Článek Lhaní o hladomoru v syrském městě Madája upozornil na klasické manipulace ohledně obléhání tohoto města. Mezitím do něj byla dopravena humanitární pomoc, ale do jiných měst nikoliv. Korporátky vlastněné Saúdy jménem Al-Arabíja otiskly toto podvržené foto, které se začalo šířit po síti.



Libanonský deník The Daily Star našel originální holčičku z fota, která vesele a zdravě žije v Libanonu. Přidal jsem její aktuální videonahrávku, je uložena zde a můžete si ji sami spustit. Většina fotek vyhladovělých dětí kolujících v našich médiích je ve skutečnosti v uprchlického tábora v Jarmúku u Damašku, kde běžela stejná historie jako Madáji. Viz zakroužkované foto s datem.



Palestinští teroristé z al-Kájdy podporovaní Saúdy drželi v Jarmúku lidi umírající hlady jako živé rukojmí.

Manipulace BBC

BBC se neštítila ještě tvrdší manipulace, která praskla teprve nedávno. Podívejte se na toto video, které BBC tzv. natočila přímo v Madáji. Pozor! Původní video už BBC potichu z Youtube odstranila a vyměnila, viz pokračování článku.


Ve skutečnosti jde o fotomontáž vytvořenou na základě záběrů z uprchlického tábora v Jarmúku, kde teroristé z Al-Núsry podporované wahabisty a nepřímo i Izraelem a USA a drželi civilisty jako živé štíty a rukojmí proti Palestincům z Asadovy armády, která tábor obléhala. A mnozí z Asadových palestinských vojáků z tohoto tábora také pochází, protože jej Asadova vláda humanitárně provozuje už od roku 1957, viz českou wiki.

Nezávislý novinář Robert Stuart na svých stránkách věnovaných lžím BBC v Sýrii upozorňuje, že BBC vystříhala do filmu o Madáji záběry z tohoto videa natočeného v Jarmúku roce 2014. Tady je malá část použitého videa, celou dokumentaci manipulace najdete na jeho stránkách zde. Tam je ukázáno původní video BBC, které už na Youtube nenajdete. Podívejte se na tento obrázek z vymazaného videa.



A nyní se podívejte na originální video z uprchlického tábora v Jarmúku z roku 2014. Máte je zde.


Jeho web stojí za zhlédnutí. Takových lží v BBC našel spoustu a publikoval pouze ty, které se týkaly manipulací ohledně dětí. Tato manipulace je obzvláště podlá ze dvou důvodů. Je mediálně velmi účinná a rychle se šíří po sítích. K manipulaci jsou použity děti, které ve válce trpí nejvíce, a vůbec za nic nemohou.

Kdo lže pro ISIL

Důvod manipulací je úplně jednoduchý, viz naše tříletá "Fakta o Sýrii". Asad podporovaný koalicí Rusů, Hizballáhu, Íránu a místních kmenových skupin včetně přeběhlíků od povstalců začíná pomalu, ale jistě vítězit. Západ podporuje v Sýrii teroristy a z Asada udělal mediální zrůdu. Teď musí manipulacemi ukázat, že tato lež je pravdou. Viz příklady z obleželých měst, kterých bude stále přibývat s postupujícími ofenzívami SAA. A o teroristech, kteří v obléhaných městech drží civily jako rukojmí a živý štít, o těch západní presstituti v korporátních médiích neřeknou ani slovo.

Podívejme se na jeden naprosto současný příklad. V současné době běží zuřivé boje o město Deir-es-Zor. Asadova SAA je zde už od 2013 v plném obklíčení. Včera zastavila zatím nejtěžší útok islamistů, který hrozil prolomením pozic z několika směrů najednou. Mimochodem, obraně města a zdejší vojenské základny velí legendární generál SAA Issam Zahreddine z komunity Drúzů, která žije pod izraelskou okupací na Golanech. Takže v obklíčení teroristů jsou Asadovci, což korporátnímu tisku nestojí za řeč.

Ve městě je nyní obklíčeno minimálně 120.000 lidí a postupně začnou umírat hladem, pokud bude obklíčení ISILem pokračovat. Zdejší katolický arcibiskup Jaques Behnan Hindo z Chasaky řekl, že ISIL bude držet město jako pevnost v případě, že padne Ragka, což bude brzy. Už rok nejdou do Deir es-Zoru pravidelné dodávky potravy. Ale koho to zajímá, když tam jsou obleženi tzv. "Asadovci" a s nimi asi 1000 křesťanů.

Západ provozuje v Sýrii otřesnou politiku a BBC přitom slouží jako hlavní propagandistický nástroj. Například naše korporátky a hlavně ČT používají BBC jako hlavní info-kanál. Dobře vědí, že zdejší manipulace mají přesně daný a schválený korporátní mustr, kterým je třeba oblbovat masy ovčanů.


Hodnota článku (rešerše, napsání, korektura, anotace, ilustrace, redakční práce) je ohodnocena částkou: 450 Kč
Pokud chcete na provoz webu přispět, klikněte zde, nebo na baner v úvodní stránce. Děkujeme!