Když si lékař splete a vyoperuje zdravou ledvinu místo té nemocné, bývá následek smutný. Úmrtí, a pravděpodobně i trestněprávní dohra.

Pan Pavel Letko v článku Mamon vítězí, radujme se! píše:

O víkendu proběhlo hned dvojité výročí s náboženským obsahem. Konala se tedy různá shromáždění, z nichž jedno lze označit jako naprosté fiasko. Jednalo se o protest proti církevním restitucím na Staroměstském náměstí u pomníku Mistra Jana Husa, za účasti zřejmě nejvýznamnější bojovnice proti „církevně restitučnímu zákonu“ spisovatelky a chartistky Lenky Procházkové. Nechyběla ani nejvýznamnější levicová ekonomka Ilona Švihlíková, a přesto pořadatelů bylo zřejmě více než účastníků.


Spletl se.

Akce byla zaměřena na výročí upálení Mistra Jana Husa a jeho odkazu: "Pravda je jen to, co jest dobrem všech." A organizátoři přidali "Penězi pravdu nenahradíš." Velikost písmen a délky transparentů byly nepřéhledutelné, stejně tak jako sdělení "Nebuďte stádo ovládané Českou televizí." Jediné, co pan Pavel Letko nepřehlédl bylo historické upozornění na způsob prosazení zákona o tzv. církevních restitucích a to "Stop církevním restitucím".

Organizátoři jsou si vědomi otázky účasti a pro tu akci nedělají. Dělají to pro videozáznam, myšlenky v projevech a hlavně, nikdo z mediální sféry nebude moci říci: "Nic jste pro připomenutí myšlenek Mistra Jana Husa neudělali."

Společnosti byla vyoperována zdravá ledvina a někdy i nevědomky jsou ucpávány přívody z umělé ledviny.

Za iniciativu NE základnám
Václav Novotný