Vyplašená Merkelová letěla s Hollandem za Putinem, ale jejich "mírovou misi" budeme komentovat až po sobotě 7.2. V Mnichově pokračuje konference o bezpečnosti s klíčovým projevem Lavrova, na který všichni čekají. Pilný Kerry mezitím nabízel zbraně kyjevským janičářům, což oba zmínění EU vůdci zděšeně odmítají. Po rozpoutání plnokrevného konfliktu s Ruskem přes proxy-válku na Ukrajině by se stali úplnými vazaly americké politiky studené války vedené na účet EU. To by skončilo ekonomickým otroctvím v rámci TTIP, vlnami uprchlíků z východu, pádem loutkových US-režimů v Německu a ve Francii a politicko-ekonomickým rozvratem EU.

Řekneme jednoduše, že Moskva nemá kam spěchat. Musí nechat milou EU, aby si smočila čumák ve vlastním lejně, které nadělala na Ukrajině podporou zločinné junty. Opolčenci vítězí, vražedná junta z Kyjeva již otevřeně likviduje celá civilní města raketomety ze vzdálenosti 50 km a v noci je bombarduje fosforovými bombami. USA začaly přes Polsko dodávat na frontu těžké dělostřelecké komplexy, které průraznými granáty zabíjejí lidi v nitrech domů a ve sklepech. NATO spolupracuje s vrahy, kteří podle opolčenců musí být poraženi vojensky, což při přesile 3:1 chce čas, chytrost a absolutní bojové nasazení. A to opolčenci bojující za svou vlast také mají. A ukrajinské a ruské zbraně k tomu. Nedávný článek Kdo selhal při vraždění na Ukrajině se detailně zabýval selháním OBSE na Ukrajině a končil konstatováním, že v EU již není ani jedna organizace, která nepartajně hájí lidská práva. Lidská práva se stala třídní záležitostí. OBSE to opět dokázala skutkem při včerejší evakuaci lidí z rozstříleného Děbalceva.

Fakta o evakuaci v Děbalceva

Proč jsem dal název "fakta"? Protože ideologicky zmanipulovaní a možná i zbabělí západní novináři na bojové frontě v Novorossiji vůbec nejsou. Působí tam jen místní média, Rusové a jednotlivci ze Západu o své vlastní vůli. Západní presstitutky berou pouze oficiální zprávy z Kyjeva. To je stejně k smíchu, jako kdyby spojenci proti Hitlerovi brali válečné zpravodajství o ruské frontě 1944 přímo od Goebbelse. A vůbec jim to nevadí, a dokonce se za to už ani nestydí. Takže jediná nám dostupná fakta z terénu o evakuaci u Děbalceva ukazují videa, která jsem vám dal na web. Navíc to znamená, že ukropští vojáci a žoldnéři ze zločinných praporů jako Azov či americký Blackwater ví, že je nikdo mediálně nekontroluje, a tak mohou páchat jakákoliv zvěrstva. Zato opolčenci mají novináře na frontě přímo za krkem, a dokonce požadují další, pochopitelně i ze Západu. Chtějí totiž celému světu ukázat, jak bojují a za co bojují.

Ale pojďme k věci. Ukropové dali své dělostřelectvo a raketomety přímo do města Děbalceva mezi civilní domy. V již dobytém Uglegorsku například stříleli ukropové ze školy i z místního sirotčince, který narychlo evakuovali. Ale nynější obklíčení Děbalceva je již neudržitelné a čekají je boje přímo v ulicích města. Janičáři vzali občany města jako rukojmí po nějakou dobu, ale nyní to už dále není možné. Opolčenci dali krátké příměří a vyhlásili je od 9.00 ráno v pátek pouze pro evakuaci civilních obyvatel města. Pokud by to janičáři odmítli, krev mrtvých civilistů by plně padla na jich hlavu. Jak vypadala práce OBSE při evakuaci, to se podívejte v této reportáži.


Obyvatelé měli podle uzavřené dohody dostat svobodně na výběr, zda nasednou do autobusů mířících do Novorossije nebo na Ukrajinu. Ukropové kontrolující evakuaci v obklíčeném městě je vůbec neinformovali, že autobusy pojedou i do Doněcka, kde má většina občanů z Děbalceva své příbuzné a známé. Takže jen ti lidé, kteří šli kolem autobusů označených cedulkami "Doněck" (viz obrázek v anotaci), do nich nasedli. Zbytek byl organizovaně převezen na kyjevskou stranu do Artěmovky plné vojska. Paní v autobuse jasně říká, že uprchlíci tam zůstanou tak 14 dní, než Artěmovku opolčenci obklíčí a dobudou. Takže uprchlíci slouží ukropům jako živé štíty, pro další Děbalcevo.

A hádejte, s kým jeli pozorovatelé OBSE? No pochopitelně jen s tou malou skupinkou do Doněcka. Proč? Protože z konvoje směřujícího na Ukrajinu bylo třeba tajně vyvézt množství raněných vojáků a různých důležitých osob, které by jinak zůstaly v děbalcevském kotli. Po nevyhnutelné porážce by sloužily jako zdroj pro výměnu zajatců. O tomto flagrantním porušení příměří pro vojenské účely ovšem OBSE oficiálně nesměla vědět. Takže se pozorovatelé způsobně podřídili janičářům a posloužili jako nepřímý účastník bojových operací tím, že se jim ztratili z cesty, a jeli kontrolovat pouze druhou stranu. Celá "evakuace" podle velitele opolčenců vypadala následovně.


Není divu, že pro opolčence je OBSE služka Kyjeva a placená prostitutka kauzy EU-práv, které s lidskými právy už nemají nic společného. Ale o tom jsem psal v minulém článku. Co to znamená pro EU, je celkem jasné. Korporátní systém už zcela otevřeně říká, že lidská práva existují v prostoru EU jen pro někoho. A hlavně existují pro jedno procento vyvolených, kterým EU politicky a ekonomicky patří. Pokud se podobné jednání stane v EU pravidlem, pak takový systém přestane mít základní legitimitu, kterou vyžaduje demokratická smlouva o vládě. Právo na holý život podle Hobbese totiž společenskou smlouvu zakládá. A podle Locka tvoří osobní svobody jednotlivce její liberální základ. Pokud se EU takovýmto způsobem rozhodne "darovat" právo na život a osobní práva jen tomu, kdo se podrobí ukrajinským korporátním fašistům, pak jsme mimo demokracii a zcela mimo mísu.