Načítání...
 

Vodárenství: Dopis ministrům

Autor: Radek Novotný - Zveřejněno 20.09.2012 15:22 - (16375 Návštěv)

Lidé v ČR dnes platí v ceně vody obnovu infrastruktury, nově díky prapodivným privatizacím zisky soukromých firem a z důvodu nedostatku peněz v rozpočtu přichází „povodňové daně“. Z vodárenského odvětví přitom každoročně odtékají stamilióny korun do soukromých firem. Z důkazů, které dokládám, plyne, že za 10 let odteklo víc než 5 miliard korun, a tato částka každoročně roste v řádu stovek miliónů korun.

Ústavní iniciativa v Německu

Autor: Květa Lauterbachová - Zveřejněno 17.09.2012 14:26 - (13635 Návštěv)
"Jde o osudové otázky německého národa", říká bývalý předseda německého ústavního soudu" Hans Jürgen Papier.
V rozhovoru pro Welt on line den 20. 7. 2012 komentuje otázku ústavnosti přijetí ESM, fiskálního paktu a schválení přímé pomoci do výše 100 mld euro španělským bankám ze strany EFSF. Ústavní soud nemůže zvrátit nějaké politické rozhodnutí, dodává ještě. Žaloby ze strany organizací, občanů a profesorů ekonomů z akademické obce, napadající přijetí ESM německým Bundestagem, budou shledány zřejmě irelevantními. " Soud v Karlsruhe", říká dnes 69letý profesor ústavního práva,"nemá při záchraně eura rozhodně poslední slovo".

Projekt nové res publica pro Evropu

Autor: Václav Umlauf - Zveřejněno 17.09.2012 13:32 - (27670 Návštěv)

Pokud se podíváme na současný vývoj v EU, není důvod k optimismu, protože existují dva trendy, které násobí negativní efekt směrem k nacionálnímu státu a k rozpadu EU. Pravice ve Španělsku a nyní i v povolebním Řecku je fascinovaná penězi. Proto jde poslušně tam, kam zatroubí EB, MMF a jiné nadnárodní bankovní instituce. A ty chtějí žít z dluhů, protože jiný smysl existence současné banky nemají.

Čím větší dluh a čím větší instituce za něj ručí, tím lépe pro banky. Stát je pro banky ideální dlužník, protože máte v hrsti milióny lidí zbídačelých přes zkorumpované státní elity.

Proč války nelze vyhrát

Autor: John Kozy - Zveřejněno 15.09.2012 23:24 - (14266 Návštěv)

Červené státy mají vyšší míru chudoby, jak obecně, tak mezi seniory, vyšší míru kriminality, včetně té násilné, vyšší kojeneckou úmrtnost, rozvodovost a také méně lékařů na počet obyvatel, než tomu je v modrých státech.

Standardní kvadratura kruhu podle ekonoma

Autor: Tribun - Zveřejněno 15.09.2012 23:02 - (10652 Návštěv)

I ten čert ví, že kde nic není, ani o nic nevezme, to jenom ekonomové se shodují, že na penzi by měli spořit všichni, i chudí. Kde na to ti chudí, kteří nemají kolikrát ani na bydlení, na jídlo, na léky nebo na školní potřeby pro svoje děti, mají brát, ekonom neřeší.

Odvážně a nepopulárně dnes poprvé

Autor: Tribun - Zveřejněno 15.09.2012 22:48 - (17036 Návštěv)

... dnes poprvé přijala vláda rozhodnutí, které lze označit za odvážné a nepopulární v pravém slova smyslu, když vyhlásila prohibici (jen částečnou a pouze na prodej, ale přece) jako reakci na vlnu otrav metanolem z pančovaného alkoholu.

Odpor se vyplácí

Autor: Václav Umlauf - Zveřejněno 14.09.2012 18:00 - (10616 Návštěv)

Státní moc nařídila 1100 mezinárodním ropným a těžním společnostem, že do svých ročních bilancí musí uvést "dary", které vyplácejí vládám, včetně americké. Jde o průlomové opatření zejména pro Třetí svět, kam podle úplatků a korupce jednoznačně patříme.

Zisk je kapitalistům jenom svěřen

Autor: Miroslav Tejkl - Zveřejněno 13.09.2012 17:14 - (19211 Návštěv)

Kapitalistický zisk je v rámci kapitalistické legitimity určen k čisté akumulaci, k rozšiřujícím se investicím. A teprve jako „vedlejší produkt“ má přinášet kapitalistovi přinášet TAKÉ zbytkový (i když třebas i velmi slušný) osobní blahobyt.


Ne aby to bylo právě naopak…

Levice, pravice, fašouni a my...

Autor: Martin Kopecký - Zveřejněno 13.09.2012 16:59 - (21245 Návštěv)

Česká levice a levicově smýšlející občané se dopouštějí jedné zásadní chyby. Příliš diskutují.


Rozvojový cíl vlády: více chudých a bezdomovců

Autor: Tribun - Zveřejněno 13.09.2012 16:49 - (14760 Návštěv)

Vždycky, když někdo z vlády (z pravice obecně) mluvil o tom, že je v České republice relativně málo chudých, vždy jsem měl pocit, že to neříká s pýchou, ale naopak jako kdyby se za to styděl. No uznejte co je to za kapitalismus, když v něm nejsou chudáci.

Sedmnáct mrtvých coby výstupní kontrola kvality alkoholu

Autor: Jana Lorencová - Zveřejněno 13.09.2012 16:37 - (14376 Návštěv)

Už tenkrát mě zarazilo, že nejflektovanějšími jmény lidí, kteří za těmito obchody stojí, jsou pánové Jindřich Sznapka a Marian Kuś. Oba nejvyšší představitelé Českého Těšína a jeden z nich i poslanec. Dnes už majitelé realit a jedni z nejbohatších lidí v Českém Těšíně a okolí. Nebyli to ale jen oni dva, byly jich stovky, kteří se na možnosti tohoto obchodování přiživili.




Přehled války v Gaze ke konci 2023 je tragická záležitost. A celý Blízký a Střední východ se nyní postupně dostává do dalšího kola války.


Starší podcasty najdete (prozatím) na Youtube zde a na Telegramu ZDE.


E-republika na Telegramu
Připravuje se další velký cenzurní útok na nezávislé weby. Klikněte si pro info na náš post na Telegramu. Vaše zatím fungující redakce a web. (t.me/erepublika)


Ukrajinská média: odmítnutí Zelenského vyjednávat s Ruskem povede ke ztrátě Oděsy
Rusko se pokusí odříznout Ukrajinu od Černého moře zabavením Oděsy. To je závěr ukrajinských odborníků podle webu "Strana.ua" poté, co Zelenský odmítl přijmout ruské podmínky podle mírové smlouvy. Odmítnutí Zelenského přijmout mírovou dohodu s Ruskem vyvolalo mnoho spekulací o dalším vývoji situace. Diskuse probíhá jak v Rusku, tak na Ukrajině. Možnost obsazení Oděsy a odříznutí Kyjeva od Černého moře je považována za nejrealističtější. (en.topwar.ru)

Francie stručně a jasně
Sazba za pojištění francouzských státních dluhopisů po Macronově drobné invazi na Ukrajinu.
Výsledek Macronovy politiky v Africe: bývalé francouzské kolonie přešly k Rusku.

Armáda studentům nabídne vojenské cvičení, dostanou finanční odměnu
Armáda studentům posledních ročníků středních škol nabídne dobrovolné vojenské cvičení, má jim přiblížit její fungování. Nultý ročník začne 22. července, jeho cílem je představit plnoletým studentům armádu, její fungování a principy, na kterých stojí. Armáda o tom dnes informovala na setkání s novináři. Dobrovolné cvičení zajistí příslušníci 4. brigády rychlého nasazení a 7. mechanizované brigády ve vojenských výcvikových prostorech Libavá a Hradiště, každý turnus by měl mít zhruba 30 účastníků. Do vojenského cvičení se přihlásilo k dnešnímu dni 130 studentů, za čtyřtýdenní výcvik dostanou zhruba 30.000 korun. (The Epoch Times)

Americký novinář Shellenberger mluvil v Praze o Aktech Twitter, s dalšími pak diskutoval o vládní cenzuře
Do Prahy zavítal a na pražské Lávce dnes přednesl shrnutí tzv. Twitter Files (česky Akta Twitter) a pohledy na svobodu projevu americký novinář Michael Shellenberger, kterému svěřil po koupi Twitteru interní informace zaměstnanců platformy Elon Musk. Přednášky a následné debaty se zúčastnili Markéta Dobiášová, Cecílie Jílková, Petr Šourek, Jakub Šimek a Vlastimil Veselý, jehož Společnost pro obranu svobody projevu (SOSP) akci pořádala. Mezi diváky byla i řada známých tváří, jako Alexand Vondra, Markéta Šichtařová, Libor Vondráček, Petr Macinka, Jan Gregor či Tomáš Nielsen. (The Epoch Times)

3 x Vakcíny II

  • Myokarditida a perikarditida se objevují pouze po očkování proti COVIDu
  • Experti jsou zmateni prudkým nárůstem počtu úmrtí mezi očkovanými
  • Vědci bijí na poplach: Covidové vakcíny zabily 35 milionů lidí

(Disput)



Archiv tematických čísel

2023
2022
2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014