Omlouvám se panu Zemanovi za zkomolení jména v úvodním titulku debaty.

Díky výroku paní Adamové, který přikládám v citaci, jsem pojal záměr uspořádat debatu o dostavbě Dukovan. Téma debaty by mohlo pokrýt oblast politickou, obchodní i bezpečnostní.

"Pro TOP 09 je zásadní, aby takto strategickou zakázku tady nedostavovali ani ruští, ani čínští dodavatelé. To je klíčová věc, kterou považujeme za naprostou prioritu. Dobrá je paralela s armádními zakázkami. Také nechceme vyzbrojovat naši armádu zbožím, které pochází od našich nepřátel. Naopak chceme, aby dodavateli zboží byly firmy a státy, které patří do okruhu našich spojenců. To je podobná situace."


Pozval jsem autorku textu, Danu Drábovou a Václava Klause ml., ten pozvání odmítl, a dámy se dosud neozvaly.

Pozvání do debaty o energetické problematice nakonec přijali pánové Jan Zeman, kterého doporučil jako znalce problematiky Petr Kužvart, a Stanislav Blaha, vydavatel Outsidermedia.cz podílející se na projektu E-republika.cz, kde k tématu dlouhodobě vznikají kritické články.

Pánové v debatě otevřou řadu otázek týkající se jaderné koncepce výroby elektřiny a s tím spojená témata jiných energetických zdrojů počínaje černým uhlím a konče solárními panely. Témata nahlížejí z ekonomických, ekologických a politických hledisek.

Více debat najdete na stránkách Debatního klubu.


Psali jsme k tématu:

Dukovany aneb Návrat do doby kamenné I
Dukovany aneb Návrat do doby kamenné II


Hodnota článku (rešerše, napsání, korektura, anotace, ilustrace, redakční práce) je ohodnocena částkou: 450 Kč. Pokud chcete na provoz webu přispět, klikněte zde, nebo na baner v úvodní stránce. Děkujeme!