Redakční kolega psal dvoudílný článek Co se děje na Východě? My se podívejme, co se děje na západní části tohoto východu. Před dvěma týdny jsem psal článek Stejný scénář, jiné velmoci: válka ve Španělsku 1939, válka v Sýrii 2016. Cituji jeho závěr: Rusové podle usnesení RB OSN budou házet bomby na hlavy amerických a evropských žoldnéřů ze speciálních jednotek, které radí těm či oněm teroristům či povstalcům v boji proti legálně zvolenému prezidentovi Asadovi.

A to se nyní děje, a Američanům se to nelíbí. A jak je známo, co se nelíbí USA, to se následně srovná se zemí humanitárním, či jiným bombardováním, nebo se tam provede nějaká revoluce, či převrat. Nyní to nebude v Sýrii tak snadné jako někde v Jižní Americe. Rusové mají na své straně usnesení RB OSN a palebnou sílu vlastních zbraní, plus vítěznou ofenzívu Asada a jeho spojenců. A protože Rusové americké stíhačky nesestřelují, tak bude těžké (ale nikoliv nemožné) vysvětlit opak. A navíc riskovat vypovězení Třetí světové války v době, kdy ji zatím chtějí jen úplní cvoci. Západ podporuje Kurdy, ale ti jej zradí stejně bleskově, jako vždy a všude, když bylo třeba, Kurdy prodal Západ. A marxistická Strana kurdských pracujících (PKK) má dlouhou paměť a s Asadem se nějak dohodne, doufejme v to. A nyní k poslední fázi vývoje konfliktu.

Moskva prý podle USA bombardovala teroristy podporované Západem u jordánsko-irácké hranice. Kerry naznačil, že globálnímu četníkovi dochází trpělivost s Asadovou Sýriií, načež toto divadlo podpořila petice jimi placených zaměstnanců vlády a Pentagonu. Tak se vyrábějí mediální "ne-události", aby demokrati mohli vesele zbrojit a vést lokální války. Kerry má s Obamou před sebou posledních 200 dní vlády, tak se snaží vrtěti psem a připravit pozici Clintonové s Goldmanem a Pentagonem za zády. Výsledek jejich snažení budeme hodnotit, až na to přijde řada.

Diplomatická dvojrole Lavrova

Ruský ministr zahraničí Lavrov prohlásil, že věří v čestné úmysly USA. Tato velká a demokratická země jistě nebude tak perfidní a nemorální, aby použila teroristy al-Kájdy v Sýrii k tomu, že násilím a terorem sesadí legálně zvoleného syrského prezidenta Bašára Asada. Tomu se říká diplomacie, že ano. Říkat pravdu, a tím odhalit lež protivníka. Lavrov potvrdil na ekonomickém fóru v Petrohradě, že hlavním důvodem pokračujícího boje Rusů v Sýrii je neochota USA. Ti podporují "své" teroristy podle slavného hesla původně platného pro nikaragujského diktátora Anastasia Somozu. Prezident Roosevelt o něm údajně řekl v roce 1939 toto: “Somoza may be a son of a bitch, but he’s our son of a bitch.” Zbytky tzv. "opozičních skupin" podporované USA a NATO z našich daní se po svém vymizení zařízeném Turky spojily s al-Kájdou a an-Núsrou a uzavřely s nimi bojovou přísahu a věrnost. Tito demokratičtí "sons of bitch" jsou dobří k tomu, aby svrhli Asadův režim podle scénáře v Libyi. Ale jak jsem už psal ve výše uvedeném článku, barevné revoluce nelze dělat přes kopírák.

Kerry prý Lavrovovi do diplomatického telefonu řekl, že USA je národ plný ušlechtilých myšlenek a činů. Takže prý neplánuje nasazení teroristů odsouzených v RB OSN, kteří mimo jiné shodili 11. září v USA ta dvojčata. Tomu se dá jistě věřit, když to řekl Kerry. Jenže prý nemůže nutit jimi placené a vyzbrojované jednotky "bojovníků za svobodu", aby samy od sebe opustily území ovládané bandity a teroristy. Opět platí za moje daně dané NATO, že boj za demokracii vhodně doplňuje boj s terorismem, dokonce se vede na stejné frontě a proti legální vládě. Ale o tom jsem už mnohokrát psal. Západ dělá děsnou politiku a za odměnu dostane teror a zabíjení ve vlastních zemích. A tím také přijde stát o svou legitimitu, protože mu občané přestanou po těchto zvěrstvech věřit. Ale o tom už píšeme už dva roky, že po uprchlících přijdou na Západ ti teroristé, které tam už tři roky aktivně podporuje.

Jemný rozdíl mezi západním "bojem s terorismem" uskutečňovaným zcela amorálně a proti RB OSN a ruským "bojem proti terorismu" v souladu s RB OSN je třeba zajisté označit za "ruskou propagandu". A zatímco píši tento článek ve svém volném čase a za své, nějaký NATO-propagandista bude za mé daně trousit zcela opačná "fakta". To mne jako daňového poplatníka dost rozčiluje. Když už lže, jako když tiskne a vysílá ve zkorumpované telce, ať to alespoň dělá za své prachy a ve svém volném čase jako já.

Fakta o nebezpečné eskalaci

Příměří od 27. února nějak platí, a v určitých oblastech pomohlo k relativnímu klidu. Mezitím však teroristé v Aleppu pod vedením Turecka, Saúdské Arábie, s taktickou podporou USA a Francie přezbrojili. Boje pochopitelně pokračovaly podle rozhodnutí RB OSN proti an-Núsře, ISIL a al-Kájdě. Rusové s bombardováním přestali a neobnovili jej ani po uplynutí ultimáta, aby dali opozičním jednotkám více času na vyklizení pozic spojených s výše uvedenými teroristickými skupinami. Jenže ten čas vypršel a Západem podporovaní teroristé dostávají ruské bomby přímo na kokos.

Pentagon tento čtvrtek (16.6.) oznámil, že ruská letadla provedla sérii náletů na oblast al-Tanf, kde jsou US-demokrati, kterým se v Sýrii říká "umírnění uřezávači hlav". Jenže stejně jako zpolitizovaní Lékaři bez hranic mohou o každé budově prohlásit, že to byla jimi "podporovaná" nemocnice či ošetřovna, podobně i USA mohou o každé skupině umírněných uřezávačů hlav prohlásit, že jsou to jejich "bojovníci za svobodu". Kam to povede, to je snad naprosto jasné. Jestřábi v USA konečně dostanou svůj casus belli, aby mohli vyrazit na Rusa. Zatím nikoliv ke Stalingradu, ale do lokální války typu Vietnamu, Koreje, Kuby atd. Vracíme se zkrátka do období studené války, kdy každá země odemkne jaderný arzenál a cvičně klade námořní miny pár desítek kilometrů od ruského území v Kaliningradu. Chtěl bych vidět, co by se stalo, kdyby to Rusové dělali v Mexickém zálivu naproti Floridě. Ve stejné studené válce si Rusové preventivně a protiprávně zaberou Krym, aby jim ho nesebrali Američané skrze barevně koupené neonacisty v Ukrajině, nyní přezdívané jako Nulandistán. Jejich válečné zločiny, mučení a zločiny proti lidskosti nejsou tématem našich médií, ani humanitárních neziskovek. To dělá ta studená válka, která lidské bytosti rozdělila na "naše" a na "jejich".

Než dojde k další lokální válce typu Španělska v roce 1939, bude se hrát takové nevinné divadlo. Rusové vybombardují část "teroristů", aby legální Asadova vláda mohla pokračovat v ofenzívě společně s Hizballáhem a s Íránskými gardami. Američané budou tzv. "znepokojeni" a budou žádat "vysvětlení". Jestřábi z Pentagonu budou vykřikovat, že je třeba "ty Rusy" sestřelit, bombardovat a vůbec donutit k demokratickému pořádku na západní způsob našich teroristických "sons of bitch", jak už to ostatně činí. A mezitím se pomůže těm či oněm war-lords v jejich enklávách jako v Kunejtře u Golan, aby beztrestně loupili, vraždili a kradli. A Kurdům se pomůže k jejich státu, nebo přinejmenším k okupaci území, kde má toto etnikum s bídou pouhých 40 % obyvatel. Jenže doba se změnila, svět je multipolární, hlavní ekonomickou velmocí je Čína, dolar jde do kytek, a s ním i moc upadajícího Západu. Nelíbí se mi, že zpitomělá EU naskočila do tohoto smrtícího vlaku, který jede proti zdi.


Hodnota článku (rešerše, napsání, korektura, anotace, ilustrace, redakční práce) je ohodnocena částkou: 400 Kč
Pokud chcete na provoz webu přispět, klikněte zde, nebo na baner v úvodní stránce. Děkujeme!