O syrské válce píšeme na pokračování, viz poslední příspěvek Fakta o Sýrii (VI.). Jistě se může a bude donekonečna vysvětlovat a zdůvodňovat, proč je jedna strana krutější než druhá. Ale ve válce už platí jiná pravidla.

V čem se ovšem vládní vojska a povstalci zásadně liší, je rekrutování dětí do povstalecké armády. Syrská vládní armáda a její pomocníci mezi obyvatelstvem toto nedělají, nebo jim to prozatím nikdo nedokázal. Naopak na straně povstalců bojují děti celkem běžně a páchají pod vedením zfanatizovaných teroristů dosti šílené činy. Toto video ukazuje 13-letého chlapce jménem Badr Mohamad Sleibi. Jeho strýc mu nařídil, aby mačetou usekl hlavu dvěma vojákům vládní syrské armády, které povstalci zajali. Viz toto video z popravy, které teroristé dali do oběhu.


Ovšem karta se otočila a malý Badr Mohamad Sleibi byl zajat v dobyté části Sýrie. Nyní si pusťte druhé video i s překladem, kde sám mluví o tom, proč celou věc spáchal a za jakých okolností.


Chlapec byl prostě příliš slabý na to, aby muži na zemi usekl celou hlavu. Oba vojáky nakonec mačetou popravil jeden z povstalců. Badr Mohamad Sleibi měl pro strýce následující vzkaz: "Ať ti Bůh nikdy neodpustí." Po shlédnutí tohoto videa je jistě zbytečné se ptát po tom, co se stalo se zajatými povstalci ve vládou dobytých městech, kteří se včas nevzdali na výzvu armády.