Známá investiční skupina Goldman Sachs má starosti s "informováním" veřejnosti o svých počinech. Nejprve si "Goldie" najal partu právníků, aby se pokusila zavřít blogerské stránky pod názvem www.goldmansachs666.com. Jedním klikem si ověříte, za co a jak úspěšně Goldman Sachs vyhodil peníze svých akcionářů. Stránky šelmy s číslem 666 analyzují lichvářské hospodaření firmy a její téměř naprostý nedostatek etiky a lidských ohledů. Viz naše články u euru, ECB a rozpadu státní ekonomiky Řecka.

Nyní ke starostem "Goldiho" přibyl i film vysílaný televizní společností Arte, což je společný vládní program Německa a Francie určený ke sbližování obou národů a kultur. Umělecké a kulturní pořady tohoto kanálu patří k tomu nejlepšímu, co lze v EU vidět. Film o společnosti Goldman Sachs najdete zde.


Velmi pozitivní reakce diváků žádají banku Goldman Sachs, aby zaplatila překlad tohoto dokumentárního pořadu do angličtiny. Není to příliš pravděpodobné. Film ukazuje velmi podrobným způsobem, jak tato skupina "kreativně" upravila řeckou ekonomickou bilanci a jak nakonec zničila celý stát tím, že připravila dluhovou past. Jistěže se do ní zkorumpovaná řecká vláda a vládnoucí politické strany chytly sami, ale nikoliv bez bezostyšného účetnictví této chamtivé firmy. Titul "True greed" neboli plná či maximální chamtivost přesně vystihuje podstatu této neoliberálně řízené korporace. A pochopitelně i jasně ukazuje jednání onoho "jednoho procenta", které profituje ze současné bankovní a monetární krize.