Vážení soudruzi,

zahajuji nové kolo briefingu o reálné situaci ve světě po výhře Trumpa na US-prezidenta. Minulou schůzi jsem jasně a výslovně řekl, že v tisku se nic z toho nesmí objevit, protože tam jsme všichni placeni za něco jiného. Přesto to někdo vynesl ven a na nepřátelském webu e-republika.cz se objevil článek Novinařina ve třetím tisíciletí, kde byl zveřejněn de facto zápis z našeho setkání. Chovanec si to s nimi už nějak vyřídí, teď na to buduje vládní centrum účinných hrozeb. Ale kdo to vynesl, ten neskončí jen v německé montovně, to je vám doufám jasné. Tento zrádce v našich mediálních řadách se aktivně zapojil do spolupráce s nepřítelem a bojuje s teroristy na nesprávné straně transatlantického demokratického valu. A mohu vám garantovat, že ve fízly prolezlém Česku, kde je na naší straně i celé Chovancovo vnitro, tento zrádce neskončí jak Snowden někde v Moskvě nebo Assange na ekvádorském velvyslanectví v Londýně. Je třeba dát odstrašující příklad pro kolísavé týpky, tak se zamyslete. A jsem rád, že i takoví pitomci, jako támhle Novák, konečně vypnuli mobil s piškvorky a začali poslouchat.

Bitva o Clintonovou proběhla přesně tak, jak měla, protože to měla prohrané od samého začátku. Nakonec ji potopila i ta část politické policie v FBI, která po posledních skutečných průzkumech voličů na poslední chvíli přeběhla k Trumpovi a začala naoko vyšetřovat ty pitomé maily Killary, pardon, Hillary, o Libyi. Omlouvám se NSA, ale pohybuji se trvale v nepřátelské propagandě, tak mi to občas freudovsky ujede na ten nešťastný "Freudian slip". Náš proatlantický blok pochopitelně podporoval Clintonovou a v našich novinách logicky vyhrávala skrze průzkumy veřejného mínění. Vojensko-průmyslový komplex chce přes tuto dámu konečně porazit Rusko a k němu přidružený zbytek světa, což je i náš ušlechtilý cíl, aby zvítězila demokracie na celém světě. A když nezvítězí, tak se alespoň bude zbrojit, a to není možné bez propagandy a bez placených propagandistů. Chleba bude, pánové, nebojte se.

A nyní k vaším oprávněným pochybnostem o smyslu celé kampaně, kterou jsme vedli pro Hillary. Tak za prvé, na běžného Američana v USA neměla vůbec žádný vliv. Je otázkou, zda průměrný Smith nebo Pedro vůbec umí plynně číst. Stejně na to nemá vůbec čas, při dvou zaměstnáních a při 40% celonárodní chudobě. Takže průměrný americký volič velké korporátní listy vůbec nečte, a nikdy číst nebude. Úkolem vás, malých pěšáků ve velké mediální bitvě o amerického prezidenta, bylo vytvoření většinového mínění, že celý svět kope za Killary, opět pardon NSA, za Hillary. A toto mínění světa vyslovené korporátkami z USA se vrátilo skrze vaši propagandu zase do USA. A tím pomohlo sbírat hlasy ve středních vrstvách, které korporátky mainstreamu občas čtou. Je fakt důležité dát těmto lidem do hlavy správné názory, protože jinak by četli a začali podporovat nezávislý tisk. A po americké střední třídě se opičí i česká a západní střední vrstva, to je jasné. Tento vlivový kanál se nesmí ztratit. Proto dnes všichni lidé vědí, že měla zvítězit Hillary a že se stala chyba. A masy je třeba držet v předepsaném stavu mysli pomocí mediálních prefabrikátů. Na víc jste soudruzi opravdu neměli a je dobré, abyste svou roli ve Velké mediální válce nijak nepřeceňovali. Jste totiž kompletně nahraditelní, a navíc jsou mezi vámi ti zmínění zrádci.

A nyní k dalšímu kolu boje, který bohužel pro vás bude o něco tvrdší než dřív. O Trumpa nejde, to je úkol jiných, aby se s ním domluvili. Vaším aktuálním úkolem bude operace zvaná "Damage Control". Nečumte na mne tak blbě Nováku, nejste Švejk. Anglicky máte umět, na to jste podepisoval vstupní papír do zaměstnání. Aha, vy jste ten nevyznamenaný synovec našeho ministra H., tak sorry. Omlouvám se, ale k věci. Problém není prohra Clintonové. Reálné předvolební výzkumy jsme vám dali k dispozici, takže kromě notoricky nechápavého Nováka jste byli s věcí obeznámeni. Problém je v tom, že díky neúspěšné kampani by v některých pomýlených českých hlavách mohl vzniknout dojem, že to lhaní, pardon, mediální spinning... Ano, Nováku, SPINNING! Vyhoďte toho chlapa za dveře, ničí kolektiv! Ať si ho platí Zaorálek nebo Chovanec. Ani po dvou placených buildingových akcích "Team spirit", které nás dovedly do kýženého stavu "Team Cohesiveness" nebyl tento chlap schopen spolupráce. A navíc sežral jak Baloun celý bufet placený Sorošem. Je už za dveřmi? Konečně, a teď k věci.

Lidé začnou pochybovat o našich profesionálních schopnostech, protože ve všech našich průzkumech vedla Hillary nad Trumpem. Jistěže vedla, za to jste byli placeni a mohu vás ujistit, že ty píárové verbovky přes zaplacené agentury "veřejného mínění" stály aspoň desetkrát tolik, co vy. Tam se manipulují, pardon, spinují, názory lidí na skutečně vědecké úrovni. Je to fakt radost, sedět s lidmi od fochu a bavit se o solidní agenturní práci. Takže postup pro "Damage Control" v prvním kole je celkem jasný. V den voleb již placení čimelíci psali první várku článků o tom, že výhra Trumpa není až tak špatná věc. Budou viděni jako odvážní borci deroucí se proti proudu, což jim získá sympatie veřejnosti. Pak nastoupí naše placená klaka "politologů" a "expertů" a vysvětlí ty zmanipulované výzkumy veřejného mínění známým "vědeckým způsobem". To by mělo pro začátek stačit. Pak uteče 14 dní a lidi budou mít zase psy spadlé do kanálu a měkké mediální porno.

Horší věc ale je to, že US-šéfové začali vést interní debatu o tom, zda korporátní média vůbec mají na lidi nějaký vliv. Jistěže nás nemohou zrušit, protože vytváříme umělý svět, ve kterém lidé žijí, viz vcelku úspěšná práce pro Hillary. Ale za čas budou tuto fušku dělat nějaké automaty vybavené umělou inteligencí. Nováka nahradí už teď, to je jasné. Dobře víte, že novinářský software už v USA píše do novin nekrology a drobné zprávy. Novák tu už bohu díky není, tak vám mohu říci, že naši šéfové připravují změnu strategie. Bude třeba začít pracovat mnohem aktivněji s námi koupenými tzv. "nezávislými médii", která vedou užiteční idioti. Užiteční jsou, jinak by už ty weby ani neexistovaly, když berou naše nadační prachy, nebo EU-dotace, či vládní, nebo nějaké partajní příspěvky. Ale jsou bohužel také trochu idioti, protože si myslí, že v době studené války si mohou vykřikovat, co chtějí. Pomalu je bude třeba dovést k rozumu, protože jí náš chleba a budou zpívat naši píseň.

Takže pánové, toto už nebude práce pro blbce, jako je vyhozený Novák. Míst a peněz je stále méně, propaganda přejde pod rezort vnitra a pod obranu. Čeká se výkon, tvrdá práce, kus inteligence. Pro tyto lidi budou nová místa a prémie, protože jako externisté a poradci přejdou do specializovaného Chovancova centra pro boj proti terorismu. To už nebude platit Soroš, ale daňoví poplatníci, to je jasné. Takže budete úředníci s fixním platem a postavením, a ne nějací námezdní mediální žoldnéři, jako dosud. A kdo z vás má normální neopsané Mgr. z normální státní výšky, tak bude navíc expert. Takové hlavě otevřené zařídíme kecy ve veřejno-právní telce a nějakou tu vyučovací sinekuru na soukromé výšce k tomu. Pochopitelně bude do těch nezávislých plátků psát, a třeba se stane i jejich předsedou nebo šéfredaktorem. Kdo to dosáhne až tam, tomu šéfové garantují, že se do smrti nebude muset bát o chleba.

A co je zvlášť důležité, a zcela jistě se to netýká toho nešťastníka Nováka, ale vás, kteří dáváte pozor. Tento zdatný borec v případě přechodu studené války do horké fáze nebude odveden z české kolonie na východní frontu, protože jeho činnost v týlu bude nezbytná pro konečné vítězství demokracie. Tak vezměte rozum do hrsti, pánové. Je jasné, že v nadcházejícím boji za demokracii už nebude místo pro pitomce, jako je Novák.


Hodnota článku (rešerše, napsání, korektura, anotace, ilustrace, redakční práce) je ohodnocena částkou: 500 Kč
Pokud chcete na provoz webu přispět, klikněte zde, nebo na baner v úvodní stránce. Děkujeme!