Na největší židovsko-křesťanské svátky přidejme něco z dění ve Svaté zemi. Běžný obrázek izraelské propagandy namířené proti palestinským občanům je ukazuje jako špinavé zloděje, kteří si nezaslouží nic jiného než celoživotní pobyt v koncentračním táboře. Tím se staly militarizované zóny okupovaných území, hermeticky uzavřené izraelskou armádou a policií. Aktivistický web bývalých izraelských vojáků a politiků, kteří zásadně nesouhlasí s dosavadní politikou okupace, nabídl na svých stránkách jiný obrázek.



Izraelská armáda (IDF) a policie vrací Palestincům osla, kterého ukradli židovští osadníci v Tapuachu. To jest v oblasti, kde předtím stát Izrael ukradl celé území. Tato oblast je jako mnoho jiných nezákonně okupována tím, že zde probíhá ilegální zábor půdy v rozporu s mezinárodními dohodami.

Pak ovšem působí dvojnásob trapně tato politizace holokaustu pro propagandistické účely. Snímek se objevil na webu jedné sionistické organizace podporující tzv. "Velký Izrael".



Izraelští komentátoři si dobře všimli faktu, že vězni na snímku nenosí klasickou židovskou hvězdu, což znamená, že nebyli Židé. Mohli to být např. političtí vězni nebo úplně normální kriminálníci. Zkrátka, už Gobbels věděl, že kvalitní propagandistická lež vyžaduje i trochu přemýšlení a kus práce. Stačí se podívat na způsoby lhaní v české televizi a na velká média.