Málokdy lze chválit Wall Street za něco dobrého, tak toho rychle využijme. Na obrázku vidíte usměvavé aktivistky (samé ženy, pochopitelně) které sebráním 143 tis. podpisů donutily vládní dohled nad burzou (SEC), aby proti zuřivému odporu lobbistů prosadil zákon nazvaný podle předkladatelů Cardin-Lugar amendment. Po dlouhé době opět vítězila spravedlnost v jedné malé dílčí bitvě.


Státní moc nařídila 1100 mezinárodním ropným a těžním společnostem, že do svých ročních bilancí musí uvést "dary", které vyplácejí vládám, včetně americké. Jde o průlomové opatření zejména pro Třetí svět, kam podle úplatků a korupce jednoznačně patříme. Úplatky zkorumpovaným politikům se nyní objeví přímo v účetnictví firem kótovaných v americké komisi cenných papírů. Například Rovníková Guinea o 700 tisících obyvatelích s diktátorským prezidentem těží ropu za 14 miliard ročně a místní z toho nevidí prakticky ani korunu. Kdyby byli pod ekonomikou islámské šáríi jako Kuvajt nebo Saudská Arábie, dnes by byli všichni mnohonásobní milionáři. Nyní bude bakšiš pro diktátora uveden ve výkazu Exxonu, jinak hrozí této bezohledné firmě trestní stíhání v USA.


Poučení pro nás obecně: aktivismus se vyplácí, i když to na první pohled nevypadá. Poučení pro věřící zvláště: stát není Klaus, Nečas nebo Kalousek, dokonce není ani totéž jako církevní majetek. Stát jsme my občané, protože jsme suverénním zdrojem práva. A už je také jasné, proč se o tom téměř nikdy nedozvíte z našich oficiálních médií; ani od těch církevních, bohužel.


Převzato z Umlaufovin


Chcete-li aktivně diskutovat, musíte se zaregistrovat.
Diskuzi k článku uvidíte kliknutím na odkaz: 853 - Odpor se vyplácí .