Pobavila mne poslední epizoda boje o moc, z&#160;níž byl po různých peripetiích poslán do autu jeden odborář. Ten pak „vyautoval“ homosexuály na vedení českých drah a v&#160;jeho vládním okolí. Velká média věrná své křivosti vytáhla <a href="http://www.lidovky.cz/pan-kalousek-proti-nam-stve-lidi-dab-/ln_noviny.asp?c=A100306_000041_ln_noviny_sko&amp;klic=235842&amp;mes=100306_0">z&#160;celého Duškova rozhovoru</a> jeden jediný odstaveček. Ostatní velmi důležité věci nechala padnout. Pak by lidé začali přemýšlet i o jiných věcech, než jen o homosexuálech, a to babičko není dobře. Takže k&#160;tomu autingu. Přišel známý z&#160;jednoho interního sezení jezuitů v&#160;jedné nejmenované velké zemi za oceánem. Byl pobaven tím, že na začátku společné formace, která měla trvat nějakou dobu, se bratři v Kristu vzájemně seznámili mimo jiné i tím, že někteří účastníci uvedli i svou (homo)sexuální orientaci. Prostě se „vyautovali“ zcela dobrovolně, aby bylo jasné, že určitých otázkách budou mít biologické nebo jaké právo na odlišný názor. Pokrytectví české společnosti tkví ve faktu, že vládní zaměstnanec, třeba typu prezidenta Klause, má být jasný heterosexuál. Lidé už rezignovali na to, že by politik slíbil věrnost jedné manželce nebo jedné straně. Ale zatím si pořád myslí, že by měl být normální heterouš. Jinak by se ti ostatní tak neskrývali se svou jednostejností. Zajímavé je to vyautování. Proč by ve vedení českých drah a na jiných ministerstvech nemohl sedět vyuatovaný gay? Čili ne vyautovaný uraženým Duškem, který přišel o odborářské koryto vinou dohody různých bossů, ale vyautovaný svým osobním rozhodnutím. Osobně by se mi více líbila vyautovaná lesbička, ale k&#160;tomu bohužel ještě doba nedozrála.

Takže dotyční gayové to neudělali dobrovolně a nyní poslali Duška do autu tím, že mu zatrhli přes spřátelené odboráře vstup na ministerstvo. Jistěže neměl jejich ložnicové predilekce tahat do sporů mocenského charakteru. Ale nevidím žádný rozdíl mezi jejich aférou a mezi aférami politických heterosexuálů. Nějaký Topolánek nebo Paroubek je nejprve nevěrný, pak se na to (rychle) přijde, pak to dotyčný zatlouká, pak žije s&#160;tou jinou na hromádce, pak se konečně rozvede, bejvalce vysolí peníze nebo ji zajistí nějakou prebendou, a tu jinou si vezme. Politikové nemají právo na soukromí ve stejné míře jako má anonymní občan. Kdyby totiž milenky těch dvou stranických bossů byly spřaženy s&#160;podsvětím stejně intenzivně jako třeba nějaké Íčko, pak máme nikoliv osobní, ale politický problém. Dušek tedy vyautoval skupinu lidí, jejichž vzájemné vazby mohou představovat eminentní politický problém. Pokud se sejdou ve speciální sauně, a pak jdou třeba na pivo, a pak do postele, je to jejich věc. Moje občanská věc to začne být v&#160;momentu, kdy nefunguje demokracie. Jako je tomu u nás.

Se znalostí západního církevního prostředí pravím, že homosexuálové mají jednu zajímavou vlastnost. Cítí se jako ohrožená skupina (asi právem), proto si s&#160;podivuhodnou solidaritou drží záda, podporují se a pomáhají si jeden druhém do funkcí a do postavení. Na tom není nic špatného, podívejte se na zcela normální (heterosexuální) rodinu bývalého katolického disidenta Václava Bendy. Všichni jeho synové dřou pro stát do posledního dechu na placených politických prebendách. Protože jsem osobně znal jejich politicky neplaceného otce, tak mi to vadí. Ale respektuji rozhodnutí voličů a partajních pomahačů všech stran, kterými prošli. Mocenské skupiny všeho druhu se líhnou jako houby po dešti v&#160;těch státech, kde přestává fungovat demokracie. &#160;V&#160;Itálii to byla zednářská lóže P2, v&#160;USA je to tzv. „křesťanský taliban“ sdružený kolem republikánů, u nás jsou to lobbisty prožrané partaje a ministerstva. Vinou stále existujících anonymních akcií na majitele se přímo podílejí na zisku podniků, kterým už hodně "open" přihrávají státní a veřejné zakázky. Jejich korupce jde už tak daleko, že nám asi EU vezme správu některých fondů. Zatím běží vyšetřování jen na úrovni krajů, pochopitelně Ústeckého a Karlovarského. V&#160;normálním funkčním státě by mělo být úplně jedno, jestli to či ono ministerstvo řídí vyautovaný nebo nevyautovaný muž či žena. Je-li ve státě zakotvena vláda práva, pak se není čeho obávat a jeho či její sauna je čistě soukromá věc. Jsem-li v&#160;upadlé demokracii českého typu, pak vidím problém. Ke všem lobbistickým skupinám neomezeně vládnoucím na našem, vcelku malém území, a chňapajících po našem, vcelku malém rozpočtu společného majetku, navíc ještě přibyl další potenciální „partner“ v&#160;tunelování. Stala se jím skupina lidí, kterým je zásadně nemilé, že se ví o jejich vazbách, které sice buduje matka příroda, ale které možná končí úplně jinde. Takže rozlišujme mezi následujícími fakty.
1)&#160; Mezi panem Duškem, který je hulvát a neumí se chovat.
2) Mezi odborovým předákem Duškem, který si chce po českém způsobu vyřídit účty s&#160;lidmi, kteří již předtím vyřídili jeho samotného. Ale to přece předvedl major Kubice s „pedofilem“ Paroubkem těsně před volbami. Ale to už je moc dávno babičko, a nic se přece nestalo.
3) Mezi občanem Duškem, který chce upozornit na nově vzniklé uskupení lidí, kteří si moc a vliv rozdělují podle shodné sexuální orientace či dokonce vzájemné náklonnosti.
Každou rovinu je třeba posuzovat podle jiného měřítka:
ad 1) jsme v&#160;lidské slušnosti;
ad 2) jsme v&#160;typicky českém boji o žvanec charakteristickým pro pokleslou bulvární a politickou kulturu České republiky;
ad 3) jsme v&#160;aktu občanské odvahy, kdy jeden z&#160;nás upozorňuje na vznik nového zájmového kartelu.
Jako by nestačily ty svépomocné party, které už máme. Tož tak.