V první části analýz Nástup světové měny aneb Distopie se stává realitou (I.) jsme si položili otázku, zda Čína i Rusko a nejsou zapojeny do projektu elit, který má přivodit pád dolaru i eura, který paralelně s probíhající „regionalizací“, t. j. vytvářením nových velkých ekonomických celků, umožní nástup nové světové měny. Finanční expert Dr. Franz Pick razil větu:

Michael Morris „Co nesmíte vědět“, str. 253 wrote:
Osud měny je a vždy bude osudem národa.“ Když ji tedy přizpůsobíme éře globalizace, pak by mohl znít: „Osud světové měny je a bude osudem světa“.

Veřejnosti se předkládají v poslední době informace tom, že Spojené státy americké a Mezinárodní měnový fond údajně vykopaly válečnou sekyru. Není už kam jít, úrokové sazby jsou na dně, kvantitativní uvolňování tisku ničím nekrytých peněz nemá žádný vliv na oživení ekonomik. Trvalé oslabování národních měn, eura, japonského jenu a dalších měn zavěšených na dolar za účelem udržení hlavní světové měny dolaru nelze protahovat do nekonečna.

Těch 200 miliard korun vytištěných Českou národní bankou, za které byly nakoupeny eura a za ně pak dolarové dluhopisy do devizových rezerv České republiky, dolar nespasí. Vytáhne a již vytáhlo z kapes lidem i firmám touto cestou spoustu peněz. A to opravdu podstatné, o čem ani Veselský, ani Drtinová s bankéři z ČNB nehovoří, je úplně jinde. Tyto nám "ukradené" peníze budou mít vliv na zvýšení našeho zadlužení, protože část státního dluhu drží v rukou zahraniční věřitelé. Je to stejné, jako když si Maďaři vzali hypotéky na rodinné domy ve švýcarských francích, ale nikdo jim neřekl, co se stane, až forint oslabí. Že totiž nebudou schopni ze svých platů tyto dluhy kvůli kurzu splácet.

Taktika MMF a BIZ: vyvlastnit vklady!

Christine Lagardová tlačí na reformu Mezinárodního měnového fondu, která by umožnila jeho posílení a chce prosadit, aby větší váhu při rozhodování získaly Čína, Rusko, Brazílie a další země. A hovoří otevřeně o tom, že by USA tuto reformu měly podpořit a vyhrožuje dokonce, že jinak nastoupí plán B. Jaký plán to bude, však nevíme. Jestli vůbec existuje.

Podívejme se však znovu na studii IWF z loňského roku, ve které je navrhováno řešení záchrany stávajícího finančního systému cestou vyvlastňování majetku. Je zde navrhován 10% odvod z majetku s odvoláním na situaci před II. světovou válkou. Také jsme se zabývali studií Boston Consulting Group, která navrhuje vyvlastnit v Evropě 34% finančního majetku a 26 % v USA. Viz článek Bankéři přestávají respektovat soukromé vlastnictví. A ten, kdo nemá finanční majetek, jako my všichni, co jsme spláceli hypotéky, a zaplatili bankám dvojnásobné obnosy za naše byty, hrozí uvalení mimořádných daní na tento majetek. Tabulka zde:



Vyvlastňování probíhá již nyní. Díky inflaci, která požírá úspory, ty manipulované oficiální údaje o inflaci nemůže nikdo brát vážně. Ale i kvůli negativnímu úroku, kdy banky začínají pomalu inkasovat peníze z účtů klientů jako „penále za zadržování peněz v oběhu“. Prozatím sice jenom u firem, abychom se nevyplašili, ale dojde i na fyzické osoby. O tom pojednáme dále.

Nejde tedy o komunistické vyvlastňování, kdy komunisté sebrali majetek těm, co ho měli, bohužel i těm, kterým sloužil pouze k obživě, nikoliv k rozmařilému rentiérskému životu na jachtách a luxusních domech. Nyní půjde o proces obrácený. Ti, co mají hodně, vezmou i to málo, co má většina. A ještě budou chtít splácení dluhů po dalších generacích. Těch dluhů, do kterých byly státy manipulovány vinou podvodného finančního systému. Nedivím se mladým v okolí, kteří říkají, že nechtějí žádné děti.

Jak vyvlastnit? Elegantně

Podívejme se, o čem přednášel minulé úterý profesor K. Rogoff v Mnichově. Tato informace je velmi důležitá. Harvardský profesor Keneth Rogoff měl minulý týden v Ifo Institutu v Mnichově přednášku, ve které se vyslovil jasně pro zrušení hotovostních peněz a řekl doslova:

prof. K. Rogoff wrote:
Centrální banky by tímto způsobem mohly prosadit negativní úroky, aby nashromáždily prostředky pro ekonomiku. Kromě toho by mohly zabránit daňovým únikům a lépe bojovat s drogovou kriminalitou.

Ta věta o drogové kriminalitě a daňových únicích je pouze zástěrka, způsob jak najít argumenty, aby nás dostli pod totální kontrolu. Takovou, o které se nejtvrdším stalinistickým diktátorům mohlo jenom zdát. Ta druhá věta ovšem odkrývá pravou podstatu: Všechna monetární opatření již byla vyčerpána, již není kam snižovat úrokové sazby, situace se dá řešit jenom:
a) velkým vyvlastňováním
b) válkou.

Pokud vám ani jedno z daných řešení nevyhovuje (a to nejste sami, kromě jednoho promile lidstva), je na čase začít přemýšlet a jednat.

Special Draw Rights versus zlato

Mezinárodní měnový fond je pravděpodobně hlavní silou, která usiluje o pohnutí s americkými finančními strukturami a která svět vede k Novému světovému řádu přes finanční toky. A jistě tak činí s plným souhlasem bankéřských dynastií a šlechtických rodů Evropy, které za plánem NWO stojí. Dále je k nim třeba připočíst šedou neviditelnou eminenci, tedy Banku pro mezinárodní platby a zúčtování (BIS), která je centrální banka všech centrálních bank.

Ještě na konci tohoto roku by se mělo uskutečnit zasedání MMF, na kterém by mělo dojít k novému ocenění měnové jednotky Special Drawing Rights (SDR), explicitně o jejím posílení přijetím renminbi – čínské měny do koše měn. Všimněme si také, jak potichu se podařilo Holanďanům převézt z USA 130 tun jejich zlatých cihel zpět domů, což vyvolává spekulace o návratu Holandska ke své původní národní měně. Viz článek Planetární hrnce zlata se daly do pohybu.

A to, že dojde ke změnám, lze usoudit také z pohybu zlata a jeho hromadění v zásobách centrálních bank. Uvidíme, jak dopadne 30. listopadu referendum ve Švýcarsku, kdy se občané rozhodli prosadit povinnost švýcarské centrální banky udržovat 20 % podíl devizových rezerv ve zlatě. Boj korporátních médií ve Švýcarsku v těchto dnech proti tomuto referendu lze porovnat klidně s kampaní našich médií proti prezidentu Zemanovi.

Je tedy zcela možné, že země BRICS hromadily zlato i kvůli tomu, že se podíl zlata v koši měn SDR zvýší, aby SDR bylo připraveno jako přechodná světová měna. Na systému to ovšem nic nezmění.

Kapitalismus „as usual“ ještě přitvrdí, aby mohl přejít nikoliv k feudalismu, ale přímo k otrokářské společnosti. Zápas o nové uspořádání společnosti je nám prostě vnucen těmi, kteří potichu předělávají světový bankovní systém. Ale v něm ještě není všechno rozhodnuto, protože ekonomika je skutečná výměna "něco za něco".

První díl zde:
Nástup světové měny aneb Distopie se stává realitou (I.)