Známá americká pornohvězda Belle Knox, vlastním jménem Miriam Weeks, se hezky obula otevřeným dopisem do své alma mater, která není bordelem, nýbrž Duke University, kde tato pracovitá a známá studentka bifluje na právničku. Univerzita jí oznámila, že nemá právo na studijní podporu a tím pádem musí platit 62.000 dolarů ročně. Pornem na její úrovni to lze vydělat celkem spolehlivě. Ale studentka aktivisticky vysvětlila, jak univerzita vlastně hospodaří a za co vyhazuje peníze oknem, neb je to správná neoliberální instituce. Vyjímáme z jejího otevřeného dopisu médiím.

Building and maintaining physical infrastructure on campus gets $8,000. Another $14,000 goes to pay a share of administrative and academic support salaries, which in Duke’s case includes more than $1 million in total compensation to the university president, Richard Brodhead, and more than $500,000 to the provost, Peter Lange, according to 2011 tax filings. Also, $14,000 goes to dorms, food, and health services; $7,000 goes to staff salaries for deans and faculty; and miscellaneous costs take up another $5,000.

Takže nesmyslná reprezentace, platy prezidentů a podprezidentů, sportovní nesmysly, reklama, skryté úplatky a jiné vyhazování kolejného a školného stojí mnohem víc, než dole uvedené skutečné náklady na studium. A to jsou ty nesmyslně utracené peníze, které budoucí právnička vydělává pornem. Kdo je tedy skutečný prasák? Její obhajobu máte zde na videu.


Tato zajímavá studentka má pravdu. Podívejte se na článek Kolik doopravdy stojí školné v USA. Grafy ukazují, že chudé rodiny v USA už nemají na vzdělání svých dětí a tuto metu postupně vzdávají. Neoliberální ekonomika ovšem její kritiku vzala v potaz zcela originálním způsobem. Protože prostituce a drogy vydělávají, je třeba je započítat do HDP západních států. Tím oceníme práci narkodolarů ve světě. A co se nedostává chudým rodinám s dětmi, to statisticky doženeme drogami a sexem.

Perverzní ekonomika Západu

Na jednu stranu jde o klasický lup surovin a území pomocí lokálních válek, viz Libye, Sýrie a nyní i Ukrajina. Na druhou stranu devastace produktivní ekonomiky a moc jednoho procenta způsobila, že 90 % lidí je odříznuto od zdrojů bohatství a jejich životní úroveň se rychle snižuje. Proto je třeba provést účetní triky hodné řeckého kreativního účetnictví pod firmou Goldman Sachs. Inspirováni firmou plnící roli boží ruky zvýšíme ekonomice EU krevní tlak. Protože ECB řídí ze zákulisí stejní pánové jako Řecko, pak není problém.

Pilotní projekt neoliberálních zemí jako Velká Británie, Irsko a Itálie je skutečně hoden současné západní dekadence. Podle Wall Street Journal tyto země přidají zisky z drog a prostituce do svého ekonomického portfolia. Británie dostane tak "navíc" do rozpočtu 9 miliard, což opticky nadopuje její ekonomiku o 0,7 % procent. A ejhle, tím se splní i závazný růst, který si Cameronova vláda vytýčila jako stalinskou ekonomickou metu. Itálie a Irsko to provedou letos. Jsou na tom podle ekonomického růstu mnohem hůře, takže musí více lhát.

Takže sex a drogy tvoří jádro současné ekonomické strategie EU. Vzhledem k tomu, kdo ji nyní ovládá, se není čemu divit. Po posledních úletech ECB už asi těžko něco překvapí, kromě rychlé války v Evropě. Viz článek Aktuální politika ECB, spolehlivá cesta do pekel.

Související články
Sex za úhradu školného? V Británii oficiálně
Policie zatkla provozovatele studentské prostituce
Vojenský ajťák provozuje prostituci studentek
Kolik doopravdy stojí školné v USA
K čemu má sloužit vysokoškolská reforma?
Proč být neklidný v týdnu neklidu