Vážení soudruzi,
zahajuji nové kolo briefingu o reálné situaci ve světě. Minulé kolo bylo podle vašich jmenovitých dotazníkových hodnocení velmi úspěšné, takže budeme pokračovat. Je to doufám zbytečné, ale připomenu, že v tisku se nic z toho nesmí objevit, tam jsme všichni placeni za něco jiného. Všem je ale jasné, že otočit obraz světa z nohy na hlavu vyžaduje elementární znalost toho, kde se obě nohy nacházejí. Proto jsme tady, abychom se vzájemně informovali o skutečném obrazu světa, který máte v upravené podobě předat pracujícím masám dole. Situace je skutečně složitá. Transatlantická demokracie v našem mediálním balení samozřejmě vítězí téměř na všech frontách. Ale občas je třeba použít i složitých prostředků, o kterých si promluvíme. A pokud se nějací terorističtí neřádi v našich zemích proti tomu postaví, tak už budete vědět, o co doopravdy jde.

Začněme z Ruska, kde sedí ten děsivý Putin, který zase a drtivě vyhrál volby a zbavuje se poslední prozápadní garnitury zlodějů z dob Jelcina, kteří mají peníze v námi kontrolovaných daňových rájích. Tam je taktika dost složitá. Minulý týden vyhlásilo jedno nezávislé ruské výzkumné středisko, že definitivně uzavřelo projekt zkoumání stop inteligentního života ve Washingtonu. Další prostředky by prý už byly čisté plýtvání, a celý projekt se na neurčito zastavuje. To středisko jsme samozřejmě založili my, a ty prostředky jsme tam také vložili my. Šlo to přes Sorosovu nadaci, abychom udrželi na živu bojového ducha zdejších prozápadních demokratů. Kalkulace byla jasná. Pokud by se ty stopy inteligentního života ve Washingtonu opravdu našly, v Rusku by vypukly masové nepokoje. V nastalé situaci bychom začali organizovat další Majdan, tentokrát v Moskvě.

A ten Majdan tam opravdu potřebujeme, protože se masivně komplikuje náš boj s terorismem v Sýrii, a navíc začínáme další válku v Jemenu. Tento týden jsme už začali ostřelovat americkými křižníky vojenská stanoviště zdejší vlády u průlivu Bab al-Mandab. Nyní čekáme, co přijde po vybombardování vládního pohřbu v Saná z minulého týdne v akci „Zběsilá bouře“. Dvojí úder saúdského letectva pod naší navigací, jednak na pohřební hosty a pak na přišlé záchranáře byl velmi úspěšný. Zahynulo kolem 200 důležitých smutečních hostů, ženy a děti jsme ani nepočítali. Takže jsme ten pohřeb generála a jemenského ministra Džalála Rošana trochu připepřili. A doufáme společně s Izraelem na další eskalaci této důležité války. Tam je třeba jet mediální pianisssimo, to je jasné. Lidi zatím nemají mít žádné pořádné informace, ani ty věcné. Útok spojenců slouží jako kauza další války v boji s terorismem, kterou si pak upravíme podle našich budoucích potřeb.

Pro ty méně chápavé, popřípadě naprosto líné mediální duše v plénu to znamená následující. Ano, to platí pro vás, Nováku, a pro ty další, jak hrajete na mobilu piškvorky. Teď mi to hlásila NSA. Tak toho nechte, a poslouchejte. Ohledně Jemenu zatím máte držet zobák a čekejte na instrukce z velkých západních novin. Zatím plakejte nad dětmi v Aleppu, jak máte nařízeno. A běda, jestli ten překlad západních korporátek zmršíte. Jako ten minulý paskvil od Google, kde místo bombardovaných dětí plakali v Čechách bombardovaní teroristé z naší Al-Núsry. Je to vaše poslední pracovní šance, pak už vás čeká jen německá montovna.

Dalším válčištěm bude Evropa. Ale tam to jde zatím dost pomalu. Zjistili jsme, že lidé nejvíc klikají kvůli informacím ne na naše weby, ale na ruský Sputnik a na RT. Na našich webech hledí jen na to lehké porno ve fleši, pak klikají na reklamy a na drby. To nestačí, soudruzi. Zvykli jste si nepracovat, flákat se a brát korporátní peníze za nic. Tak to dál nepůjde, nejste v klubu jednoho procenta vyvolených. To vám mám vzkázat od vašich zaměstnavatelů. Rusové na rozdíl od vás dělají propagandu téměř zadarmo a navíc s minimálním personálem placeným v rublech. Takže nám nezbylo nic jiného, než infiltrovat tyto dva ruské weby a platit ty nejlepší ruské a zahraniční novináře. Navíc jsme zřídili nový web Russia Insider, který informuje o ruské pozici a o tom, co se děje na Západě. V prvním kole se tam píše pravda, nic než pravda. Je to smutné, ale to je první kolo. Tak se zbytečně neplašte a nechte tyto weby na pokoji. Zase po lopatě, pro ty méně chápavé duše v plénu. Dělejte, že ty weby neexistují, beztak neumíte ani rusky, ani anglicky, za vás překládá jedině Google. Jistě, je to proruská propaganda, ale my ji postupně začínáme kontrolovat tím, že jim platíme nejlepší ruské a západní komentátory. Zatím říkají, jak věci doopravdy jsou, protože na tyto weby musíme nalákat vlivové skupiny známých českých opinion-makers, jak to znáte z propagandistických školení. Na nás už nikdo rozumný nechodí, a mnozí se těm našim kecům začínají veřejně smát, což je dost tristní situace.

Navíc není možné, aby námi placení trolové chodili na pivo s aktivisty a redaktory nezávislých webů, kde ti trollové profesionálně pracují na výstavbě demokracie. Tak takto ne, soudruzi! Na takovou švejkárnu nejsou ani nadační, natož vládní peníze. Američané nemají tento zvrácený smysl pro humor a celou situaci jsme jim nebyli schopni adekvátně vysvětlit. Raději vám nebudu říkat, co doopravdy zaznělo na interním mítinku mimořádně svolaném na obranu demokracie. Pro ty méně chápavé v plénu jen toto: Pokud se to prý bude opakovat, tak budete trollovat vy, a to v pracovním čase, který beztak využíváte hodně mizerně, viděno ruskýma mediálníma očima. A nezapomeňte, že vaše monitory v práci jsou sledované on-line. Proč jste najednou tak bledý, Nováku? Vy jste fakt pitomec, tak už se konečně vzpamatuje a makejte.

Tolik ke druhému kolu zásadních informací o stavu světa. Uznávám, že to bylo dosti neradostné sezení, ale zamyslete se sami nad sebou a dejte se dohromady. Čekají nás velké úkoly na východní frontě.


Hodnota článku (rešerše, napsání, korektura, anotace, ilustrace, redakční práce) je ohodnocena částkou: 450 Kč
Pokud chcete na provoz webu přispět, klikněte zde, nebo na baner v úvodní stránce. Děkujeme!