Milí soudruzi a soudružko,

vítám vás na pravidelné pracovní poradě našeho týmu po více než týdenní přestávce. Zase jsem otravoval bezpečáky kvůli únikům z porad, protože ten hnusný web nás opět práskl (Chovanci na vnitru dostali konečně solidní práci). Jako kdybychom nepracovali, nebo co. Ten web začal doopravdy soutěžit o zlatou demokratickou mříž, už na nás ušil osm pokračování. Jenže na vnitru mají jako obvykle další poplach, ale tentokrát je už konečně hoden našeho zájmu. Proto jsem tam také strávil celkem dva dny, abychom věci pořádně domluvili. Oficiálně to nebude publikováno, ale vnitráci dostali příkaz od vládních globalistů z EU a Soroše atd., že mají volné ruce při útoku na Trumpa. Takže máme hned dva prezidenty-nepřítele, jednoho ve Washingtonu a druhého v Moskvě. Takovou výzvu ohledně mediálních manipulací jsem v životě nezažil, je to opravdu vrchol mé kariéry. Ale k tomu se ještě dostaneme.

A nyní ke kolegovi Novákovi, šíří se o něm divné zvěsti, které bych rád uvedl na pravou míru. U nás se dezinformace pěstovat nesmí, protože je máme kontrolovat. A nemůžete kontrolovat chaos nebo věci, o kterých nic nevíte. Mediální tok musí být kontrolovaný a někdo musí mít od toho chaosu klíče. Ptejte se, na co chcete, to je princip našeho úřadu. Co nebudu moci odpovědět, to bude prostě tajné, a hotovo.

Kolega Novák byl z úřadu opravdu propuštěn, viz ten lyžařský úraz v pracovní době ve Špindlu. Ten druhý lyžař tam byl naštěstí také na černo a byl zaměstnanec na ministerstvu financí. Má vážné zranění, ale toho nevyhodí jako my na vnitru chudáka Nováka. Jejich šéf své lidi chrání, jsou to většinou zaměstnanci z jeho bývalé firmy, protože teď řídí celý stát jako svou firmu. Takže Novák díky opět existujícímu bohu má kliku jako blázen a nemusí platit tomu chlapovi statisíce za úraz. Zjistilo se, že Novák má zvláštní formu gamblerského syndromu. Je prý totálně závislý na mobilu a na jednoduchých mobilních střílečkách a na mechanickém ubíjení nějakých plazících se červů. Moc tomu nerozumím, jsem ze staré školy, ale prý to tak na mobilu funguje. Původně jsme mysleli, že to je znak jeho zpravodajské posedlosti, s níž kontroluje své zdroje a komunikuje se svými agenty, troly a diskutujícími na fórech. Ale má štěstí, dali jsme ho na námi kontrolovanou psychiatrii, kde jsou umístěni bývalí agenti posedlí paranoiou. Jak již víte, to je na našem úřadu oficiálně klasifikovaná nemoc z povolání. Lehké případy samozřejmě pracují dál a mají i přes svůj zdravotní handicap výborné výsledky. Viz poslední proces s těmi přihlouplými pražskými postpuberťáckými anarchisty, kteří byli obžalováni a nyní jsou souzeni za přípravu teroru. Novák se léčí na psychiku, ale tam je i nemocnice. Takže ho za daňové peníze dají nejprve dohromady v tamější vysoce specializované vládní klinice. Plán léčení je takový, že své gamblerství udrží pod kontrolou na úrovni běžného paranoika zaměstnaného na tomto ministerstvu. Pak jej nasadíme jako agenta provokatéra do gamblerského prostředí, kde máme zatím málo lidí a děje se tam spousta zajímavých věcí, o kterých bychom měli vědět. Takže když se to vezme kolem a kolem, kolega Novák zase nedopadl tak špatně.

A nyní k té důležité věci, kterou jsme dva dny projednávali s bezpečáky. Jsme oficiálně pověření koordinací mediální kampaně proti Trumpovi a Putinovi, což je opravdu velká pocta naší práci a našemu mladému oddělení. Prostě jsem šéfy po dvou dnech intenzivních debat a plánování přesvědčil, že my na to máme. A proč? Protože jste se pod mým vedením nedali blbě zkompromitovat v posledních časech zmatků a pitomých reakcí, ve kterých excelovala Česká televize a Zaorálkovo zamini. Proti Trumpovi se pojede pouze interně, tam není oficiální odpor povolen. Proti Putinovi máme úplně volnou ruku v souladu se směrnicí EU a s postupem světových novin, kde to řídí majitelé globálních korporací. Ty pochopitelně na Trumpa útočit mohou a budou, tam je to dáno jako svoboda projevu. My takto frontálně útočit nesmíme, protože jsme státní úředníci ve věku korporátního kapitalismu oficiálně řízeného miliardářem Trumpem jako americkým prezidentem. Prostě se nebude normálním lidem zbytečně motat hlava, i tak je situace dost složitá.

Teď si globalisté k tomu boji proti Trumpovi zadarmo zjednali i levici. Ale ta už je tak hloupá, že je jí to jedno, jestli na Trumpa nadává s korporacemi nebo ne. Ale tím nám aspoň pomůže a třeba je korporátky konečně vezmou na milost, když už ti salónní levičáci přestali marxisticky myslet a začali pořádně pracovat pro korporátní kapitalismus. Docela bych jim to přál, jsou mezi nimi opravdu dobří psavci, které bych měl rád v tomto oddělení místo některých z vás. Pozor, ani u nás interně se nesmí používat termín "korporátní fašismus", který začala používat zdivočelá postmoderní levice proti Trumpovi. Pro ně je to ok, patří to k jejich rétorickému folklóru. Ale tento termín má historicky negativní konotaci, protože neprávem špiní korporátní kapitalismus. Tento zákaz je pro vaše dobro. Pak někdy vystoupíte veřejně, ujede vám to, a tuto nadávku už nelze vzít zpět. Jak víte, byl jsem nějakou dobu pod vlivem démonu komunismu a z mé podvědomé psychiky to občas jde ven. Tomu se prostě neubráníte, když jste byl bývalý levičák. Počkejte, až se to zase otočí, a vy mladí to poznáte sami.

Proč jsem vyhrál a proč jsme dostali hlavní úlohu v novém propagandistickém boji, na který bude vyčleněn speciální ministerský fond? Je to jednoduché, ale musíte vědět, že máte kvalitního vedoucího, který na to konto po vás bude chtít kvalitní práci. Ale vaše práce bude slušně zaplacena. Kdo neobstojí, ten poletí a jeho plat si rozdělí zbytek mužstva. Když vás jednou vyhodím všechny, tak si najmu tu salónní levici a pražskou kavárnu, a ti budou pro mne psát, co potřebuji. Tím je dána platová linie a odměňování v příštím čtvrtletí. Hodnocení se bude dělat přímo na těchto pracovních poradách, tak s tím počítejte.

Takže k věci. Nejprve jsem bezpečákům a jejich bezradným analytikům vysvětlil smysl celé korporátní kampaně ohledně falešných zpráv. Oni moc nečtou a nikdy moc nemysleli, protože také pocházejí z bývalé komunistické nomenklatury. Některé z nich ještě ovládá démon pseudo-levicového myšlení, jak je to dobrým zvykem na fašistickém, pardon, na pravicově-korporátním vnitru pod vedením socdem. Zkrátka jsem jim řekl, že fake-news mají všichni, protože žijeme ve věku tzv. post-truths, kdy si každý lže do kapsy podle svých proměnlivých potřeb. Ta cizí slova je uklidnila a pochopili, že tomu opravdu rozumím, protože proměnlivé potřeby teď máme všichni. Takže pánové a dámo, my na vnitru budeme rozhodovat o falešných zprávách nikoliv z hlediska jejich falešnosti, ale z hlediska jejich společenské nebezpečnosti. A to je ten bývalý marxistický skok z kvantity do kvality, za který mi zatleskali. Mocensky budeme řídit falešné zprávy dál, ale bude k tomu vypracována nová vnitrácká agenda pod našim vedením. Tím jsme se konečně stali nepostradatelnými a budoucnost našeho oddělení a mé rodiny je zajištěna.

A druhý můj tah byl neméně působivý. Vysokým a vysoce zmateným vnitrákům jsem kompetentně vysvětlil, že jedině naše oddělení je schopno splnit náročný úkol mediální manipulace proti americkému Trumpovi a ruskému Putinovi. Proč zrovna naše oddělení pod mým vedením? Protože jedině naše oddělení v nejbližších měsících připraví dva zcela odlišné mediální prefabrikáty, které vytvoří novou formu agenda-setting pro další spinning takto prefabrikovaných fake-news ohledně Putina a Trumpa. Kdo z vás opravdu nerozumí tomu, co jsem teď řekl, tak už rovnou může dát výpověď. Takové lidi tady v příštích měsících opravdu nebudeme potřebovat.


Hodnota článku (rešerše, napsání, korektura, anotace, ilustrace, redakční práce) je ohodnocena částkou: 500 Kč
Pokud chcete na provoz webu přispět, klikněte zde, nebo na baner v úvodní stránce. Děkujeme!