostředkovatelskou roli https://www.rt.com/russia/566131-russia-pope-francis-ukraine/

Ruský vyslanec ocenil papežovu zprostředkovatelskou roli
Rusko bere v úvahu seznamy vězňů, které poskytl papež František při výměně zajatců s Ukrajinou, uvedl velvyslanec Moskvy ve Vatikánu Alexandr Avdějev. "Propouštění a výměny zajatců probíhají také s ohledem na seznamy, které nám pravidelně poskytuje papež František," řekl Avdějev v úterý italskému zpravodajskému webu Askanews. "Oceňujeme osobní práci papeže, který plní důležitou humanitární misi, díky níž je možné vrátit stovky lidí jejich rodinám." Papež v září uvedl, že kontaktoval ruského velvyslance poté, co od "ukrajinských emisarů" obdržel seznam více než 300 vězňů. Kreml minulý měsíc uvedl, že Moskva by uvítala papežovu pomoc při dosažení mírového řešení konfliktu. (RT News)

PS. Když papeže pochválili Rusové, tak ho musí Západ logicky a nutně nenávidět.

13237 Ministerstvo obrany RF nepodpořilo prodloužení vojenské služby na dva roky https://avia-pro.net/news/minoborony-rf-ne-podderzhalo-uvelichenie-sroka-sluzhby-v-rossiyskoy-armii-do-dvuh-let

Ministerstvo obrany RF nepodpořilo prodloužení vojenské služby na dva roky
Návrh na prodloužení povinné vojenské služby ruské v ruské armádě nezískal podporu Ministerstva obrany RF. Podle listu Vedomosti ani Ministerstvo obrany RF, ani prezidentská administrativa nepodpořily myšlenku poslanců a senátorů na prodloužení doby branné povinnosti v armádě na dva roky, a proto tato iniciativa nebude přijata. (Aviapro)

13236 Rapper žádá o politický azyl v Rusku https://www.rt.com/russia/566105-rapper-germany-asylum-ukraine/

Rapper žádá o politický azyl v Rusku
Německý rapper známý pod uměleckým jménem Schokk v pondělí požádal o politický azyl v Rusku. V příspěvku na sociálních sítích Dmitrij Hinter uvedl, že mu hrozí pronásledování kvůli jeho veřejné podpoře ruské speciální operace na Ukrajině, přičemž mu v návratu do Německa brání "zmanipulovaný soud" a možné vězení. "Žádám o politický azyl," napsal rapper v ruštině na svém kanálu Telegram. "Jako německý občan se tam už nemohu vrátit." Poté, co proti němu Německo údajně zahájilo trestní řízení za jeho "veřejný proruský postoj" a podporu vojenské operace, vysvětlil. (RT News)

13232 Rusko a Írán uzavřou rozsáhlou energetickou dohodu https://www.rt.com/business/565826-iran-russia-energy-deal/

Rusko a Írán uzavřou rozsáhlou energetickou dohodu
Írán očekává, že v prosinci podepíše s ruskou energetickou společností Gazprom dohodu v hodnotě 40 miliard dolarů, uvedl tento týden náměstek íránského ministra zahraničí Mahdí Safárí. "Uzavřeli jsme dohodu s Gazpromem ve výši 6,5 miliardy dolarů. Doufáme, že zbývající dohody v celkové výši 40 miliard dolarů budou podepsány příští měsíc," řekl Safari tiskové agentuře ISNA a dodal, že jednání probíhají. Národní íránská ropná společnost a Gazprom se v červenci dohodly na spolupráci při rozvoji dvou ložisek plynu a šesti ropných polí v Íránu. Dokument rovněž zahrnuje swapy v oblasti zemního plynu a ropných produktů, realizaci projektů LNG a výstavbu plynovodů. (RT News)

PS. Rusko a Írán kontrolují dohromady 40 % světového plynu a nyní vytvářejí plynový kartel podobný OPEC. Podobně postupují v případě společné těžby a distribuce ropy směrem do Asie. Tento plyn a ropu si pak kupujeme na EU-burze od USA a Indie za trojnásobné ceny.

13231 Papež má "náklonnost" k Rusku i Ukrajině https://www.rt.com/news/566048-pope-russia-ukraine-affection/

Papež má "náklonnost" k Rusku i Ukrajině
Probíhající konflikt mezi Ruskem a Ukrajinou papeže Františka hluboce zarmoutil, protože k oběma znepřáteleným zemím chová velkou "náklonnost". Papež se takto vyjádřil v neděli na palubě svého letadla, když se vracel z návštěvy Bahrajnu. "Mám velkou náklonnost k ruskému lidu a mám také velkou náklonnost k ukrajinskému lidu," řekl papež novinářům a připomněl zážitky z dětství, které v něm zanechaly "lásku" k Ukrajině. (RT News)

PS. Je vidět, že papež to netáhne se Západem, protože má Rusy nenávidět.

13229 Téměř jednomyslná výzva OSN k ukončení blokády Kuby https://consortiumnews.com/2022/11/04/near-unanimous-un-call-to-end-cuba-blockade/

Téměř jednomyslná výzva OSN k ukončení blokády Kuby
Zastánci míru ve čtvrtek (03.11.) komentovali téměř jednomyslné hlasování členských států OSN, které požadovalo ukončení ekonomické blokády Kuby ze strany USA. Bidenova administrativa by měla zrušit 60 let trvající ochromující blokádu. Členové Valného shromáždění OSN již po třicáté v řadě hlasovali pro rezoluci odsuzující kubánské embargo, které bylo zavedeno za vlády prezidenta Johna F. Kennedyho. Čtvrteční hlasování proběhlo v poměru 185:2, přičemž pouze Spojené státy a Izrael byly proti a Ukrajina a Brazílie se zdržely hlasování. (Consortium news)

PS. Bolsonaro a Zelenský jsou na výplatnici agentů demokracie, USA a Izrael tvoří de facto jeden stát. Ale ta neuvěřitelná odvaha českého agenta hlasovat proti zájmům Chlebodárce je přímo fascinující.

13228 NBI má podezření, že zbraně odeslané na Ukrajinu jsou v rukou zločinců https://yle.fi/news/3-12670239

NBI má podezření, že zbraně odeslané na Ukrajinu jsou v rukou zločinců
Finský Národní úřad pro vyšetřování (NBI) uvedl, že obdržel předběžné informace o tom, že zločinci ve Finsku mohli ukořistit vojenské zbraně, například útočné pušky, určené pro ukrajinské síly. "Zbraně dodané různými zeměmi na Ukrajinu byly nalezeny také ve Švédsku, Dánsku a Nizozemsku," řekl Yle detektiv superintendant NBI Christer Ahlgren. Mezinárodní média informovala, že evropský Europol předpokládal, že zločinecké gangy ukrývají zbraně v příhraničních oblastech. Letos v létě vydal Europol prohlášení, v němž varoval, že šíření střelných zbraní a výbušnin na Ukrajině by mohlo vést k nárůstu střelných zbraní a munice pašovaných do EU prostřednictvím zavedených pašeráckých tras nebo internetových platforem. (yle.fi)

13227 Rusko vyvinulo mobilní odpalovací zařízení pro hypersonickou raketu Zircon https://tass.ru/armiya-i-opk/16245291

Rusko vyvinulo mobilní odpalovací zařízení pro hypersonickou raketu Zircon
Ruské vojenské podniky vyvinuly mobilní odpalovací zařízení pobřežního raketového komplexu s nejnovější hypersonickou raketou Zirkon. Agentuře TASS to sdělil zdroj blízký vojenskému rezortu. "Prototyp mobilního odpalovacího zařízení pobřežního raketového systému s hypersonickou raketou Zircon již byl vytvořen. Stejně jako v případě Bastionu ponese odpalovací zařízení dvě rakety," řekl. Stejně jako v případě komplexu Bastion s raketou Oniks je i odpalovací zařízení nového komplexu čtyřnápravové. (TASS)

13226 Zlodějský ráj v Kyjevě - MMF přiznává, že neví, kolik Ukrajina obdržela ze slíbených 35 miliard dolarů v hotovosti ze zahraničí a kde byly peníze utraceny https://www.nakedcapitalism.com/2022/11/thieves-paradise-in-kiev-imf-admits-it-doesnt-know-how-much-ukraine-has-received-of-35-billion-in-promised-foreign-cash-or-where-the-money-was-spent.html

Zlodějský ráj v Kyjevě - MMF přiznává, že neví, kolik Ukrajina obdržela ze slíbených 35 miliard dolarů v hotovosti ze zahraničí a kde byly peníze utraceny
Jediným překvapením je vlastně to, jak otevřeně MMF nedbá na to, aby si hlídal peníze, které sype na Ukrajinu. Připomeňme, že už původní půjčky Ukrajině byly v rozporu s pravidly MMF, protože státy v konfliktu mají být zónou, do které se nesmí půjčovat. Bylo těžké popřít, že na Ukrajině probíhá občanská válka se 14 000 mrtvými a 1,5 milionu uprchlíků prchajících do Ruska a Běloruska. Také je třeba se ptát, zda některé z prostředků MMF nebyly nastavené tak, aby se dostaly k jiným k zamýšleným cílům, například k žoldákům. Bývalý švýcarský zpravodajský důstojník a inspektor programu zbraní NATO Jacques Baud uvedl, že ukrajinské ozbrojené síly musely být rychle posíleny poté, co začala válka v Donbasu a začaly být ze 40 % tvořeny žoldáky. Ale i kdyby to byla pravda, v nejlepším případě jde o hroznou úřední lumpárnu, kdy se veřejné peníze poslaly na černé operace. (Naked capitalism)

PS. Podobnost s Afghánistánem je čistě náhodná. Uvidíme, zda se Zelenského Ukrajina zhroutí za 3 dny, jako tato naprosto demokratická kolonie.

13225 Pocit národní jednoty v Rusku roste https://www.rt.com/russia/565904-sense-national-unity-russia/

Pocit národní jednoty v Rusku roste
V souvislosti s vojenskou operací Moskvy na Ukrajině se výrazně zvýšil počet Rusů, kteří mají pocit národní jednoty, uvedlo ve čtvrtek Ruské centrum pro výzkum veřejného mínění (VCIOM). Podle nového průzkumu centra zveřejněného v předvečer Dne jednoty se 56 % respondentů domnívá, že v Rusku existuje národní jednota. To je "maximální hodnota od začátku měření", uvedl VCIOM s tím, že loni se k tomuto názoru přihlásilo pouze 31 % Rusů. V roce 2012, kdy byl průzkum proveden poprvé, bylo těch, kteří věřili, že země je jednotná, necelých 23 %, zatímco 56 % se domnívalo, že nic takového neexistuje. "Sami Rusové poukazují na pozitivní změny. Každý druhý se domnívá, že národní jednota v zemi se za poslední rok zvýšila (49 %)," uvedl VCIOM. (RT News)

PS. A k tomu všemu má Putin svých stabilních 80 % popularity.

13224 Obžaluje Bidena Kongres ovládaný republikány? https://www.rasmussenreports.com/public_content/politics/biden_administration/would_gop_congress_impeach_biden

Obžaluje Bidena Kongres ovládaný republikány?
Více než polovina voličů si myslí, že vítězství republikánů ve volbách příští týden bude pravděpodobně znamenat impeachment pro prezidenta Joea Bidena. Podle nejnovějšího celostátního telefonického a online průzkumu společnosti Rasmussen Reports se 54 % pravděpodobných amerických voličů domnívá, že pokud republikáni v letošních volbách získají kontrolu nad Kongresem, je pravděpodobné, že Bidena obžalují. A celkem 22 % to považuje za velmi pravděpodobné. Dalších 32 % nepovažuje za pravděpodobné, že Bidena obžaluje Kongres ovládaný GOP. Celkem 12 % respondentů se domnívá, že je nepravděpodobné, a 13 % si není jisto. (Rasmussen Reports)

PS. Chudák Biden, jak dopadl. Ale možná už není vůbec v obraze, takže je na tom celkem dobře.

13223 Vakcína proti „dezinformacím“. Tohle není svět Harryho Pottera, ale realita https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Vakcina-proti-dezinformacim-Tohle-neni-svet-Harryho-Pottera-ale-realita-719030

Vakcína proti „dezinformacím“. Tohle není svět Harryho Pottera, ale realita
„We don't need no thought control“ („Nechceme žádné ovládání myšlenek“), zpíval ve slavné písni Another Brick in the Wall zakladatel Pink Floyd Roger Waters. Týž Waters, který dnes vystupuje velice aktivně proti válce na Ukrajině a západní tzv. liberální demokracii. (Parlamentní listy)

13222 Rada bezpečnosti OSN hlasovala proti vyšetřování amerických biolaboratoří https://www.rt.com/news/565850-un-rejects-biolab-probe/

Rada bezpečnosti OSN hlasovala proti vyšetřování amerických biolaboratoří
Rada bezpečnosti OSN odmítla výzvu Ruska k mezinárodnímu vyšetřování tvrzení, že USA využívaly laboratoře na Ukrajině k vývoji biologických zbraní. Zatímco Čína ruský návrh podpořila, USA, Velká Británie a Francie hlasovaly proti a deset rotujících členů Rady se zdrželo hlasování. Rusko trvá na tom, že USA a Ukrajina porušují mezinárodní úmluvu z roku 1972, která zakazuje vývoj, výrobu a skladování biologických zbraní. Podle Moskvy pracovalo několik laboratoří na Ukrajině na tajném "vojensko-biologickém" programu, který zahrnoval studie a skladování vzorků antraxu, cholery a dalších infekčních chorob. (RT News)

PS. To je jak exploze na Nord streamu, není žalobce, není soudce.

13221 CDC prosadila podávání vakcín proti kovidu bez klinických studií https://www.theepochtimes.com/cdc-pushed-for-covid-19-boosters-without-clinical-trials-emails_4821710.html

CDC prosadila podávání vakcín proti kovidu bez klinických studií
Podle nově zveřejněných e-mailů vyvíjelo americké Centrum pro kontrolu a prevenci nemocí (CDC) nátlak na americké regulační orgány, aby schválily posilovaní očkování proti kovidu bez údajů z klinických studií. Úředníci CDC předali počátkem srpna 2021 svým kolegům z Úřadu pro kontrolu potravin a léčiv (FDA) informaci, že chtějí získat povolení pro boostery společností Moderna a Pfizer, protože údaje začaly ukazovat, že vakcíny nefungují tak dobře, jak se původně propagovalo. Rozhovor se uskutečnil v telefonátu, který popsal Dr. Phil Krause, vrcholný představitel FDA, několika dalším pracovníkům FDA. (Epoch Times)

PS. To vypadá na gigantický průšvih a ti pachatelé všeho druhu už teď chtějí preventivně imunitu. Asi ví, co je úspěšná prevence proti kriminálu.

13220 Bez obalu s Kateřinou Konečnou http://www.nasepravda.cz/zpravodajstvi/bez-obalu-s-katerinou-konecnou-2/

Bez obalu s Kateřinou Konečnou
Nemohu ponechat bez komentáře ani zprávy z Brna, kde po razii na magistrátu bylo zadrženo 10 lidí především z bytového odboru a k podání vysvětlení byl předvolán také nominant KDU-ČSL na uvolněné místo ministra životního prostředí Petr Hladík. Policie zasahovala také na radnici městské části Brno–Černovice, starostka za STAN Petra Quittová ovšem odmítla pro média situaci jakkoliv komentovat. I zde se ovšem podle dostupných zpráv jednalo o politika KDU-ČSL, místostarostu Černovic Jiřího Hasoně, jednatele černovické pískovny, která v ten den zůstala z technických důvodů uzavřena. Razie v Brně a politici KDU-ČSL potřetí – tentokrát v Brně-sever. Policejní návštěva se nevyhnula ani vlivnému lidovci, advokátu Filipu Lederovi, který v daný den chyběl na koaličním jednání. Hlavním motivem akce mají být podivné zakázky na rekonstrukce městských bytů. Není to ostatně poprvé, co se policie bytovou situací v Brně zabývá. Je to jen pár týdnů zpět, kdy na radnici Brna–středu došlo k rozkrytí organizované skupiny vedené předsedou bytové komise za ODS Otakarem Bradáčem. V celé věci je obviněno již osm lidí. To jen, až se budete divit, jak je možné, že ve městech nejsou dostupné byty pro mladé rodiny. Zkrátka lidovecká »rodinná politika« v praxi. (nasepravda.cz)

13219 „Brambory jako luxusní zboží. Co se tajně chystá.“ Ceny jídla, budoucnost, Česko https://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/-Brambory-jako-luxusni-zbozi-Co-se-tajne-chysta-Ceny-jidla-budoucnost-Cesko-719095

„Brambory jako luxusní zboží. Co se tajně chystá.“ Ceny jídla, budoucnost, Česko
No a předseda vlády, politolog Petr Fiala v Českých Budějovicích na „Živitelce“ řekne, že domácí produkce nás neuživí a dovoz potravin, tedy i brambor, je dobrý, protože prý pomáhá snižovat ceny pro spotřebitele a udržovat širší sortiment! No a jestliže letos na podzim už během sklizně brambory cenově vzrostly a šéf Českého bramborářského svazu předpovídá další cenový nárůst této – vedle obilí, rýže a kukuřice – základní potraviny rostlinné produkce, pak je to přímý důkaz toho, že premiér Fiala neví, jak se říká, která bije… Jenom vypouští dobře nacvičené signály a fráze, které mají s realitou málo společného. A jeho ministr zemědělství Zdeněk Nekula, připomeňme si, jeho červencové televizní vystoupení, ve kterém rezolutně prohlásil, že ceny potravin půjdou dolů, že máme všeho dost a nepřipustil o tom diskusi. (Parlamentní listy)

13218 První polská jaderná elektrárna bude stát kolem 20 miliard dolarů https://eurozpravy.cz/zahranicni/eu/prvni-polska-jaderna-elektrarna-bude-stat-kolem-20-miliard-dolaru.11840e54/

První polská jaderná elektrárna bude stát kolem 20 miliard dolarů
První polská jaderná elektrárna, kterou postaví americká společnost Westinghouse Electric, bude stát kolem 20 miliard dolarů (zhruba 500 miliard Kč). Uvedl to dnes polský premiér Mateusz Morawiecki. Polsko vybralo Westinghouse pro realizaci projektu minulý týden. Země chce pomocí jaderné energetiky omezit svou závislost na uhlí a snížit emise, napsala agentura Reuters. (Eurozprávy.cz)

13217 Švýcarsko oficiálně vyhlásilo sankce proti Ukrajině https://www.prvnizpravy.cz/zpravy/zpravy/svycarsko-oficialne-vyhlasilo-sankce-proti-ukrajine/

Švýcarsko oficiálně vyhlásilo sankce proti Ukrajině
Švýcarsko už před časem přijalo sankce proti Rusku kvůli válce na Ukrajině, ale nyní zavedlo i proti Kyjevu. Proč? Za vším je pověstná Švýcarská neutralita. Alpský stát je už řadu let proslulý tím, že zastává neutrální postoje vůči konfliktům, které panují ve světě. (První zprávy)

13216 MZd má na rok 2023 miliardu na covidové vakcíny a 160 mil. na Chytrou karanténu https://globe24.cz/domov/mzd-ma-na-rok-2023-miliardu-na-covidove-vakciny-a-160-mil-na-chytrou-karantenu.8bf8c25d

MZd má na rok 2023 miliardu na covidové vakcíny a 160 mil. na Chytrou karanténu
Ministerstvo zdravotnictví počítá v rozpočtu na příští rok s miliardou korun na vakcíny proti covidu-19. Na provoz Chytré karantény resort vyhradil 160 milionů, naopak šetřit budou krajské hygienické stanice, kde skončí 134 pracovních míst. Opoziční poslanci sněmovního výboru pro zdravotnictví propouštění kritizovali, podle ministra zdravotnictví Vlastimila Válka (TOP 09) nejde o odborné pracovníky, ale například řidiče, právníky nebo personalisty. (Globe24.cz)

13215 Třetinu radních ČT a ČRo má volit Senát, rozhodla sněmovna po dlouhé diskuzi https://echo24.cz/a/STej3/zpravy-domov-tretinu-radnich-ma-volit-senat

Třetinu radních ČT a ČRo má volit Senát, rozhodla sněmovna po dlouhé diskuzi
Část členů rad České televize (ČT) a Českého rozhlasu (ČRo) možná bude volit Senát, a to třetinu. Zpřísní se také vymezení organizací, které mohou předkládat návrhy kandidátů. Změny přinese vládní novela, kterou v úterním úvodním kole podpořila Sněmovna navzdory odporu opozičních hnutí ANO a SPD. Debata trvala zhruba 10,5 hodiny, ačkoli vládní tábor prosadil omezení řečnické doby. Opozice neprosadila zamítnutí předlohy už v prvním čtení ani její vrácení kabinetu k dopracování. Nyní ji posoudí volební výbor, který má na starosti média. (Echo24)

13214 Boje na Ukrajině, přehled z 1. listopadu 2022 https://youtu.be/DfZyMDyi9Bs

Boje na Ukrajině, přehled z 1. listopadu 2022

Klíčový je postup na Avdějevku, kde Rusové dělostřelecky prolomili třetí linii obrany u Opytného budovanou pod komandem NATO. Další průlom je v oblasti Jegorovky, kde se připravuje obklíčení strategicky důležitého města Ugledaru. Rusové postupují v celé linii fronty kromě Chersonu, kde se připravuje rozhodující bitva obou stran.

13213 Největší montážní závod na iPhone na světě v karanténě https://www.rt.com/news/565780-apple-plant-china-lockdown/

Největší montážní závod na iPhone na světě v karanténě
V čínské čtvrti Čeng-čou byla zavedena přísná uzávěra kvůli výskytu viru Covid-19. Čínské úřady nařídily, aby byla klíčová průmyslová oblast ve městě Čeng-čou umístěna do karantény. Toto rozhodnutí je pro společnost Apple nepříjemné, protože se dotkne montážního závodu na výrobu iPhonů, který je klíčový pro uvedení nové řady 14 na trh. Podle prohlášení místní vlády byla letištní ekonomická zóna Zhengzhou (ZAEZ) ve středu nejméně na týden umístěna do "statické uzávěry". To znamená, že v této oblasti byly pozastaveny všechny nedůležité obchodní činnosti a cestování. (RT News)

PS. Jaká náhoda! Američané embargovali čipy do Číny a ti zastavili výrobu iPhonů.

13212 Evropa se chystá přepsat pravidla pro internet https://arstechnica.com/tech-policy/2022/10/europe-prepares-to-rewrite-the-rules-of-the-internet/

Evropa se chystá přepsat pravidla pro internet
Příští týden vstoupí v platnost zákon, který navždy změní internet - a značně ztíží možnost stát se technologickým gigantem. 1. listopadu vstoupí v platnost zákon Evropské unie o digitálních trzích (Digital Markets Act), který odstartuje proces, jenž má donutit společnosti Amazon, Google a Meta, aby v roce 2023 učinily své platformy otevřenějšími a interoperabilnějšími. To by mohlo přinést zásadní změny v tom, co mohou lidé dělat se svými zařízeními a aplikacemi, a nově připomenout, že Evropa reguluje technologické společnosti mnohem aktivněji než USA."Očekáváme, že důsledky budou značné," říká Gerard de Graaf, zkušený úředník EU, který pomáhal schválit DMA na začátku letošního roku. Minulý měsíc se stal ředitelem nové kanceláře EU v San Francisku, která byla zřízena mimo jiné proto, aby vysvětlovala důsledky zákona velkým technologickým společnostem. De Graaf říká, že budou nuceny otevřít své uzavřené zahrady. (ars technica)

PS. Současná EU připravuje zákon o kontrole informací, který bude mít stejný dopad jako burzy s plynem a elektřinou.

13211 Obyvatelé jsou rozpoznáváni na dálku v rámci regionů https://www.kommersant.ru/doc/5608376

Obyvatelé v rámci regionů jsou rozpoznáváni na dálku
Ministerstvo informačních technologií v Moskvě plánuje dokončit jednotné centrum pro ukládání dat se zařízením pro systém rozpoznávání obličejů v hlavním městě, aby se centralizoval sběr videopřenosů ve všech regionech země. Odborníci připouštějí, že z technického hlediska je to logické, protože žádný region si v současné době nemůže dovolit plnohodnotný výpočetní výkon, který by takový objem dat zpracoval. Centralizovaná analýza obrazových informací nabývá na významu s ohledem na rostoucí teroristickou hrozbu a pátrání po osobách, které se vyhýbají mobilizaci, domnívají se účastníci trhu internetového vyhledávání. (kommersant.ru)

PS. Aby bylo jasno, co s námi udělá válka.

13210 Moskva chce odpověď na údajnou SMS Liz Trussové poslané hned po sabotáži Nord Streamu https://t.me/MariaVladimirovnaZakharova/4066

Moskva chce odpověď na údajnou SMS Liz Trussové poslané hned po sabotáži Nord Streamu
Upřímně řečeno, je mi jedno, kdo a jak se k těmto informacím dostal. Zajímá mě odpověď Londýna na následující otázku: Poslala britská premiérka Liz Trussová bezprostředně po bombardování plynovodu Nord Stream americkému ministru zahraničí Anthonymu Blinkenovi zprávu, že "Je to hotové", nebo "Je to vyřízeno"? Na oficiální odpověď na tuto otázku čekají miliony lidí na celém světě, kteří mají právo vědět, co se stalo s globální energetickou bezpečností a jakou roli v tomto útoku sehráli Anglosasové. (Marie Zacharovová, Telegram)

13209 Rusko nabízí alternativu ke snahám Západu o "politizaci" sportu https://www.rt.com/sport/565728-russia-shanghai-cooperation-organization-sports-ties/

Rusko nabízí alternativu ke snahám Západu o "politizaci" sportu
Podle ruského premiéra Michaila Mišustina pomohou užší sportovní vazby mezi členy Šanghajské organizace pro spolupráci (ŠOS) budovat vztahy a bojovat proti snahám Západu "zničit" olympijské principy. V úterním projevu na videokonferenci ŠOS Mišustin uvedl, že "nejsilnější tlak ze strany kolektivního Západu" byl v posledních měsících vyvíjen na ruský sport kvůli konfliktu na Ukrajině. Minulý měsíc na summitu ŠOS v uzbeckém Samarkandu ruský prezident Vladimir Putin navrhl, že by organizace mohla založit formální sdružení sportovních federací. Místopředseda ruské vlády Dmitrij Černyšenko nedávno poznamenal, že počet obyvatel zemí ŠOS se počítá na miliardy, což představuje obrovský potenciál pro sportovní spolupráci. (RT News)

PS. Po sportu se založí nové OSN a tím bude vymalováno. Západ zůstane izolován, politicky i ekonomicky.

13208 Pentagon střílel na děti v USA Himarsem pamlsky o Halloweenu, v Doněcku jim rozstřílel školu https://twitter.com/OfficialFtSill/status/1587100993514348544

Pentagon střílel na děti v USA Himarsem pamlsky o Halloweenu, v Doněcku jim rozstřílel školu
Dělostřelecká jednotka v americkém státě Oklahoma nasadila Himarsy během Halloweenu ve Fort Sill, aby vystřelily sladkosti na děti.

V Doněcku stejné Himarsy naváděné USA likvidují školy. Jenže to jsou děti, které mluví rusky.

13207 Nabíjení elektromobilů v Itálii je dražší než tankování benzinem https://www.rt.com/business/565445-electric-car-charging-italy/

Nabíjení elektromobilů v Itálii je dražší než tankování benzinem
Nabíjení elektromobilu v Itálii bude kvůli vyšším nákladům na elektřinu o 161 % dražší než před rokem, uvedl minulý týden spotřebitelský portál Facile.it. "Kvůli rostoucím cenám energie je v některých případech tankování elektromobilu dražší než u klasického vozu. A v případě dobíjení nikoliv doma, ale na veřejné rychlodobíjecí stanici, by byly ceny ještě vyšší," uvedla zpráva. Odborníci spočítali, že dřívější náklady na dobíjení elektromobilu v zemi byly o 50-70 % nižší než na tankování benzinových nebo naftových modelů. Nyní může plná baterie "zeleného vozu" stát více než plná nádrž benzinu. (RT News)

PS. Dopadlo to jak s očkováním proti kovidu. Ale ideologicky pomatení to už ani nevidí.