Téměř notoricky se stává faktem, že to, o čem se nemluví, je ve skutečnosti důležitější, než celý mediální kolotoč. Evropa se od začátku listopadu oficiálně stala bankovní kolonií USA. Slovo „oficiálně“ je důležité, protože neoficiálně je bankovní kolonií již dávno. Nyní například Mario Draghi jako šéf ECB prosadil s klikou sledující zájmy Goldman Sachs další útok na euro. Němci jsou pobouřeni, protože spustil rotačky na peníze (mimochodem, asi nezákonně) a vypouští do světa emise euro-šrotu, který ničí vklady zejména německých spořitelů a malých záložen. Šéf Bundesbanky Jens Weidmann byl tento čtvrtek na radě guvernérů ECB přehlasován. Německo je pobouřeno, protože ECB jim nyní masivně znehodnocuje vklady. Tak se krade v 21. století. Bývalý zaměstnanec Goldíka úspěšně praktikuje v zámoří běžný US-postup na ničení měny. Takže neoficiální kolonizace problém není, ta běží už dávno a smlouva TTIP ji změní na trvalé korporátní otroctví. Jak je to s tou oficiální kolonizací?

Začátkem listopadu 2015 bylo nenápadně sděleno, že americký bankovní systém Visa vykoupí svou EU-filiálku Visa Europe za 21,2 miliard dolarů. Transakci již schválila obě vedení korporací, platit se má ve dvou splátkách a v akciích. Pohlcení jediné velké evropské firmy kontrolující kreditní karty by mělo proběhnout do poloviny roku 2016. Evropská větev byl prodána v roce 2007, tedy těsně předtím, než Visa vstoupila na burzu v roce 2008. Evropská firma sdružuje celkem 3.000 finančních institucí v Evropě a ročně se přes tyto karty realizuje kolem 18 miliard transakcí ve 38 zemích EU.

Nyní se vraťme k tomu, co je doopravdy důležité. Naše ekonomická kolegyně psala celou sérii článků o tom, jak z oběhu mizí hotovostní peníze, což je dnes jediný atribut suverenity státu. Viz heslo "hotovostní peníze". Banksteři sice mohou zatím beztrestně fungovat jako planetární lichváři, ale nemohou si zatím tisknout vlastní peníze, protože to může pouze stát. Goldík se chystá obejít tuto poslední finanční pravomoc státu tím, že pustí do oběhu tzv. „SETLcoin“ inspirovaný bitcoinem, který má umožnit okamžitou transakci cenných papírů a akcií. Pád dolaru je celkem nevyhnutelný a bankéři přemýšlejí, jak si pojistit dominaci mimo státní měny. Dobře vědí, že čínský juan a ruský rubl tak snadno jako euro či dolar kontrolovaný nebude.

Co vznikne prodejem Visa Europe pod kontrolu amerických banksterů? Proberme to v bodech.

  • Masová kontrola bankovních účtů evropských poplatníků.
  • Nástroj na ekonomické vydírání ve stylu Kypru a Řecka, kdy zavření bankomatů poslalo obě země do kytek a způsobilo minirevoluci vyplašených lidí, kteří byli najednou bez peněz. K tomu viz naše články ECB vydírá Řecko přes bankomaty a ohledně Kypru to byl článek Kypr: krach státu v reálu.
  • US-bankteři dostanou pod nepřímou kontrolu hlavní evropské banky, protože drží prakticky monopol na přístup k bankomatům.


Takže se ptejme: Jak to, že Evropská komise a speciálně instituce bankovního dohledu tento prodej nevetovala? Vždyť prakticky zničil bankovní samostatnost EU. O Evropském parlamentu nemá cenu mluvit, tam běží výprodej hodnot on-line a trvale. Jak to, že EU-bankéři ovládající z 80 % Visa Europe se dobrovolně prodali do otroctví a nás přitom prodali také? To jim není hanba? Za peníze v Praze dům. Asi tuto pomyslnou čáru na mapě už dávno překročili a s nimi i Evropská komise. Ta se hrne do otroctví sama od sebe, viz poslední jednání v článku TTIP podle 11. kola jednání (říjen 2015).


Hodnota článku (rešerše, napsání, korektura, anotace, ilustrace, redakční práce) je ohodnocena částkou: 450 Kč
Pokud chcete na provoz webu přispět, klikněte zde, nebo na baner v úvodní stránce. Děkujeme!