Problém se vynořil tam, kde ho nikdo nečekal. Všechny bojové strategie Západu se rozpadají na kousky a nevidím žádný způsob, jakým by Západ mohl vybřednout ze své neutěšené situace.

Jak to fungovalo doposud

Západní propagandistická mašinerie vyslala do éteru nějakou otevřenou lež - například o nebožtíkovi Slobodanu Miloševićovi, kterého Západ obvinil z genocidy a vojenských zločinů. Poté, na základě této lži, Západ udělal to, co potřeboval - zahájil bombardování Jugoslávie, rozbil tu nešťastnou zemi na kousíčky, postupně rozdmýchal a zažehl etnickou nenávist a poté, to se rozumí, vsadil Slobodana Miloševiće do vězení. Samozřejmě, že po nějakém čase pravda vyplavala na povrch. Například nevina Slobodana Miloševiće byla prokázána v březnu roku 2016. Pravda o Slobodanu Miloševićovi, který zemřel před 10 lety v jednom ze žalářů Západu za podezřelých okolností, však už nikoho nezajímala. Západní masmédia jednoduše ignorovala zprávu o nových nevyvratitelných důkazech o jeho nevině. Jak je vidět, funguje základní schéma:

  1. Západ vytroubí do světa lež.
  2. Západ si vyřídí své záležitosti.
  3. Západ udělá pauzu.
  4. Západ ignoruje opožděné odhalení lži.


Co se v tomto schématu porouchalo? Dnes je velmi obtížné udržet cokoli v tajnosti. Dokládá to nejnovější zpráva. Neznámí hackeři (snad izraelští) nabourali server Sorosova fondu. Z e-mailů je jasné, že prakticky všechno, z čeho už dříve podezřívali George Sorose, je pravda. Cituji z tohoto zdroje.

  • Sorosův fond používá ochranu lidských práv jako zástěrku pro zakrytí špinavých politických machinací.
  • Jedním z hlavních cílů Sorosova fondu je boj proti Rusku.
  • Ukrajina je přímo řízena z USA.
  • Tzv. "nezávislá" západní média jsou prodejná, a to za velmi nízké ceny.


Nejzajímavější na dopisech a dokumentech jsou samozřejmě rozpočty na různé akce. Například z jednoho dokumentu o rozpočtové operaci, která měla na Západě vylepšit image postmajdanské Ukrajiny, se dozvíme, kolik stojí zajistit si pozitivní náhled britského deníku Guardian na téma "Ukrajina rok po majdanu". Podle odhadů Sorosových expertů stojí redakční nezávislost Guardianu přibližně 100 tisíc dolarů a asi deset individuálních grantů pro novináře. Není z toho jen jasné, zda jsou britští žurnalisté tak levní, nebo zda se jedná o slevu pro stálého zákazníka Sorose.

Západní struktury v současnosti prakticky ztratily schopnost chránit svá tajemství. Úniky korespondence, přeběhlíci-informátoři, prankeři… Tajemství se utají ne už po celá desetiletí jako v případě otráveného Slobodana Miloševiće, ale tak maximálně několik měsíců.

Může Západ nějak posílit režim utajování?

Ne, nemůže. Celá ta destruktivní činnost Západu, takzvaná "měkká síla" je postavena na základě velmi volných struktur typu "dobročinných" fondů, "lidskoprávních" organizací a "nezávislých" médií. Tento neuspořádaný dav nemůže nijak ochránit tajemství, protože je na to příliš velký. Účastníci operací si navzájem píší dopisy, dávají příkazy, předávají obálky s penězi… Vytváří se tak ohromné mračno, které už se nedá utajit před zbytkem světa. Posuďte sami. Pokud informace aktivně unikají už i z amerických tajných služeb, jaké utajování je možno čekat od amorfní hmoty "lidskoprávníků"? V každém takovém seskupení se najdou opilí hlupáci s heslem "qwerty" u poštovního účtu s citlivými informacemi.

Znamená to, že Západ reprezentovaný především Spojenými státy se ocitl tváří v tvář situaci, kdy musí hrát s odkrytými kartami. Do temného pokoje, v němž kapsář šmátral v cizích kapsách, neočekávaně zasvítilo jasné světlo. Kapsář by měl ještě jakousi šanci, pokud by začínal od nuly, ale problém je v tom, že dnes už všichni vědí, kdo je zloděj, a nervózně sledují každý pohyb jeho rukou. Rovnováha sil se výrazně změnila.

Zdroj: Hlas Sevastopolu

Překlad: Stan


Hodnota článku (rešerše, napsání, korektura, anotace, ilustrace, redakční práce) je ohodnocena částkou: 400 Kč
Pokud chcete na provoz webu přispět, klikněte zde, nebo na baner v úvodní stránce. Děkujeme!