Uběhlo už více než půl roku od instalace současné vlády založené na spolupráci pěti "demokratických" stran, jmenovitě ODS, TOP09, KDU-ČSL, STAN a Pirátů. Je tedy načase, aby i naše redakce pochopila, že jediný způsob, jak kritizovat naši konečně "demokratickou" vládu, je chválit ji. Jdu tedy příkladem a pokusím se laskavě zhodnotit její působení a přátelsky jí poradit, jak ještě lépe a radostněji spravovat naši krásnou zemi.

Pro tyto účely jsem se rozhodl rozdělit působení naší vlády do několika klíčových oblastí a každé z nich věnovat několik odstavců svého článku. Jsou to:

  1. Rozpočtová politika
  2. Hospodářská politika, vládní regulace a intervence
  3. Ochrana základních občanských svobod
  4. Bezpečnost, obrana, zahraniční politika
  5. Práce s médii a veřejností

1. Vláda rozpočtově odpovědných státníků

Poslední dva roky působení Babišovy vlády byly, co se týče hospodaření státu, naprosto katastrofální. Babišova vláda pod záminkou "smrtící pandemie" rezignovala na všechny předvolební sliby a v letech 2021 a 2022 vyprodukovala deficit 787 mld. Kč. Peníze navíc vynakládala v podmínkách nouzového stavu naprosto netransparentně a byla za to tehdejšími opozičními (tedy dnešními vládními) stranami oprávněně tvrdě kritizována.

Fialova vláda po svém nástupu přepracovala rozpočet, snížila plánovaný deficit předchozí vlády o 96 mld. Kč a představila výhled do roku 2024 s celkovým deficitem kolem 1 bilionu Kč. Je to sice asi o 200 mld. Kč více, než činila suma deficitů za celé období Babišovy vlády, přestože pandemie (zatím) skončila, my to však po vzoru našich kolegů z mainstreamu označíme za velmi rozpočtově zodpovědné, vládu pochválíme a po vzoru Ronalda Reagana jí poradíme, ať se o státní dluh nestará. Ten se totiž, i s jejím výrazným přispěním, stal už tak velkým, že se o sebe jistě postará sám.

2. Vláda uvážlivých národohospodářů

Od dob Klausových vlád, které hospodařily na první pohled zodpovědně a vedly zemi k prosperitě, to vše ovšem na úkor totálního výprodeje státního majetku a "bankovního socialismu", platí železná zákonitost. Každá vláda, v níž dominuje ODS, se do půl roku od nástupu začne potýkat s významnou hospodářskou a společenskou krizí. Vždy za to samozřejmě podle ní může někdo jiný, faktem ovšem je, že takto složené vlády v minulosti zpravidla dělaly vše pro to, aby krizi co nejvíce prohloubily.

Musíme opět pochválit vládu Petra Fialy, protože ta se rozhodla, že v těžké krizi, do níž se naše země stále hlouběji potápí, nebude pro jistotu, kromě "vysílání signálů", dělat vůbec nic. Došlo to až tak daleko, že vláda ve svém zanícení pro "laissez-faire" dokonce přestala komunikovat i se středními a velkými českými podnikateli (ZDE a ZDE), kteří vždy představovali hlavní ideovou oporu a sponzorskou základnu stran pětikoalice.

Jako levicový web musíme vládu pochválit i za naprostou diskreditaci pravice. Jen si to vezměte:

A to je teprve začátek. Co na to pan premiér? Pochválil se:

Výrazně jsme zvýšili množství domácností, které mají nárok na sociální dávky.

Zdroj

Můj vzkaz předsedovi vlády: Děláte to skvěle, pane premiére. Jen houšť a větší kapky.

3. Vláda demokracie a svobody

Pokud si někdo myslel, že vláda "demokratické koalice" přijme falešný kremelský narativ, že na Západě už dávno skončila éra demokracie, svobody a ochrany lidských práv, a bude se snažit "autokraty z Východu" přesvědčit o opaku, hluboce se mýlil. Vláda si v duchu našich národních radikálních tradic dobře uvědomuje, že když se kácí les, tak létají třísky, takže v rámci "boje proti nepřátelské propagandě":

Válku sice ještě nikdo oficiálně nevyhlásil, ale válečná nálada kypící z vládních kruhů pomalu prosakuje do celé společnosti. Revoluce je stále blíže, opět nezbývá, než vládu pochválit za skvělou ideově-politickou práci.

4. Vláda ochránců národa

Politici vládní koalice se před volbami definovali jako nadšení zastánci a podporovatelé EU a NATO. Opět je musíme pochválit za to, že překonali i ta nejoptimističtější očekávání bruselských byrokratů a generálů.

Vláda převzala předsednictví Evropské unie, přičemž jako první z pěti priorit svého půlročního předsednictví symbolicky označila řešení uprchlické krize a poválečnou obnovu Ukrajiny. A je tu opět pochvala. Petr Fiala je opravdu tím nejlepším premiérem, kterého kdy Ukrajina měla. (Více ZDE, ZDE a ZDE)

A Petr Fiala je i nejlepším premiérem, kterého kdy měl americký zbrojní průmysl.

5. Vláda plná pozitivních signálů

Konečně máme premiéra, který mluví slušně, i špekáčky opéká v obleku a dokonce ani neběhá nahý po bunga-bunga večírcích.

A vláda pod jeho vedením vysílá jen kladné signály, například:

Popřejme naší skvělé vládě mnoho úspěchů a klidný podzim. A připravme se na nejhorší.