Mnoho otazníků kolem eboly. Proč investuje právě Monsanto uprostřed pandemie do léku?

Pandemie Eboly se rozšiřuje na další africké země, nyní je již i v Nigérii, kam ji přenesl liberijský politik, který letěl na konferenci do Lagosu. V letadle s ním letělo dalších 50 pasažérů. Lagos, hlavní město Nigérie, má 21 milionů obyvatel. Pokud se šířila ebola ve venkovských oblastech, byl počet mrtvých ve stovkách, pokud napadne velké město, situace se stane nezvladatelnou.

Lékaři, kteří mají s touto strašlivou chorobou zkušenost, varují každého slovy: Pokud vás napadne a neustojíte to, poněvadž část nakažených - zhruba polovina - opravdu prozatím přežila, pořid´te si pistoli a ukončete to strašlivé utrpení. Popis průběhu choroby je opravdu velmi drsnou záležitostí a devastuje již i morální odhodlání lékařů a zdravotnického personálu. Přes 100 lékařů a ošetřovatelů se již nakazilo, dva nejvýznamnější lékaři a experti na ebolu již zemřeli. Úroveň zdravotní péče je v těchto nejchudších zemích západní Afriky víc jak katastrofální, z grafu na serveru Kopp je vidět i obrovský rozdíl v počtu lékařů na 1 milion obyvatel oproti relativně chudé Indii: 700 v Indii, 14 v Sierra Leone.

Světová banka uvolnila úvěr ve výši 260 milionu dolarů na pomoc třem nejvíce postiženým zemím, kterými jsou Sierra Leone, Libérie a Guinea. Drobné ve srovnání s miliardovými „investicemi“ USA a EU na ovládnutí Ukrajiny. Ředitel nemocnice a expert na ebolu v nemocnici Monrovia v Libérii se přes všechno, co o ebole věděl a snažil se chránit, nakazil a zemřel. Ošetřoval ho španělský duchovní 75 letý Miguel Pajares, který se rovněž nakazil, ale desetitisíce Španělů si vynutilo jeho návrat speciálním vojenským letadlem domů, takže se stal prvním Evropanem, který přivezl ebolu na evropský kontinent.

Zatímco si vlna solidarity španělských občanů vynutila převoz nakaženého do jehho vlasti, americká veřejnost se postavila proti převozu nakaženého amerického lékaře Dr. Kenta Brantlyho a misionářky Nancy Writebol. Oba křesťanští misionáři se nakazili v Libérii v nemocnici Samaritan´s Purse. V pondělí uveřejnila americká CNN zprávu s odvoláním na důvěrný zdroj, že se oba misionáře snad podaří zachránit, protože jim ještě před odletem do USA bylo podáno experimentální sérum Z Mapp, a zejména u Dr. Brantleye, který dostal sérum jako první, se zdravotní stav okamžitě zlepšil, zatímco kolegyně misionářka, která obdržela sérum o něco později, bojuje stále o život.

Experimentální sérum Z Mapp bylo vyvinuto ve spolupráci americké vlády a farmaceutického průmyslu. Původní název séra je MB 003. Zajímavá informace je, že Americký vojenský výzkumný ústav pro prevenci a kontrolu infekčních chorob (USAAMRIID) hlásil již v srpnu 2013: „Vědci úspěšně vyléčili zvířata nakažená ebolou“. Nakažení primáti, kterým bylo podáno sérum okamžitě, přežili ve 100 procentech případů, ti, kteří dostali lék do 48 hodin od nákazy, přežili ze 75 % a ti, co ho dostali do 120 hodin, přežili ve 43 % případů.

Experti ovšem varují: Sérum není ještě ani ve fázi klinických studií a podle zákona nesmí být normálně použito. Dr. Brantley si ho vyžádal na své vlastní riziko.

Z MAPP byla vyvinuta americkpu biotechnologickou firmou MAPP Biopharmaceutical Inc. se sídlem v kalifornském San Diegu. Nyní firma hlásí, že „uděláme vše proto, abychom epidemii eboly v západní Africe zastavili“. Asi ano, neboť zatímco se epidemie bleskově šíří a přeskakuje na další země, nastoupilo Monsanto s velkou finanční injekcí farmaceutické firmě, a to právě uprostřed epidemie. Podrobnosti najdete k tématu na www.epochtimes.de.

Nešíříme rádi žádné konspirační teorie. Bohužel nás dějiny medicíny, farmaceutických firem a amerického Centra pro kontrolu infekčních chorob, stejně jako prokázané selhání Světové zdravotnické organizace stavějí do pozoru, když si uvědomíme souvislost nástupu epidemie, na které má vydělat jedna nebo dvě velké farmaceutické firmy. Ještě máme v živé paměti pandemii“ prasečí chřipky“ před krátkou dobou, kdy byla vyvolána panika a vlády nakoupily očkovací vakcíny na sklad, které pak musely být zlikvidovány. To byl názorný příklad toho, jak snadno přichází farmaceutická lobby k velkým ziskům.

Ještě jedna událost, která stojí za zmínku: 50 představitelů afrických zemí bylo pozváno na konferenci o budoucí spolupráci USA s africkými zeměmi. Čína byla v investicích na africkém kontinentu rychlejší, a to je potřeba změnit, prohlásil prezident Obama. Otázkou je, zda z těchto investic, ať už čínských, nebo amerických, budou mít také něco Afričané. Země bývalého východního bloku v Evropě by mohly Afričanům v tomto směru vyprávět.

Zdroj a podrobnější informace:
http://info.kopp-verlag.de/hintergruende/enthuellungen/mike-adams/ebola-ist-vielleicht-schon-ausser-kontrolle-waehrend-sich-die-pandemie-ausbreitet-investiert-monsa.html
http://www.epochtimes.de/Ebola-Seuche-bereits-unkontrollierbar-Ist-Ebola-die-perfekte-Biowaffe-gegen-die-Menschheit-Video-a1171688z.html
http://info.kopp-verlag.de/hintergruende/enthuellungen/markus-gaertner/so-durchbricht-die-ebola-epidemie-den-aerztlichen-schutzwall.html
http://www.focus.de/gesundheit/news/gesundheit-erstmals-wird-ebola-infizierter-nach-europa-geflogen_id_4041692.html