Rusko má jednoduchý klíč na rozeznávání teroristů. Teroristé jsou ti, kteří zabíjejí ruské občany kdekoliv na světě. Nebo zabíjejí ve spojenecké zemi v odporu proti legitimní spojenecké vládě, kterou se snaží svrhnout násilným způsobem a pomocí terorismu. Je to hledisko jednoduché a srozumitelné, a dokonce je i v souladu s mezinárodním právem. Viz příklad ruské pomoci Sýrii.

Západ jednou teror používá jako mocenský nástroj, pak jím zakoupené teroristy bombarduje, a pak na teroristy raději zapomene, aby se ovčani zbytečně neplašili, když už mají ty uprchlíky vyrobené teroristy a západním bojem proti teroru. Ale trvalý "boj proti terorismu" si západní elita nechává v záloze. Je třeba vyvádět daně občanů k militarizaci policejního státu chránícího zájmy jednoho procenta. Stačí se podívat, jak prezident Hollande zavedl ve Francii výjimečný stav po francouzské podpoře teroristů v Libyi a v Sýrii. Demokracie není dobrá vláda pro jedno procento, které musí šikovně vzdorovat zbytku obecného lidu. Obecně strašit je třeba, popřípadě aktivně zastrašovat aktivní jednotlivce.

Korčinský a Jaroš: teroristé v Čečně, hrdinové na Ukrajině

V listopadu 2015 byl v Římě na vyžádání Ruska podle zatykače Interpolu zatčen vůdce ukrajinské nacionalistické organizace "Bratrství" Dmitro Korčinskij. Podle samotného politika byla žádost Moskvy politicky motivovaná. Interpol po ukrajinských intervencích propustil Korčinského z vazby, ale ruská strana se snaží o zvrat a napadla toto rozhodnutí. Rusko vede oficiální trestní řízení proti vůdci ukrajinské strany "Bratrství" Dmitriji Korčinskému pro podezření z veřejného podněcování k rozpoutání války a provádění teroristických aktivit. Byl vydán mezinárodní zatykač Interpolu.

V obvinění se píše, že Korčinský veřejně vyzýval k provádění teroristických aktivit a k rozpoutání agresivní války na území Krymu a v dalších regionech Ruské Federace. Jde o útoky na ruské občany na území Čečenské Republiky v rámci bojového svazku UNA. Korčinský a Jaroš aktivně bojovali na území RF jako teroristé. Rusové mají jasno v tom, že ani Korčinský, ani Jaroš a jim podobní, kteří bojovali na území RF, nezůstanou bez trestu. Rusové mají na rozdíl od Západu na terorismus přímo sloní paměť. K jeho potírání využívají sílu ruského práva, ale bez narušení norem mezinárodního práva.

Proměny Pravého sektoru po debaklu ATO

Jaroš jako vůdce Pravého sektoru je naopak ze seznamu Interpolu vymazán. Předák radikálního nacionalistického hnutí Pravý sektor Dmytro Jaroš byl jmenován poradcem vrchního velitele Ozbrojených sil Ukrajiny. Domluvili se na tom náčelník Generálního štábu Viktor Muženko a Dmytro Jaroš a je jasné, že tento zatykač nemůže na Ukrajině platit.

Pravý sektor je sdružení ukrajinských radikálních nacionalistických organizací. V lednu a únoru 2014 se účastnili bojovníci Pravého sektoru pouličních bitek s milicí a dobývali administrativní budovy. To byly zlaté časy kyjevského "Majdanu". Od dubna 2014 už tito prozápadní demokraté potlačovali protesty na východě Ukrajiny v tzv. zóně ATO. Rusko reagovalo rychle. V listopadu 2014 uznal Nejvyšší soud RF toto pravicově radikální sdružení za extremistickou organizaci a zakázal jeho činnost na území RF. V lednu byl Pravý sektor zapsán do rejstříku zakázaných organizací. V Rusku bylo zahájeno trestní stíhání Dmytra Jaroše za výzvy k teroristické činnosti.



Připomeňme, že na konci prosince 2015 Jaroš definitivně vystoupil z "Pravého sektoru" a ohlásil vytvoření nového společensko-politického hnutí. Zakládací sjezd nově naklonovaných demokratů se plánuje na únor. Řada ukrajinských analytiků a odborníků je toho názoru, že Jaroš se podřídil Porošenkovi. Ve skutečnosti jde o to, kdo bude vládnout v tom či onom regionu, až se Ukrajina rozpadne. A těžko tam bude vládnout někdo, koho budou Rusové oficiálně přes Interpol stíhat jako teroristu. Jaroš a Porošenko holt mají za ušima a plánují dopředu.

Obětní beránek za zločiny na Ukrajině nalezen

Milice Pravého sektoru sklouznou do kategorie teroristů, chytrý Jaroš jim to zařídil svým odchodem. Tato parta je už v rozkladu a je třeba najít obětního beránka za děsivé zločiny, které postupně začnou vycházet najevo. Rusové nespali a jejich tribunály dokumentovaly zločiny v zóně ATO pro mezinárodní tribunál. Takže Pravému sektoru se pověsí vina za vraždy, za "Nebeskou setninu", za "Oděskou Katyň", a možná jim hodí na krk i předání Krymu Rusku. Prostě a jasně. Univerzální obětní beránek už pochoduje na politická a mediální jatka. Naši ovčané se ohledně Ukrajiny dozví, "jak to doopravdy bylo" a "kdo za může". To bude hezké, po tom všem lhaní.

Vlastenci z "Pravého sektoru" nebyli hned vrazi, ale měli své hrdiny i svoje svátky, např. narozeniny Ostapa Bandery. Ale s počátkem represivní operace proti Donbasu se přidali tvrďáci jako Semenčenko, sadista Melničenko, setník Parasjuka, sadista Oniščenko a další. Na začátku se vesele jezdilo s ótéčky a tanky zabíjet a rabovat do bezmocných měst Donbasu. Jenže dva měsíce po rabování a zabíjení už začala válka. A "bojovat s terorismem" a "bojovat v přední linii" není úplně totéž. Jaroš to rychle pochopil a šel dělat politiku, která se vyhnula smrtelným kotlům u Ilovajska a Debalceva. Tam zahynuli hlavně mladí rekruti, kteří po násilném odvedení na frontu ani nevěděli, která bije.

Jaroš celou vojenskou kampaň 2014 strávil v blízkosti izraelských lékařů a mocných donátorů Filatova a Korbana. Iljovask, Šachtěrsk, Debalcevo - to Pravý sektor hodně vyděsilo a fakticky rozložilo. Zmatky začaly hned po prvních porážkách v Donbasu. Svazek pravoseků se transformoval do tzv. "ochranné milice". Začal působit na základě vlastního rozmaru. Demoralizace je změnila na normální bandity, kteří použili buď obchodní dohodu, nebo kulomet. Toto období ukrajinských vlastenců skončilo tzv. "Mukačevskou schůzkou". Regiony se bouřily, začaly se aktivně bránit pod vedením vlastních oligarchů, a pak přijela udělat pořádek armáda.

Z bandity politik

Jaroš buď sám, nebo na radu poradců ze CIA, uznal, že Pravý sektor se zdiskreditoval. Proto z něj včas vyskočil. Nacistická ideologie v EU úplně neprošla, proto USA chce na Ukrajině změny. Prostě, další kolo demokratizace. Základ pro nové politické hnutí existuje. Je v podobě vojenských jednotek DUK, které Jarošovi zachovaly věrnost. Je to 5. a 8. batalion a další.

Jaroš pochopil výzvu nové doby a pronesl krátkou předvolební řeč v tom smyslu, že hnutí vyrostlo a přechází do nové fáze vývoje. Je třeba nikoliv úzce nacionální, ale celostátní vlastenecké hnutí s cílem sjednotit všechny vlastence Ukrajiny. Cílem prý i nadále zůstává budování ukrajinského nezávislého svobodného státu. To vše pochopitelně zajistí ukrajinskému lidu svobodu, spravedlnost a blahobyt. Jak jinak také.

Boj bude a musí být, ale proti komu? Konkurenti-nacisté jsou již zjevně slabí. To ukázaly místní volby. Se stabilních demokratických EU-kádrů vyrostlých na politice ATO zůstávají už jen Porošenko a Jaceňuk. Po obou půjdou noví banderovci, pardon demokraté, pod Jarošem a Turčinovem, s prachy Kolomojského za zády. Ukrajinští nacionalisté přece ví, že "smyslem našeho života je boj".

Potvrzení tohoto scénáře v reálu

Další události dávají tomuto komentáři plně za pravdu. Ve Lvově několik stovek aktivistů pravicových organizací "Svoboda", "Pravý sektor", UNA, prapor "Tornádo" zaútočili na obchod "Rošen". Tím po svém vyjádřili protest proti prezidentovi Porošenkovi za "pronásledování vlastenců". Bojovníci v kamufláži polili vitríny obchodu prasečí krví, a na umělecky vyzdobeném stromu před vchodem pověsili figurínu Porošenka s hlavou z čokoládové bonboniéry. Jak známo, od symboliky se na Ukrajině celkem rychle přechází k činu.

Další indicií je rozkaz vrchního velitele Národní gardy je 22 prosince roku 2015. V dokumentu je uvedeno, že na základě dopisu vojenské prokuratury ze změnilo usnesení o přijetí Semenčenka do služby. Slova "kapitán rezervy" byla nahrazena slovy "občan Semenčenko". Byla mu tedy přidělena počáteční vojenská hodnost "vojín rezervy". Tento Semenčenko je známý jako velitel dobrovolnického praporu Donbas, který se podílel na vraždách v rámci ATO. Další demokrat je na světě. A třeba se jednou podívá i do Bruselu.

Zdroje článku
Semen Semenčenko zbaven vojenské hodnosti
Ve Lvově pravicoví radikálové pověsili "Poroshenka"
INTERPOL osvobodil ДМИТРО КОРЧИНСКОГО
Projekt Jarosh


Psali jsme
Příslušnice ozbrojených sil Ukrajiny npor. Naděžda Savčenková u soudu v ruském Rostově
Krvavá Ukrajina aneb Krajina po bitvě
Nacionalistický žid Kolomojskij prohrál rabování Ukrajiny s Rothschildy
Nezadržitelný pád ukrajinských oligarchů
Mukačevo, další "ATO" na hranicích Slovenska
Válečná ekonomika zabíjí stejně jako zbraně
Dobrá rada budoucím masovým vrahům: Učte se od Ukrajiny


Hodnota článku (rešerše, napsání, korektura, anotace, ilustrace, redakční práce) je ohodnocena částkou: 600 Kč
Pokud chcete na provoz webu přispět, klikněte zde, nebo na baner v úvodní stránce. Děkujeme!