Další odpovědi na 3 otázky E-republiky:

1. Které kandidáty nebudete v žádném případě volit?

2. Koho budete volit v 1. kole prezidentských voleb?

3. Pokud by se vámi preferovaný kandidát nedostal do 2. kola, kteří z ostatních kandidátů mají šanci dostat váš hlas?

Paranoid


Jan Fischer – Gumový flexibilní panáček, řízený a financovaný bůhví kým. Děkuji, nechci.

Zuzana Roithová - Sebevědomá elegantní dáma milující pořádek, luxus a především kariéru.

Jiří Dienstbier - Mladý papánek, nemakačenko, který se celý život živil mlácením hubou. Děkuji, nechci.

Jana Bobošíková - Spíš než jako politička se chová jako bordelmamá. Netuším, o co jí jde. Děkuji, nechci.

Karel Schwarzenberg - Monarchie skončila před sto lety a blekotavého prezidenta jsme si užili až až. Děkuji, nechci.

Přemysl Sobotka - To je vtip?

Vladimír Franz - Kromě toho, že je pokérovaný jako maorský náčelník, na něm není nic zajímavého.

Táňa Fischerová - Poslední pravověrná pravdoláskařka. Možná hodná ženská, ale špatná politička.


2. Miloš Zeman - Protřelý mstivý politický veleještěr, který má na politické scéně mnoho nevyřízených účtů. Škarohlídi argumentují, že je to přemoudřelý žlučovitý dědek, ale opak je pravdou, o čemž svědčí jeho tradičně vynikající vztah k novinářům. Na politické a mediální scéně se tedy dá očekávat spousta legrace a já se rád bavím na cizí účet.


3. Tuto otázku pokládám za bezpředmětnou, protože Miloš Zeman je podle mého názoru jasným favoritem voleb. Pokud by ale přesto nastalo nepravděpodobné a Miloš Zeman v prvním kole neuspěl, druhého kola se nezúčastním. Jako Miloš Zeman mě nikdo jiný nepobaví a nemělo by proto smysl hlasovat pro někoho jiného.

Je mi líto, jinak prezidentskou volbu s touhle bandou hochštaplerů pojmout neumím.

Janika - blogerka


1. Všechny nečitelné, neznámé, co ještě nic nepředvedli a nedokázali, byť jsou to sympatičtí lidé. Promítat do nich své představy o ideálním prezidentovi (Je mladý jako Kennedy, vypadá jako Kennedy, bude to náš nový Kennedy) - to je cesta do pekel. Dále ty, kteří se stále v dnešní době ohánějí zarytým antikomunismem, což považuji za příznak slabšího ducha.

2. Lidé mají tendenci brát prezidenta jako reprezentativní figurku, která nemá prakticky na nic vliv. Pokud by tomu tak skutečně bylo, pak by to na Hradě slušelo Jiřímu Dientsbierovi či Táně Fischerové. Miloš Zeman pouhou figurkou určitě nebude. Ovlivňoval dění u nás i jako důchodce, zalezlý ve své chaloupce na Vysočině. Je dokladem toho, že silná osobnost má váhu a autoritu přirozenou, nemusí mu být udělena funkcí. Funkce jeho vliv pochopitelně zvýší. Miloš Zeman je nadmíru inteligentní a jeho názory na řešení nejrůznějších problémů a situací jsou rozumné, moudré, logické, přijatelné. Je čitelný a rovný. Nebude jen kladečem věnců. Pokud bude zvolen, vykoná pro tuto zemi mnoho prospěšného. To je prostá racionální úvaha, žádná fráze.

3. Menší zlo.