Náš list myslí na bratry Kochy téměř neustále, stačí se podívat na klíčové slovo "jedno procento". Tato dvojčata paří k nejbohatším lidem v USA (viz Wikipedia), jsou to známí Republikáni a a o životní prostředí kolem svých chemických továren se starají tak, jak vidíte na tomto reportážním videu. Viz starší článek Korporátní fašismus překresluje mapu USA.


Bratři Kochové jsou skuteční revolucionáři, jako většina zástupců jednoho procenta. Potřebují předělat mysl lidí tak, aby přestali vidět vlastní nos mezi očima. A to jde těžko a pomalu i v Česku, byť pod vedením Babiše, Ringieru, Bakaly, Passauer Press a ČT se udělaly za posledních dvacet let značné pokroky. V USA je lidí o něco více, taktéž peněz na jejich oblbování. A výsledky musí být, neb jsme v kolébce kapitalismu, a nikoliv v líné mediální žvanírně na český způsob. Zde levice kontempluje v zrcadle svůj odcizený obraz a kochá se nahlas svou chytrostí. Pravice šla revolučně na věc a pilně studovala Marxovo ekonomické dílo Kapitál a převedla jej po svém do kapitalistické praxe. Levici si následně koupila za nám ukradené daně a vytunelované veřejné prostředky.

Bratři Kochové vytvořili oblbovací impérium takového rozsahu, že se o tom českým oligarchům ani nezdá. Investigativní novinářka Rachel Maddow ve svém osobním show ukazuje na nesmírný zákulisní vliv těchto miliardářů na politický život země. Známá komentátorka má Kochy v hledáčku už od roku 2011 a její poslední frontální střet s povedenými bratry máte zde.


A není sama ve hledání a demaskování oblbovací mašinérie jednoho procenta, která nyní na plné obrátky běží v USA. Celý systém financování on-line demaskovala známá satirická show Colberta, viz článek Politická satira v USA aneb Praní volebních peněz v přímém přenosu. Po Rachel Maddow se konečně pustil do práce i pravicový Washington Post. Jistěže nebude zveřejnovat zákulisní kšefty svého vlastníka Jeffa Bezose s Pentagonem, s NSA a proti Wikileaks (článek na RealNews). Ale deník se alespoň chrabře pustil do rozboru mašinérie bratří Kochů. Toto je výsledné schéma článku Inside the $400-million political network backed by the Kochs.



V tomto kruhu se pohybuje kolem 400 miliónů dolarů, jejichž původ je možné dohledat podle daňových přiznání. Tučná čára označuje výši darů. Bratry Kochovými založené "veřejné organizace" popírají vše a přitakávají všemu, na co jejich pravicoví jednoprocentní dobrodinci ukáží prstem. Za to je také Kochové platí.

Možná se vám zdá divné, jak může jedno procento ovládat myšlení zbylých 99 % tak bezvadně, že nakonec bojují proti svým vlastním zájmům. Když jim na to dáme peníze z úlev na daních, tak to jde docela dobře, jak je vidno ze schématu. A zdaleka to nestojí tolik peněz jako financování škol, sociálního státu a zdravého životního prostředí. A právě v tom je zakopán pes.