Už mne nebaví pořád psát o masové epidemii zvané "neoliberalimus" a konci světa nutně spojeným s touto mozkovou obrnou. Mám rád mimo jiné i kvalitní metal a český politický rap, což jde dobře dohromady. Tak se po muslimské raperce z Libanonu podívejte na další muslimskou muzikantku. Koho zajímá můj hudební vkus, tak tady jsou hlavní články:


A teď pojďme na hvězdu indonéského metalu v hidžábu. Jmenuje se Meliani Siti Sumartini, narozena v roce 1997, v městě Garut, Indonésie, nyní studuje design v Bundungu. Má ještě dva sourozence. Kytaru rozlišuje na obyčejnou a na sexy kousek. Tady je první klasická metalová vypalovačka v jejím podání, kapela Slayer, song Raining blood.


Dáma umí, hobluje a rifuje s neuvěřitelnou lehkostí. Podívejte se na její silné prsty a vybroušené a lehké hmaty, které by utáhly dvakrát těžší partituru. Určitě by zvládla i metalového Beethovena, jako tato dvojice zde. Líbí se mi její hráčský styl a tričko s nápisem "Čekám na pojídače mrtvol" perfektně dokresluje potřebnou náboženskou atmosféru. Pro zahřátí hodím další kovošrotový kousek s její technikou, tentokrát klasiku Buckethead a instrumentálku Soothsayer.


A nyní přijde lahůdka. Metalový song jejich tříčlenné skupiny Helaragon, což jsou dva kluci a ona. Meliani Siti hraje s kolegou (Grizaldi Adipramasatya) vlastní skladbu s názvem Djati.


Všimněte si ve druhé polovině klasické indicko-muslimské hudby, která je zabalená v metalu. A nyní něco veselého, aneb improvizační štengrovačka této muzikantky s indonéským metalovým králem jménem Ray Brikden. Oba hrají skladbu Satch Boogie (Joe Satriani), Brikden to sóluje zde. Na jejich souboj si zapněte si anglické titulky.


Brikdenova verze Canon Rock (Jerry Chang) fakt nemá chybu, zde. V tomto klipu ještě Meliani Siti kapitulovala, ale v dalším kole už ne, klikněte zde:


Kdo umí, ten umí, a kdo neumí, ten čumí. To je pro změnu tento youtuber, který z USA komentuje metalovou muziku.


Líbí se mi jeho styl komentářů a sám taky slušně hobluje. Pokud se mu dá věřit, tak prý její song slyšel poprvé. Je od jejich kapely a jmenuje se Zrádce (Bendera Kuning). Okamžitě udělal rozbor hmatů a stylu a jakž takž to zvládl na svou kytaru, prý za 1500 dolarů. Jeho druhá kritika Meliani Siti (kapela Metallica, Master of Puppets) je stejně pozitivní, klikněte ZDE. Takže není žádné béčko a svůj youtubový chleba si zaslouží.


Hodnota článku (rešerše, napsání, korektura, anotace, ilustrace, redakční práce) je ohodnocena částkou: 450 Kč. Pokud chcete na provoz webu přispět, klikněte zde, nebo na baner v úvodní stránce. Děkujeme!