NATO mění strategii: Na Rusko bude pohlíženo do budoucna jako na potenciálního agresora, píší německé noviny zde. Obranná aliance NATO prokázala v Jugoslávii, Libyi, Iráku a jinde, jak to s tou obranou myslí doopravdy. A její šéf dobře ví, že nejlepší obranou je útok, včetně požadavků na daně poplatníků. Proto požaduje zvýšení výdajů na zbrojení v členských státech, což se týká i České republiky. S tím máme současně odsouhlasit i přijetí nové doktríny, díky které se stane Rusko naším trvalým nepřítelem. Pak už půjdou do kapes oligarchů peníze trvale, a o to jde. Rusko způsobilo podle Anderse Fogha Rasmussena rozpad Ukrajiny a v neděli nebude možné uskutečnit na Ukrajině prezidentské volby. Kromě toho obviňuje Rasmussen prezidenta Putina ze lži, protože oznámil stahování vojsk rozmístěných na hranici Ukrajiny a NATO žádné stahování nevidí. Doufejme, že se brzy dozvíme, jak to s tím Putinovým lhaním doopravdy je. Rusko souhlasilo s pozorovacími lety NATO a družice má dnes i Google.

Vznikl ovšem další problém. V červnu měla být podepsána dohoda o zóně volného obchodu s Moldávií a Gruzií. Kvůli situaci na Ukrajině a kvůli tlaku Ruska na tyto země bude obtížné tuto zónu volného obchodu se značně zbídačelými a zaostalými zeměmi podepsat. Komu by tato zóna volného obchodu, se kterými se v poslední době roztrhl pytel, mohla asi prospět? Stačí se podívat za plot do Rumunska a Bulharska, komu volný obchod prospěl. A to jde o členské země EU, které by měly mít z titulu svého členství nějaká práva. Evropští politici zřejmě považují občany Moldávie a Gruzie za nástroj, jak si vyřídit účty s Ruskem na cizí účet. A myslí si, že tyto státy nejsou schopny pochopit, o co v této geopolitické hře jde. Určitě nejde o jejich blahobyt a o nová pracovní místa.

Rasmussen chce, aby byla oficiálně vyhlášena nová studená válka proti Rusku. Chce vojensky sjednotit rozpadající se EU tím, že jí ukáže nového nepřítele. A pochopitelně se tím našel i další parádní důvod, jak ekonomicky okrást občany EU a jak je připravit o zbytek demokracie. Část světa odmítá platit tribut globálnímu Minotaurovi, vypůjčíme-li si toto označení od Yanise Varoufakise. A zbytek rozumného světa postupně odmítá akceptovat dolary jako jedinou světovou měnu. Pak je pro USA jasné, že je nejvyšší čas nastoupit a požadovat zvýšení vazalského poplatku od přátel. A ti jsou v Evropě.

Ještě nikdy nebyly žádné volby tak důležité, jako letošní volby do evropského parlamentu, které se budou konat tuto neděli. Nedokáže-li se Evropa emancipovat od svého mladšího bratra za oceánem a jeho agresívních plánů, čekají evropské národy velké oběti. Ať už kvůli rychlému hospodářskému úpadku kontinentu, nebo zničující válce.