Pokud člověk čte noviny ve třech až čtyřech jazycích západního světa, dostává dnes o určitých tématech naprosto identické a lživé zprávy jako přes kopírák. Lhaní je únavná věc a placené presstitutky může konečně nahradit robot. Jednak je lacinější a jednak mu lhaní fyzicky nevadí. Tento robot jménem Quakebot už vesele píše o zemětřeseních a pilně pracuje, viz ilustrační obrázek.



Podívejte na rubriku vražd deníku Los Angeles Times. Píše ji robot, tedy speciálně upravený editační program, který plní standardní úlohy štěků typu Blesku, zpráv o Ukrajině, nadávání na prezidenta Zemana a podobně. Když o tom v redakci uvažujeme, asi 90 % úkolů českých korporátek by šlo tímto způsobem zcela automatizovat. Dáváme to hlavnímu oligarchovi k uvážení. Babiš by ušetřil spoustu peněz a novinářskou chátru by konečně mohl vyházet na ulici, bez nároku na cokoliv. Stroj jako stroj. Zaměstnal by pouze lidi se základním, maximálně středním vzděláním, kteří po geniálním a všestranném babisbotovi opraví stylistiku do češtiny a věcné chyby. O chod těchto programů se starají firmy jako Narrative science, viz jejich upoutávku.


Citovaná firma provozuje program umělé inteligence zvaný Quill, neboli "brko", který tyto pitomosti píše. Presstitutky půjdou brzo do starého železa. Budou nám moc chybět, ti poslušní kluci a holky...