Milé děti,

je konec září a dnes si řekneme něco o mnichovském traumatu, od kterého právě uplynulo 82 let... Vašíku, co se chceš zeptat? Trauma, aha. No to je takový nepříjemný zážitek, třeba když se doma popálíš o horkou plotnu. Že nevíš, co je to horká plotna? Vzpomeň si, vždyť to bylo jen před rokem, co se o ní Anička popálila, to bylo přece před tou strašnou bitvou u Stalingradu, když ještě šel proud.

A teď zpátky k těm mnichovským událostem. Naše pohraničí zabrala Velkoněmecká říše, ale to není dnešní demokratické Německo, jehož šikovní manažeři dnes dávají práci vašim maminkám a jehož stateční generálové dnes velí vašim tatínkům v těžkých bojích na ukrajinských stepích a v běloruských bažinách. Jenom díky těm manažerům vám maminky mohou koupit brambory, zelí a margarín a díky těm generálům tatínkové jen s malými ztrátami zkracují naše linie na frontě.

Možná vám nějací zlí lidé řekli, že nás tehdy zradili Francouzi a Britové, naši dnešní spojenci v Malé válce, ale nevěřte jim, milé děti. To ten zlý a věrolomný Beneš nejprve ubližoval pracovitým Němcům v pohraničí, a když zjistil, že s ním už nikdo nekamarádí, poslal tajný dopis do Mnichova (to je to krásné město v Bavorsku, které bylo před týdnem tak zákeřně bombardováno Zlým nepřítelem), že souhlasí s tím, aby si tu část naší země, kde byla více než polovina Němců, zabrala mocná německá říše. Poté obvinil své spojence ze zrady, protože věděl, že jim nebude stát za to se hájit, nastoupil do letadla a odletěl do Anglie, aby mohl dál kout své temné pikle se Stalinem.

Byl to geniální zločinec, protože přesně věděl, že za sedm let bude moci svůj temný plán dokončit. Poté, co nás osvobodila chrabrá americká armáda a částečně taky Rumuni, Poláci, Tataři a Čechoslováci v uniformách rudoarmějců, postřílel nebo vyhnal všechny ty pracovité a nevinné Němce, znárodnil velký průmysl a odevzdal moc komunistům. A to bylo moc zlé, milé děti, protože pak už se v naší zemi přestalo pracovat a začalo se jen krást, loupit a vraždit. Naštěstí přišel velký Neoliberální skok, takže už se u nás zase pracuje, a všichni, kteří tu předtím kradli, loupili a vraždili, dnes pod vedením našeho milovaného Velkého bratra bojují v první linii naší Malé války proti Zlému nepříteli.

Těm z vás, kteří ještě máte tatínka naživu a nemáte od něj zprávy, tak se za něj modlete, aby se zdravý a čilý vrátil domů z války a mohl jít znovu do práce. A pokud od něj zprávy máte, tak mi hezky řekněte, kdyby psal, že tu válku nevyhrajeme. Řeknu to panu řediteli a on zařídí, aby váš tatínek přijel na čas domů, trochu se zotavil a přišel na jiné myšlenky. Víte, on žil ještě v jiné době, neučil se náš nový dějepis a na frontě nemají televizi a rádio, takže nevědí, že situace se zhoršila jen přechodně a že v našich továrnách se už vyrábějí nové zázračné zbraně, které nám zajistí konečné vítězství. A až přijede domů, tak mu, milé děti, vysvětlete, že všechno v minulosti bylo jinak, že naše současná situace je skvělá a že není proč se bát budoucnosti.

Milé děti, už v roce 2018 vysílali v České televizi velmi důležitý pořad, v němž nám vysvětlili, že se o žádnou zradu nejednalo. Historik Jan Tesař, na nějž se v tom pořadu odkazovali, bohužel zahynul při bombardování Mnichova, ale jeho duše je určitě v nebi a v Mnichově se mu už naši milí krajané skládají na pomník. Doufám, že jeho spisy zůstaly zachovány a Česká televize již brzy zveřejní jeho další objevy. Podle posledního oběžníku Ministerstva pravdy totiž stále ještě vysílá, přestože Kavčí hory byly posledními nepřátelskými nálety také silně poničeny.

A teď, než jako obvykle touto dobou sejdeme na další dvě vyučovací hodiny do sklepa, se společně pomodlíme za návrat vašich tatínků, konečné vítězství našich zbraní a mír. A až nastane, moje milované děti, tak vás všechny vezmu do opravdového mekáče na opravdové hambáče z opravdového masa.


Hodnota článku (rešerše, napsání, korektura, anotace, ilustrace, redakční práce) je ohodnocena částkou: 450 Kč. Pokud chcete na provoz webu přispět, klikněte zde, nebo na baner v úvodní stránce. Děkujeme!