Dne 21. 11. 2014 se v OSN hlasovalo o rezoluci odsuzující nacismus, neonacismus, popírání holocaustu proti Židům za II. světové války a odsouzení násilných forem současného fašismu, rasismu a xenofobie. Znění rezoluce a výsledek hlasování OSN ohledně nacismu máte zde.



Tři země - USA, Ukrajina a Kanada - hlasovaly proti rezoluci OSN odsuzující fašismus a nacismus. Celkový seznam hlasování podle zemí máte zde. Poskoci USA, mezi než pochopitelně patří i Česko, se bály USA a tak se takticky zdržely hlasování. Celkem šlo o 55 zemí. Ukrajina hlasovala proti, protože chtěla mít v textu i odsouzení stalinismu a odmítla izolované odsouzení nacismu a holocaustu. USA z celkem pochopitelných důvodů hlasovaly pro Ukrajinu, kterou mají vojensky a finančně v hrsti a ženou ji do války proti Rusku stejně jako předtím Gruzii pod nyní mezinárodně hledaným zločincem Saakašvilim. Tento pán se před domácí justicí v Gruzii "skrývá" jako placený poradce na Ukrajině. Samantha Power za USA řekla, že rezoluce je namířená proti Ukrajině, a proto má tendenční charakter. Výsledek byl ten, že Německo jako poslušný vazal USA veřejně odmítlo odsoudit nacismus a holocaust v rezoluci OSN, protože se bálo USA.


Hlasování o této rezoluci na konci roku 2014 nebylo náhodné. Viz náš článek Oděsa a SS Galizia s přiloženým videem ukrajinských esesáků v klasických nacistických uniformách na pohřbu svého spolubojovníka z výše uvedeného 44. praporu SS. Neonacistické strany jsou nyní oficiálně v parlamentu kyjevské junty a běžně používají při shromážděních nacistické standarty. O indoktrinaci mládeže za posledních 10 let s podporou EU fondů a 5 miliard dolarů z USA jsme psali v článku Ukrajinský neofašismus podporovaný z USA a EU. A pak přišla Oděsa, kde mladí neonacisté předvedli světu, jak se dělá už nikoliv tzv. "demokratická revoluce" na přání EU a USA, ale skutečný pogrom. Video ukazuje, jak vypadalo upalování lidí zaživa 2. 5. 2014. O tom byla rezoluce, kterou ČR odmítla podpořit.

Nic nemůže lépe ukazovat na fakt, že žijeme v období studené války, kdy slova a pojmy už nemají stejný význam a dělí se podle té či oné mocenské příslušnosti. Pak je možné v jedné zemi na hranicích Evropy považovat obyvatele stejného státu, ale jiné jazykové skupiny za "teroristy", a zacházet s nimi podobně, jako nacisté zacházeli s tzv. "méněcennými" rasami. To znamená, že neonacisté na Ukrajině mohou páchat beztrestně pogromy, jako ten nevyšetřený v Oděse. Jak se zdá, politickému Česku pod Babišem, Sobotkou a Zaorálkem tato praxe vůbec nevadí. Hlasování ČR v OSN ukazuje, že vyjmenovaní političtí představitelé patří k nějaké "vyšší rase" než my ostatní. Prezident Zeman v této věci tvoří čestnou výjimku.