Asi čtenáře zklameme, protože nemáme žádnou "zaručenou zprávu" o tom, kdo a jak spáchal plynový útok na předměstí Damašku. Američané se vytasili s odposlechy armády, Rusové zase se satelitními snímky a každá strana tvrdí, že má jisté důkazy. Armáda prohlásila, že sarin nepoužívá, protože povstalce vybíjí běžnými pěchotními postupy. Povstalci se ani neunavovali prohlásit, že útok nespáchali. Pouze řekli, že kvůli zabití civilistů budou více zabíjet, tj. opět civilisty. Jedno ze "zaručeně pravých" videí ukazujících použití plynových granátů povstalci máte zde.


Video je do jisté míry konformní s ukázkami ručně vyráběných raket využívajících nosiče raket Grad, viz tento článek a záběry dokumentované povstalci. Jeho autor navíc tvrdí, že otravy mohly být způsobeny i tekutým palivem neshořených a nevybuchlých raket, které je vysoce toxické. Vládní vojska mají vojenské rakety Scud, které mohou nést chemické nálože.

Celé toto mediální osočování nikam nevede a obě válčící strany to dobře vědí. Psali jsme v minulém pokračování Fakta o Sýrii VII, že vyšetřování masakrů bude trvat "měsíce a možná i roky". Už jenom proto, že komise OSN nemůže jet jen tak do válečných území, když na ni střílí neidentifikovaní snajpeři. Podívejte se video v článku Reportáž z místa údajného užití chemických zbraní, abyste viděli, jak vypadá východní Ghutta, kde mají inspektoři hledat důkazy.

1. Důvody ke spěchu a k hysterické mediální kampani

Otázka zní takto: Proč západní státy a diktatury Perského zálivu tak spěchají na tzv. "potrestání" Asada, bez ohledu na důkazy? O invazi do Sýrie se už přestalo mluvit, protože všem je jasné, že jde o utopický projekt. Důvod spěchu ukazuje následující mapa ukazující územní ztráty povstalců.


Letmý pohled na mapu ukazuje, že povstalci jsou v kleštích. Po vyvraždění Kurdů ve vesnicích pod správou teroristů se Kurdové dali do boje a vymlátili teroristy ze svých území. O jejich geniálním obratu jsme psali v pátém a pak i v šestém pokračování faktů. Co se dělo ve vesnicích jako Tel Eran, o tom se na mainstreamu nedozvíte. Viz článek Teroristé z Al-Nusry rozsekali lidi zaživa: svědectví z Tel Eranu. Kritická a vlastním rozumem uvažující světová veřejnost se však začala mobilizovat proti povstalcům, protože jejich zvěrstva už nelze přehlížet. Legitimita jejich útoku končí. Syrské zběhlé generály povstalci sami zavraždili, protože jsou spíše pod vlivem drog než zdravého rozumu.

Vesničané navíc oznamují Asadově armádě jejich pohyby po venkově. Navíc povstalcům utíkají i sunnitští Syřané, protože Asad jim dal amnestii, pokud se sami vzdají a podepíší prohlášení, že se dále neúčastní teroru. Navíc povstalci prohrávají boj uprostřed velkých měst (viz prostřední část videa), protože si vyvraždili profesionální vojáky a čečenských mistrů taktického boje uvnitř sutin již značně ubylo. Toto všechno nutí ke spěchu západní koalici podporující povstalce.

2. Masakry na obsazených územích

Následující video z Latákie ukazuje dnes již běžnou praxi (od 1:30). Po dobytí území vládními vojsky jdou místní vesničané vykopávat hromadné hroby svých blízkých, které bestiálně mučili a pak zavraždili povstalci.


Zahraniční teroristé se tím stále více dostávají do pozice kanónenfutru a užitečného idiota. I o tom jsme už psali. Budou postříleni, až to všechno skončí. A to buď od vládních vojsk nebo od sunitsko-západních "osvoboditelů". Podívejte se na část staršího videa z páté části (17. července), kde tuto situaci předpovídá vůdce Hizballáhu. Sayyed Hassan Nasrallah řekl při páteční modlitbě dne 16. 12. 2012 několik zásadních věcí, které jsou dnes ještě více pravdivé, než před rokem.


Kdo podporuje wahabistické fanatiky, Al-Káidu a nesmyslný teror vraždící nevinné civilisty ve městech, ten je skutečný zločinec. Nasrallah je skutečný mistr taktiky. Ideový vůdce vítězného hnutí upozorňuje wahábisty v Sýrii, že je tam za peníze úmyslně poslal Západ a Golfské despocie proto, aby je zde nechali povraždit: "Nalíčili na vás v Sýrii past a vy jste do ní vlezli." Hizballáh povstalce přátelsky upozorňuje, že proti nim bojoval pouze ze svých vlastních důvodů, a ne kvůli velmocenské politice. Šéfovi Hizballáhu jde o to, aby se povstalci obrátili proti skutečnému nepříteli. Tím je pochopitelně Izrael podporovaný západními státy a nyní i nepřímo podporovaný arabskými despociemi z Golfského zálivu, které jsou kvůli Sýrii v mocenském vleku USA.

Teror a lži jsou hůl o dvou koncích. Podporou teroru a rozvratem celých států se světová politika dělat nedá.