Další odpovědi na 3 otázky E-republiky:

1. Které kandidáty nebudete v žádném případě volit?

2. Koho budete volit v 1. kole prezidentských voleb?

3. Pokud by se vámi preferovaný kandidát nedostal do 2. kola, kteří z ostatních kandidátů mají šanci dostat váš hlas?

Jan Kadubec, spisovatel, nakladatel a důchodce

1. Nevolitelní jsou Jana Bobošíková, Jan Fischer, Táňa Fischerová, Vladimír Franz, Zuzana Roithová, Karel Schwarzenberg, Přemysl Sobotka, Vladimír Dlouhý, Tomio Okamura

2. Miloše Zemana nebo Jiřího Dienstbiera

3. Ani jeden kandidát neodpovídá mé představě presidenta ČR. Jelikož nemám na výběr, tak zbývají pouze Zeman a Dienstbier, pokud se nedostanou do druhého kola, tož to bych už k volbám ani nešel.

Hudryper, důchodce

1/ Všechny kromě Dienstbiera

2/ Jiřího Dienstbiera

3/ Nešel bych zřejmě volit, viz bod 1

Josef Vít, publicista a penzista

1) Fischera, Dlouhého, Schwarzenberga

2) Vladimíra Franze

3) Budu volit proti kandidátům uvedeným v bodě 1

Jitka Hrušková, učitelka ZUŠ, redaktorka Umlaufovin

1/ Rozhodně nevolím Jana Fischera, Janu Bobošíkovou, Přemysla Sobotku, Miloše Zemana, Vladimíra Franze, Karla Schwarzenberga. Důvody proč nevolím jmenované lépe vyjadřují redaktoři nezávislých médií (DR, BL, OM)

2/ Budu volit buď Taťánu Fischerovou nebo Jiřího Dienstbiera. Táňu Fischerovou preferuji jako skutečně nezávislou kandidátku občanských aktivistů.

3/ Do druhého kola voleb přispěji svým hlasem buď někomu z mých favoritů, případně dám s jistou nevolí hlas Zuzaně Roithové.

Modrá Šance, bloger

1. Knížete a Sobotku jako reprezentanty posledních sedmi let, kteří patří mezi to nejhorší, co nezávislé Československo a Česko během své existence zažilo. A Bobošíkovou - dalšího Klause nepotřebujeme.

2. Dienstbiera nebo Franze, první je racionálně asi nejlepší výběr a naděje do budoucnosti, druhý je to, co si myslím, že by si asi naše politická scéna a novináři nejvíce zasloužili. Čili vztyčený prostředníček. Rozhodnutí padne u urny.

3. Menší zlo, pokud tam nebudou pouze dva kandidáti z prvního bodu, pak oslavím první volby, během kterých zůstanu doma. Ještě si stále dokážu mlhavě představit, že bych to dal Fischerovi proti knížeti nebo Sobotkovi, ale pan F., jeho pružná páteř i novináři pilně pracují na tom, aby se stal také totálně nevolitelným.

Petr Skalka, důchodce a zoolog


1 - Nebudu volit v žádném případě paní Bobošíkovou, pana Sobotku, Fischera a Schwarzenberka

2 - V prvním kole budu volit pana Dienstbiera

3 - Pokud by se nedostal do druhého kola, mohu uvažovat o paní Fišerové, panu Zemanovi, paní Roithové, panu Francovi - v tomto pořadí

Adolf Hitler, diktátor