Začněme s jasnými fakty.

Co je mobilizace a jak k ní dochází

Mobilizace není jen odvod občanů do vojenské služby. Jedná se o soubor opatření k převedení ozbrojených sil, hospodářství, státních orgánů a územní samosprávy i organizací na práci ve válečných podmínkách. Mobilizace v Ruské federaci může být všeobecná nebo částečná. Rozdíl mezi nimi je ten, že při částečné mobilizaci seznam činností, které mají být provedeny, neurčuje federální zákon, ale samotná vláda – vyhláškou. Například při všeobecné mobilizaci bude zavedena povinnost vojenské přepravy, to znamená povinnost odevzdat soukromá auta určitého typu pro potřeby armády. 

Koho se aktuální mobilizace týká

  • Vojáci, námořníci do hodnosti seržant, praporčík do 35 let

  • Nižší důstojníci do 50 let

  • Majoři, kapitáni 2 a 3.stupně, podplukovníci do 55 let

  • Plukovníci, kapitáni 1. stupně do 60 let

  • Vyšší důstojníci........do 65 let


Kolika občanů se tedy taková mobilizace může dotknout? Ministr obrany Ruské federace Sergej Šojgu řekl, že tyto požadavky splňuje v Rusku téměř 25 milionů lidí. Tedy tanec kolem čísla 300.000 nově povolaných vojáků je zcela zbytečný. Částečná mobilizace prostě umožňuje mezi potenciálně mobilizovanými vybírat. To je samozřejmě zdrojem různých dohadů, nespravedlností, porušení zásad rovnosti, prostoru pro úplatky apod. Tuto mobilizaci také doprovází prostý šlendrián, který je vystaven kritice i v nekompromisně proputinovských médií a u zastánců ještě tvrdší linie, než je právě nastolena. To ale pro nás není příliš důležité, jak se říká, kdo nic nedělá, nic nezkazí a Rusové se rozhodli právě dělat hodně.

Tedy prosím naše čtenáře, kteří nás čtou, protože s námi souzní, jakož i Kartousovy elfy, aby se probudili, jelikož i ruský medvěd se probudil ze zimního spánku.

Číslo 300 tisíc mobilizovaných tedy hovoří jen o předpokládané aktuální potřebě Ruské armády. Zítra, bez jakéhokoliv dalšího dekretu či jiného právního aktu může být toto číslo zvýšeno přesně podle nejaktuálnějších potřeb armády.

Řada Rusů tohle samozřejmě plně chápe a proto se uchyluje do zahraničí, přestože by patrně momentálně povoláni nebyli. Jenže neví dne ani hodiny. Válka eskalovala a nedovedu si představit jak by mohla „dopadnout dobře“. Rusko má mobilizační potenciál minimálně 5krát vyšší než Ukrajina. K mobilizaci se Rusko už rozhodlo. Oblasti, kde proběhlo referendum, připojili do své "državy". Už není cesty zpět, není diskuse o dalším statutu Donbasu, doba neplnění dohod (Minsk 1 a 2 a mnohých dalších) je pryč. O míru bude Rusko rádo jednat, ale o Krymu a dalších připojených území už diskuse skončila.

Diskuse je maximálně o „zbytku“ Ukrajiny a budoucnosti obyvatel Země. Řekněme si však na rovinu, že dobrých řešení už není, ztratily se ve fašizující Ukrajině L.P. 2014. Nemohu než opakovat to, co jsem veřejně psal a veřejně říkal již v době probíhajícího Majdanu. Zaseté zlo, které jsme podporovali i my (Schwarzenberg, Kocáb, Člověk v tísni apod.), násilí, které jsme tehdy pomáhali legitimizovat, přineslo své plody. Jsme součástí Impéria zla, Impéria s minulostí zločinného kolonialismu, rasismu a hromadného vraždění, které tato Země ještě neviděla. Zřejmě se nacházíme v době zúčtování.

Nemylme se, většina světa není na naší straně. Zkorumpovaný zločinný Západ, toto Impérium „bílého muže“ jak by řekl Michael Moore, toto „Bílé Impérium“ je osamoceno proti většině světa. Světa, který je však stále ohromen drzostí ruského medvěda nepokleknout před dosud nejmocnější šelmou, kterou tato Země nesla. Šelmou, která rvala na kusy národy Afriky, Jižní Ameriky, Asie i Blízkého východu. Včera porobené národy světa jsou pochopitelně stále vystrašené, ale na čí straně jsou jejich sympatie, není pochyb. I my jsme zaseli zlo, blíží se doba sklizně i na našich polích. Tohle není o sporu, kdo koho napadl, kdo kde vystřelil, tohle je soud nad prohnilým, fašistickým, pokryteckým a prolhaným světem, klanícího se nepravému bohu, bohu Mamonu. Je to soud i nad námi, neboť jsme si do svého čela zvolili Bratrstvo kočičí pracky.


Hodnota článku (rešerše, napsání, korektura, anotace, ilustrace, redakční práce) je ohodnocena částkou: 450 Kč. Pokud chcete na provoz webu přispět, klikněte zde, nebo na baner v úvodní stránce. Děkujeme!