Starší článek Násilí z Blízkého východu přichází do Evropy (19.1.2013) a novější popis situace v Sýrii a v Íráku (22.05.2013) dokazuje, že Evropa a USA si hrají s ohněm, pokud podporují terorismus na Blízkém východě pro své vlastní cíle. Zopakujme důležitou část článku z ledna, včetně videa.

Evropa není osamělý ostrov uprostřed širého světa. Pokud vás zajímá, jak se rasová, politická a náboženská nenávist šíří z Blízkého východu do Evropy, podívejte se na toto video. Zde se v přímém přenosu pokouší bulharský nacionalista Oktaj Enimehmedov zavraždit v sofijském Paláci kultury muslimského politika Ahmeda Dogana, předsedu Hnutí za práva a svobody. Politik vraždě unikl jen tím, že při prvním pokusu se zasekla teroristovi pistole a při druhém již zasáhla ochranka.


Liberální strana reprezentuje bulharské etnické Turky a muslimy, kteří představují zhruba 12 % populace. Ahmed Dogan je nejvlivnějším politikem této strany. Nacionalistický útočník má za sebou kriminální minulost a opakované útoky se zbraní v ruce.


Pokračování tohoto scénáře osamělých útoků na jednotlivé osoby pokračuje i dnes. Včera světové agentury oznámily útok na britského vojáka v Londýně, který byl veřejně zabit na ulici dvěma útočníky ozbrojenými dlouhými noži. Celou vraždu pozorovali kolem jdoucí občané. Video popisující okolnosti útoku máte zde.


Důvod útoku byl pravděpodobně fakt, že útočníci považovali muže za vojáka, který vycházel z vojenských kasáren. Při útoku křičeli:

Oko za oko ... protože britští vojáci zabíjejí muslimy den co den.


Jistěže může Cameronova vláda prohlásit, že se nikdy nepodřídí teroru. Ale měla by se zamyslet nad terorem, který sama vyvolává, například vražděním pomocí dronů či účastí na pochybných dobrodružstvích typu nezákonného mučení a věznění, které USA vedly a vedou po světě.