Článek Pravicová scéna USA podle Pána prstenu vtipně rozdělil tamější politické nestvůry do několika zajímavých skupin podle známé knihy. Podívejme se na české společenství Mordoru, které se snaží ovládnout Sněmovnu. Prsten je jasný: absolutní moc nad financemi, rozvrácení státu pomocí nefunkční legislativy a příprava dluhové pasti. Bratrstvo Mordoru prozatím buduje pomocí sněmovních návrhů dvě hlavní věže, odkud bude pramenit jeho budoucí moc.

1. Sarumanova věž v Isengardu

Jde o nastrčené prostředníky, kteří plní nemalé úkoly v celkovém plánu rozvratu a uchopení moci nad prstenem. Magií jsou navrhované zákony, přesněji řečeno jejich obratná manipulace. Bratrstvo Mordoru nastartovalo ve velkém stylu, protože málem převezlo celou Sněmovnu hned na začátku, včetně hnutí za Rekonstrukci státu. Cíl byl jasný: zničit NKÚ, aby se snadněji kradlo.

Viz náš článek Rekonstrukce státu nemůže vystačit s dobrými úmysly. Shrňme argumenty, tj. návrh poslanců Stanislava Polčáka, Andreje Babiše, Pavla Bělobrádka a dalších na vydání ústavního zákona, kterým se mění ústavní zákon č. 1/1993 Sb., viz sněmovní tisk 43. Viz příklad temné manipulace, za níž stojí Mordoráci. Má se změnit čl. 97 ústavního zákona č. 1/1993 Sb. v Ústavě České republiky, odstavec 1 zní: „(1) Nejvyšší kontrolní úřad je nezávislý orgán, který kontroluje...." a dále stanoví kompetence NKÚ. Zatím je v návrhu špatná verze, o které jsme psali zde. Solidní řešení své zastánce teprve hledá.

2. Sauronova věž (Barad-dûr)

Prsten představuje moc nad financemi a po jeho moci touží především ten, kdo nad financemi vládl a byl této moci zbaven. Navíc se zdejší Sauron nechal koupit temnými bankovními silami ze zahraničí, které už pár států zničily. U nás je třeba zničit státní suverenitu nad měnou a podřídit ji světovým bankám. Ty potřebují vládu nad ostatními prsteny proto, aby měli totální kontrolu dluhů a šmejdovních peněz typu "fiat money". Tyto peníze jsou droga burzovních center, viz naše předešlé články.

Bratrstvo Mordoru tedy potřebuje destabilizovat zákony, zavést chaos a převzít moc na financemi. Jde o Sněmovní tisk 24 Návrh ústavního zákona o rozpočtové odpovědnosti poslanců Miroslava Kalouska, Heleny Langšádlové, Jana Farského, Františka Laudáta a dalších. Sněmovna má přijmout zákon umožňující legální zruinování republiky, viz náš minulý článek Poslanec Kalousek chce šetřit státní kasu tím, že zničí stát. Bývalý ministr financí zadlužil český stát rekordním tempem a v krátké době. Aby se v tom mohlo pokračovat pod jiným jménem a taktikou, je třeba vytvořit novou, tzv. „nezávislou“ instituci. Tato instituce, v návrhu ústavního zákona nazvaná „Národní rozpočtová rada“. Zodpovídat bude asi lidem kolem Goldman Sachs, protože o její jiné odpovědnosti není v návrhu řeč. A pochopitelně bude kontrolovat fakticky celé státní hospodaření s našimi veřejnými prostředky. NKÚ, který mimochodem podal trestní oznámení za miliardové škody přímo na ministerstvo financí, má být svých kontrolních pravomocí zbaven.

3. Nazgúlové a orkové

Bratrstvo Mordoru má šanci, protože spousta nových poslanců je buď líných, nekompetentních nebo má dobré úmysly podložené pouze notnou dávkou naivity. Viz naši polemiku s aktivisty kolem Rekonstrukce státu. Nazgúlové budou připravovat zmatené zákony, které půjdou do Sněmovních výborů jako "vylepšení" a "reforma", po které přece všichni tak zoufale voláme. Viz příklad pasti, kterou jsme popsali v článku Úsvit Tomia Okamury chce řešit lichvu pomocí bezpráví. K celkovému přehledu zákonů si klikněte na heslo "parlamentní zpravodaj".

Orkové jsou proradní poslanci napříč politickým spektrem, které si Mordor tak či onak koupil. To u nás nikdy nebyl problém, viz zákony za posledních dvacet let. Klikněte si na heslo "neo-neokolonialismus" nebo "koncesní stát". Nazgúlové jednají ve výborech tím, že navrhují změny a dodatky k projednávaným zákonům podle pokynů obou věží. Orkové pak poslušně hlasují v parlamentu, aby zákon prošel do dalších čtení nebo byl dokonce schválen. Tolik k prvnímu kolu bitvy ve Sněmovně.