V Sýrii bojující skupina teroristů nazvaná Al-Nusra se nyní oficiálně spojila s iráckými teroristy z al-Kájdy, kteří mají na svědomí krvavé útoky proti šíitským svatyním jako Karbala v Iráku. Jejich obětmi jsou většinou nevinní civilisté, kteří zahynuli při bombových útocích na tržiště a náboženské slavnosti. Tito teroristé jsou v Sýrii oficiálně podporováni EU a pochopitelně hlavně USA.

Důvod spojení obou skupin nijak nepřekvapuje. Obě jednotky po oficiálním spojení prohlásily, že jejich cílem je vytvoření čistě islámského státu na Blízkém východě pod vládou středověkého práva šaríja. Sjednocení oznámil rozhlasem vůdce iráckých teroristů Ibrahim Al-Badrí. Stejné prohlášení zveřejnily i webové stránky tzv. "Islámského státu v Iráku". Velmi pikantní je zdůvodnění unie směrem k Syřanům. Al-Badrí prohlásil následující:

Vy Syřané jste mnoho let neprávem žili pod diktaturou. Nyní si dávejte pozor, aby jste ji podobným omylem nenahradili demokracií, jak se to stalo v Egyptě, Tunisku a Libyi.


Ministr zahraničí John Kerry řekl v Izraeli, že bude s těmito teroristy jednat. Nikoliv přímo, ale prostřednictvím povstalecké Národní rady, kde mají tito zločinci své bojové a politické zastoupení.

Politika EU a USA vzhledem k Sýrii vykazuje znaky totální absurdity. Jediné dvě země, které důsledně bojují proti sunnitskému terorismu, jsou právě Asadova islamisty dobývaná Sýrie a Západem ohrožený Írán. Mnozí pozorovatelé soudí, že v náhlém obratu zemí EU a Spojených států pro sunnitský terorismus v Sýrii mají prsty sunnitské diktátorské režimy. Katar, Saúdská Arábie, Omán, Bahrajn a další monarchie tyto vojenské operace přímo financují, aby potlačily rostoucí světový vliv šíitů.

Podle všech známek se zdá, že v Sýrii začala náboženská válka mezi šíity podporovanými Ruskem, Hizballáhem, Irákem a Iránem na jedné straně; na druhé straně stojí sunnitští teroristé a političtí odpůrci Asada, které podporuje USA, EU, Izrael a sunnitské arabské státy.